Zaterdag 26 juli: autohandel

26 Jul

Het gebeurt niet zo vaak dat ik in een dossier de naam tegenkom van iemand waarvan ik denk: "Hxc3xa9, die ken ik!" Natuurlijk wel als het gaat om mensen uit het criminele milieu, ‘beroepshalve’, maar niet met mensen die je op een andere manier hebt leren kennen.

De afgelopen tijd ben ik wat bezig met een vrij omvangrijk dossier over drugshandel, witwassen enzovoort. Interessant vanwege de vertakkingen in de bovenwereld. Het grappige is dat een van de hoofdpersonen een man is bij wie ik drie keer een auto heb gekocht. Ik zal er niet te veel over verklappen, maar het was ergens aan de kust en niet in het noorden en ook niet in het zuiden en ik werkte toen vooral in Haarlem. Ik wist toen ook wel dat het niet allemaal zuivere koffie was en het had me verbaasd als de kilometerstanden zouden kloppen, maar de prijs was goed en met de auto’s heb ik niet meer dan te verwachten problemen gehad (wat wil je, met een Chrysler Voyager en een Pontiac Transport).

Exc3xa9n van die auto’s had ik net gekocht toen Cor van Hout en Willem Holleeder in dat hotel in Cergy-Pontoise bij Parijs zaten, in afwachting van hun uitlevering naar Nederland. Ik ben er eerst een keer samen met een fotograaf naar toe gereden. Daar was het een kat-en-muisspelletje met de jongens van Proseco, het in allerijl opgerichte beveiligingsbedrijf van Freddy Heineken.

Toen ik Cor van Hout voor het eerst sprak daar, wist hij allang wie ik was: ze hadden dat via het kenteken nagetrokken. We hebben het toen nog even gehad over dat autobedrijf. Hij kende die mannen wel (dat wist ik, daar had ik het met die verkoper ook over gehad). Op dat moment was er met de papieren van de auto nog iets niet in orde, deel 2 of 3 ontbrak nog. Uiteraard was de eerste opmerking van Cor dat ik dat wel kon vergeten en dat de auto nu zo goed als waardeloos was, maar later stelde hij me gerust: het waren betrouwbare mannen, ik hoefde me geen zorgen te maken. En het kwam allemaal inderdaad wel goed.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: