Donderdag 24 juli: Wachten op Karadzic & Crime op Schiphol

24 Jul

Karadzic2web

Karadzic1web

Drie of vier dagen met complete cameraploegen wachten op dat ene moment, van hooguit een paar minuten. ‘t Is dat het mooi weer is, dus ze vermaken zich daar wel, maar ik ben toch blij dat ik dat niet hoef te doen. Ik was gisteren toch even in ‘O O Den Haag’ en dus kon ik even een blikje werpen op de cameraploegen uit de hele wereld die voor de gevangenis in Scheveningen paraat liggen en staan. Er wordt veel ‘Joegoslavisch’ gesproken. In het Algemeen Dagblad staat een stukje over een ploeg die voor een paarduizend euro een flat heeft afgehuurd om de helikopter nog iets eerder te kunnen filmen. De aankomst van Karadzic wordt zondag of maandag verwacht.

                                                               *

Akoschiphol1webTijdens mijn rondgang door de Randstad en omstreken was ik ook nog even op Schiphol. Veiliger dan daar kun je niet afspreken, ooit van een liquidatie op de luchthaven gehoord? Een heel ander punt is dat als ik nu zou opschrijven wat ik daar heb gehoord, ik de komende jaren nergens meer veilig ben, dus dat houden we nog maar even onder de pet.

Als ik er toch moet zijn, kijk ik ook altijd even in de AKO. Of mijn boek er wel goed ligt. Men vraagt wel eens: waarom doe je dat, dat boekengeschrijf, word je daar niet moe van en kost dat niet heel veel tijd en levert het per saldo niet veel op? Dat kan ik moeilijk ontkennen, maar wat veel goedmaakt: als je je geesteskindje (Thea…) op de belangrijkste plek van Nederland uitgestald ziet liggen. Toevallig ging dat gesprekje op Schiphol over iemand die in het boek voorkomt. We horen er binnenkort meer van.

In het kader van ‘De Godmother’: AT5 interviewde Thea Moear samen met acteur Frank Lammers voor ‘De Zwoele Stad’. Staat hier

No Responses to “Donderdag 24 juli: Wachten op Karadzic & Crime op Schiphol”

  1. Dani July 24, 2008 at 11:07 am #

    :quote: Toevallig ging dat gesprekje op Schiphol over iemand die in het boek voorkomt. We horen er binnenkort meer van.
    :quote:

    Maar vast niet van jou, want dit zoethoudertje kennen we zo ondertussen wel….

  2. henk July 25, 2008 at 8:11 am #

    Hannie C uit Den Haag wordt gezocht op R.U.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: