Hxc3xb6rchner vrij, Kuijpers druk

25 Jul

Horchnerjuli081Update 12.45 uur:

Robert Hxc3xb6rchner is op borgtocht vrijgekomen in Polen en daarmee was hij de eerste landgenoot die werd uitgeleverd op basis van het Europees Arrestatie Bevel. Dat gebeurde in oktober vorig jaar. Staat vandaag in De Stentor vba (voorheen bekend als) de Zwolse Courant. De Poolse justitie verdenkt hem van betrokkenheid bij het opzetten van een hennepkwekerij tussen 1999 en 2000. Hxc3xb6rchner heeft altijd beweerd dat hij niets met de zaak in Polen te maken had, maar tijdens de behandeling van de rechtzaak verklaarden verschillende getuigen dat ze hem hebben gezien bij de voorbereidingen voor de hennepkwekerij in het Poolse Osielsko. De definitieve veroordeling kan nog wel enkele maanden duren. Hij kan zijn eventuele straf in Nederland uitzitten.

Op de foto staat hij met zijn dochter, kort na de vrijlating in Polen. Eerdere berichten over deze heikele kwestie beginnen zo’n beetje hier

            

                                                              *

"P’s advocaat Jan-Hein Kuijpers was niet bereikbaar voor commentaar." Schrijft het Algemeen Dagblad in een artikel over ‘de Delftse crimineel Karel P.(50)’ die wordt verdacht van betrokkenheid bij handel in een enorme partij zware wapens.

Dat kan kloppen, Kuijpers heeft vakantie, hij begint volgende week weer. Kan hij meteen vol aan de bak, want met een andere clixc3xabnt van hem, Raymond P., verdachte in de moordzaak Victor ‘t Hooft, gaat het ook niet echt goed. Een medeverdachte was wat loslippig en vertelde over hoe ze op de fiets naar de PL (Plaats Liquidatie) waren gegaan. Bericht daarover staat hier

Over Karel P.: de politie trof eerder deze maand  handvuurwapens, geweren, granaten, uzixe2x80x99s, langeafstands- en antitankwapens en heel veel munitie aan in een woning in IJmuiden. Daarbij werd een 32-jarige vrouw uit IJmuiden aangehouden, waarna de politie Karel op het spoor kwam. Daarover is hij nu stevig aan de tand gevoeld. Hij zat al vast voor enkele andere verdenkingen, maar dat was meer het bekende werk: inrichten van hennepkwekerijen, een hasjtransportje, het voorhanden hebben van een vuurwapen en een beetje witwassen.

Vorig jaar gaf hij in een interview in het Algemeen Dagblad toe dat hij de moord op tuinder Gerrit de Graaff, in 1991, had gepleegd. De straf daarvoor heeft hij uitgezeten. Hij ontkende dat hij iets te maken had met de liquidaties van Koos Drevijn en Friedrich Friebel. De laatste was medeverdachte bij de moord op De Graaff.

No Responses to “Hxc3xb6rchner vrij, Kuijpers druk”

 1. Mink July 26, 2008 at 1:30 am #

  De moord op de Graaf vond plaats in januari 1991, niet in 1999.

  All the best,
  Mink

  Dank, is veranderd. HJ

 2. Jan July 26, 2008 at 10:11 am #

  Mink?, ha ha leuk, mischien kan je Karel met raad en daad bijstaan ivm met die wapenvondst, als ervaringsdeskundige..

 3. Renee Jongmans August 23, 2008 at 11:59 pm #

  Dag Hendrik Jan, Ik ben op zoek naar de naam van de Colombiaanse crimineel die de politie in maart 2007 heeft opgepakt en die met de initialen Luis Eduardo A. M. wordt aangeduid. Weet u wellicht of het Luis Eduardo Aguirre Martinez (34) is, of Luis Eduardo Angulo Martinez (41)? Met vriendelijke groet, Renxc3xa9e J.

 4. Mia December 30, 2008 at 8:07 am #

  wordt vervolgd…
  http://www.nwo-info.nl/2008/12/21/een-dankwoord-van-robert-horchner/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: