Vrijdag 1 augustus: wapens en geweld

1 Aug

TeunbMannen en hun wapen: Henk Strootman achterhaalde een foto van Teun B. uit Alblasserdam waarop hij schietend te zien is. Kennelijk was de man lid van een schietvereniging. Afgelopen weekend schoot hij zijn vriendin dood en sloeg hij de hand aan zichzelf. Er zijn veel van dit soort voorbeelden waarbij de altijd onopgeloste vraag blijft: zou het drama ook hebben plaatsgevonden zxc3xb3nder die wapen-achtergrond? Het is overigens niet exclusief voor mannen: denk aan de Nunspeetse dame die ‘al slaapwandelend’ haar geweer uit de kast haalde, de kogels erbij zocht en gericht schoot op jongelui die buiten in de oudejaarsnacht lawaai maakten. Zie verder hier

                                                          *

Recherche3Net voor de vakantie had ik de eerste aflevering van ‘De mensen van de recherche gezien’ en was daar erg enthousiast over. Ik was vooral benieuwd hoe het af zou lopen met die schietpartij bij cafxc3xa9 Havenzicht. Ik had de recorder zo geprogrammeerd dat hij de andere afleveringen op zou nemen, maar door onverwachte omstandigheden ging er iets mis. Nu lees ik bij Henk Strootman dat de geplande vierde aflevering helemaal niet is doorgegaan omdat er iemand – het is niet bekend wie – bezwaar had gemaakt. Zou me niks verbazen als dat met dat cafxc3xa9 te maken had. Eerder bericht staat hier

                                                          *

Venrayfouadweb

VenraykarimwebHet zal voor veel bezoekers geen nieuws zijn, maar ik kwam deze week twee berichten tegen die ik gemist had. Ik heb me nogal beziggehouden met de moord op die twee Marokkaanse jongens, de 23-jarige Fouad Bendella(links) en de 19-jarige Karim Fourkour in Venray die betrapt waren bij een inbraak in een hennepkwekerij en daarna spoorloos verdwenen. Gezien de hoeveelheid bloed op de plaats van het delict gaat de politie ervan uit dat ze dood zijn, maar hun lijken zijn nooit gevonden.

Nu las er een berichtje over een schietpartij waarbij iemand het op ene Lau G. had gemunt. Het gebeurde in der zonnestudio van de zoon van Lau in Tegelen. Daar kwam een 30-jarige Marokkaan verhaal halen bij Lau, waarop deze zich zo verzette dat de aanvaller per traumahelikopter moest worden afgevoerd. Lau werd even opgepakt, maar vrijwel meteen weer vrijgelaten door beroep op noodweer.

VenrayzushayatIn het berichtje werd hij nogal onowonden genoemd als verdachte van de moord op de twee jongens. Hij was daar ook voor opgepakt geweest. Was mij ontgaan. Volgens zijn advocaat had het incident niks te maken met die oude zaak, maar uit het krantenbericht kwam die suggestie toch wel erg duidelijk naar voren. Eerdere berichten over die Venrayse jongens staan hier

                                                            *

Tefvikigliweb

Ook opmerkelijk: een bericht over de aanslag op de Turkse shoarma-baas Tevfik Igli in Leeuwarden. De hardwerkende en succesvolle ondernemer werd ‘s morgens vroeg doodgeschoten. De recherche verdenkt een minder succesvolle concurrent van de aanslag, maar kan het bewijs niet rondkrijgen. Niks Turkse maffia en afpersing: pure broodnijd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: