Zaterdag 2 augustus: verkrachters

2 Aug

Een 37-jarige man uit Eindhoven is aangehouden voor twee verkrachtingen uit 1992 en 2002, nadat bleek dat zijn dna-profiel overeenkomt met een profiel uit de databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Werd gisteren bekend. Verkrachtingen worden – terecht- hoog opgenomen. Deze week was er ook het nieuws uit Kenia, over de verkrachtingen van jonge hulpverleensters. Ik las deze week ook een stukje over een verkrachter uit Eindhoven en uit Dordrecht. Ik geloof dat het alleen in regionale edities heeft gestaan, maar ik vond ze allebei nogal verbijsterend.

VerkrachtereindhovenwebIn de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 juni is in Eindhoven een 22-jarige vrouw verkracht en zwaar mishandeld na bezoek aan een danscafxc3xa9 en een shoarmazaak. Haar eerste herinnering daarna is dat ze in het gras van het Genneperpark ligt, het lijkt erop dat ze gedrogeerd is. Ze was om een uur of twee uit danscafxc3xa9 After Dark aan de Leenderweg in Eindhoven weggegaan, kort daarna is ze nog gezien bij shoarmazaak Luxor, ook aan de Leenderweg. Daarna is ze ook op de Herman Gorterlaan geweest, maar ze begrijpt niet waarom haar geheugen haar daarna in de steek laat, ineens wordt ze buiten, in het Genneperpark, wakker.

Het is alsof ze droomt, maar het is realiteit: ze wordt zwaar mishandeld en verkracht. Pas drie uur later is het afgelopen en loopt ze naar de woning van een vriendin. Ze is helemaal in de war en het is duidelijk dat er iets vreselijks met haar is gebeurd.

In Opsporing Verzocht is een compositiefoto van de dader getoond: een

waarschijnlijk Noord-Afrikaanse man (zo zeggen ze dat daar, hoeveel Noord-Afrikaanse landen zijn er eigenlijk?), die Nederlands sprak met een Brabants accent.

Verkrachterdordrechtmarcelweb Ook bizar:Marcel N.(22) uit Dordrecht is veroordeeld tot drie jaar cel voor de verkrachting van een 18-jarig meisje, in januari. Het meest opvallende is dat hij zo lang zijn gang kon gaan voor hij werd gepakt: hij had al vier keer eerder fietsende vrouwen (leeftijd 17 tot 42 jaar) aangevlallen, steeds op dezelfde manier: als ze ‘s avonds laat naar huis fietsten ging hij naast hen rijden, vroeg hoe laat het was, vertelde dat hij een tatoeage op zijn buik had en liet die ongevraagd zien. Hij stelde vragen over het ondergoed dat zij aanhadden en over hun seksleven, begon hen vanaf zijn eigen fiets te betasten en vroeg of ze xe2x80x98iets lekkers wildenxe2x80x99.

De eerste drie vrouwen wisten hem van zich af te slaan en te trappen, bij de vierde kwam er net iemand anders aan, maar het tenger gebouwde achttienjarig meisje had geen schijn van kans. Ze had het over zich heen laten komen, was doodsbang en durfde zich niet verzetten. Bij de rechtbank joeg Marcel N. iedereen in de gordijnen. Volgens hem wilde het meisje het zelf en vond ze juist dat het te snel was gegaan. Voor de goede orde: het gaat om een lesbisch meisje dat niet aan de pil was. Ook in de andere vier gevallen zag hij niet in wat hij fout had gedaan.

Dat hij uiteindelijk tegen de lamp liep is vooral te danken aan een 20-jarige Dordtse die een jaar eerder door hem was lastiggevallen. Zij had hem van zich afgetrapt, later herkende zij hem in cafxc3xa9 ‘Lekker Belangrijk’ en had hem toen gedwongen zich te legitimeren. Een vriendin maakte een foto van hem. Na de uitzending van Opsporing Verzocht meldde ze zich bij de politie met haar verhaal en zijn naam en foto. Hij werd aangehouden op zijn werk: hij was kok in een restaurant.

Over twee jaar – waarschijnlijk eerder – loopt die Marcel N. weer vrij rond. Hopelijk is hij dan genezen.

Aanvulling: er stond eerst een andere tekening bij, was ook van een verkrachter uit Dordrecht, maar een ander. Een collega was zo vriendelijk mij hierop attent te maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: