Woensdag 23 juli: Oplichters & Karadzic

23 Jul

PostbankDe kranten reppen van Oost-Europese bendes die met kleine skimmers credit-cards lezen en daarmee vervolgens je rekening leeghalen. Het is mij nog niet helemaal duidelijk hoe en in wat voor situaties dat nou precies gebeurt, maar als het zo knullig gaat als in het mailtje hiernaast, hebben we vooralsnog niets te vrezen. Met mensen die op deze mail reageren door hun kaartnummer en pincode in te sturen kun je moeilijk medelijden hebben.

                          *

De grote politiek en oorlogsmisdadigers liggen meestal wat buiten het blikveld van deze site, maar bij het nieuws over de uitlevering van Karadzic trof mij vooral xc3xa9xc3xa9n opmerking van Mo Sacirbey, gisteravond in gesprek met Twan Huys. Het ging over het uitblijven van de gevraagde luchtsteun in Srebrenica en dat er bepaalde afspraken waren gemaakt waardoor Nederland op dat moment niet werd geholpen en het bekende drama zich kon afspelen.

Er werd niet bij gezegd wat voor afspraken dat waren en wie daarbij betrokken waren. Dat Twan Huys daar geen vraag over stelde zal betekenen dat hij ervan uitgaat dat iedereen dat (nog) wel weet. Misschien is dat zo en volg ik dit soort zaken te weinig, maar ik zou toch graag weten waar Sacirbey precies op doelde.

No Responses to “Woensdag 23 juli: Oplichters & Karadzic”

 1. Ferry Mulder July 23, 2008 at 11:41 am #

  Is die Sacirbey dezelfde als degene met wie Mabel Wisse Smit een verhouding heeft gehad, voordat ze als maagd het huwelijk inging?

 2. Jay July 23, 2008 at 11:55 am #

  Nou, dat ze nog maagd was daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Maar het is idd dezelfde Sacirbey. En Twan Huys is weer diegene die…… yep.

 3. Jay July 23, 2008 at 11:59 am #

  Dus Sacirbey kent Wisse Smit. Die kende Klaas Bruinsma, die op zijn beurt Sam Klepper heeft gekend. Klepper kent Holleeder en Holleeder kent Jos van der Meer. En nu? Nou, Jos van der Meer kent Twan Huys weer… mooi he die cirkels!!

 4. De Dirigent July 23, 2008 at 12:43 pm #

  Skimmen en Phishing zijn 2 verschillende begrippen.

  Skimmen gebeurt in winkels of restaurants. Er wordt dan een kopie van data op de magneetstrip gemaakt. Deze wordt dan weer op een blanco kaart gezet en die kaart wordt weer professioneel bewerkt zodat die eruiteindelijk uit gaat zien als een echte creditcard. Tenslotte wordt er een vals paspoort vervaardigd en worden er in winkels aankopen mee gedaan welke veelal weer verkocht worden.

  Die Phishing foto heeft hoogstwaarschijnlijk met het volgende te maken.
  Met op die wijze verzamelde creditcardgegevens worden er online aankopen gedaan, welke naar het adres van een onbekende gestuurd gaat worden, wie het vervolgens weer moet doorsturen naar een donker adres ergens in de oosteuropese contreien.

  http://www.scamfraudalert.com/f19/re-assistant-manager-positionalex-rosenberg-alex-shipit-corp-com-6664/

 5. Jay July 23, 2008 at 1:35 pm #

  Het gaat hier niet om creditcard gegevens!! Wel eens van telebankieren gehoord? Je loopt hiermee de kans dat je bankrekening geplunderd wordt.

 6. Jay July 23, 2008 at 1:37 pm #

  Of zit ik ernaast?

 7. Jay July 23, 2008 at 2:44 pm #

  Ik zeg niks meer….

 8. Gert July 23, 2008 at 3:15 pm #

  “Skimmen” houdt (1) in dat bij invoer van de pinpas de magneetstrip wordt gekopieerd via een valse, extra geplaatste, invoeropening. Daarna wordt (2) het intoetsen van de pinkode afgekeken/gefilmd.

  “Phishing” is waar HJK op doelt. Mensen worden naar een valse website gelokt. En doen daar onverstandige dingen.

 9. Gerrit July 23, 2008 at 5:05 pm #

  Zeker weten dat het dezelfde Sacirbey is, Ferry. Altijd een wat glad mannetje gevonden, maar dat kan aan mij liggen. Aan de andere kant, als ik zie hoe mediageil meneer S. reageert op de aanhouding van Karadzic, dan moet er spontaan een chinees naar buiten. Jammer voor Karadzic, waarschijnlijk is hij verraden door dezelfde mensen die hem al die tijd hebben beschermd, geheime dienst of militaire inlichtingendienst. Landen horen geen onderdanen uit te leveren aan andere vreemde landen. Zo is het om te kotsen dat de nederlandse overheid zijn eigen burgers uitleverd aan bijv. de VS. En hoe ze daar met gevangenen omgaan is algemeen bekend. Israel bijv. levert geen onderdanen uit en net zomin doet duitsland dat. Zo hoort het. Voor mij is Karadzic gewoon een vent die voor zijn volk heeft gestreden, maar op de xc3xa9xc3xa9n of andere manier lijkt het islamitische Bosnixc3xa9 belangrijker dan het christelijke servixc3xab. Vooral door de VS bestaat er nu een islamitische staat in europa en dat is in honderden jaren niet voorgekomen. Ja sorry, hoor, maar ik sta uitermate wantrouwend tegenover deze godsdienst, intolerant t.o.v. tal van groepen in de samenleving, gewelddadig en voor elk anders denkend mens een werkelijk gevaar. En ja, ik weet wat het christendom heeft aangericht tijdens de afgelopen eeuwen. Zeer beschamend.

 10. Marina July 23, 2008 at 8:11 pm #

  Gerrit, het tribunaal en internationaal gerechtshof hebben de val van Srebrenica als een volkerenmoord verklaard.
  De uitlevering van een oorlogsmisdadiger is dan ook te rechtvaardigen.
  Langdurige conflicten en onverdraagzaamheid tussen volkeren met verschillende godsdiensten is de oorzaak van een burgeroorlog, denk ik. De haatgevoelens zitten dan blijkbaar erg diep.
  Zoals bekend is de nederlandse regering nalatigheid verweten omdat de militairen er niet in zijn geslaagd de moslims te beschermen.
  Schokkend zijn ook de beelden van nederlandse militairen die aan het feesten en zuipen zijn, na de val. Wat moest je daar nou van denken.
  Het heeft lang geduurd, maar nu mag Karadzic zich dan toch gaan verantwoorden voor het tribunaal.

 11. Van Scorel July 23, 2008 at 9:44 pm #

  Een terechte vraag, HJK, over die afspraken. Aangezien “Srebrenica” tot de Canon” van middelbare scholieren behoort, en er niets over die afspraken op de Nederlandse wikipediapagina over Srebrenica staat, is er reden tot enig speurwerk. Menig scholier zal je dankbaar zijn.

 12. Van Scorel July 23, 2008 at 10:00 pm #

  Het enige wat ik intussen zelf via Google gevonden heb over geheime afspraken en Srebrenica gaat over het beleid van Clinton en Blair om er bij Chirac op aan te dringen Karadzic niet te goed te zoeken, omdat Rusland niet tegen de haren mocht worden ingestreken. Dat zegt dus nog niks over eventuele afspraken tussen de Nederlandse betrokkenen en de Serven. Misschien dat Sacirbey en deals meer hits oplevert, maar zo veel vrije tijd heb ik nou ook weer niet naast mijn vakantie!

 13. Augustinianum July 23, 2008 at 10:31 pm #

  Henk-Jan, het moet hier gaan over (spreek uit) /Saad-jeer-B/’s stokpaardje dat er geheime afspraken bestonden tussen de Hoge Vertegenwoordiger van de VN in Bosnia en Hercegovina Carl Bildt, en assistant secretary of state van de VS Richard Holbrooke. Holbrooke moet in 2005 toegegeven hebben dat zijn onderhandelingsmandaat (gekregen van “NSA’er” Anthony Lake) luidde het “opgeven” van drie enclaves. Blijkbaar ook als “opgeven” betekent “8.000 weerloze mensen laten afslachten”. Zo gaan die dingen blijkbaar in de grote politiek. Terug maar weer naar het kneuterige van het groot-Amsterdamse omleg-onderwereldje en de drugs-takjes her en der in den lande.

 14. Gert July 24, 2008 at 9:16 am #

  Blijkbaar hielden de afspraken in, dat er alleen luchtsteun mocht worden verleend in geval van directe gevechtshandelingen.

  Zie:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Val_van_Srebrenica

  Hoofdstuk “De toedracht”:

  “Toen de Servixc3xabrs Srebrenica naderden sloeg overste Karremans alarm. De overste vroeg viermaal …..”.

 15. Benraki July 24, 2008 at 9:44 am #

  Gerrit en Marina,

  Zijn jullie ooit wel eens in een oorlogssituatie geweest ? Weten jullie hoeveel stress er dan op je afkomt ? Als je per dag met tientallen afgeslachte mensen geconfronteerd wordt. Verkrachte vrouwen moet verzorgen. Door bezopen militieleden een pistool op je gericht wordt “just for the fun” met de wteenschap dat als ze de trekker overhalen er niemand op zal reageren? Achteraf en ver er vandaan is het makkelijk oordelen.

 16. Van Scorel July 24, 2008 at 10:38 am #

  Onze meelezende vrienden van Kleintje Muurkrant (www.stelling.nl) wijzen op een document getekend door Karadzic en Holbrooke en op het internet gegooid door een onversaagde journalist, Domagoj Margetic. Kleintje maakte wel een (domme?) typefout en schreef Domegoj, met een e.

 17. Fuus July 25, 2008 at 1:03 pm #

  het moest tot een uitbarsting komen dat gistings proces tussen moslims en de andere religie`s en karadiz is nu het kind van de rekening

 18. augusto apracino July 26, 2008 at 1:50 am #

  Nederland, Voorhoeven en Kok, heeft zelf de luchtsteun op het laatste moment afgeblazen. Reden is dat Mladic iets van 50 man soldaten gegijzeld hield in een school en men dacht dat die vermoord zouden worden. Je zou dus kunnen zeggen dat de NL militairen geruild zijn tegen de 8.000 moslimmannen van Srebenica.
  De afweging die ze gemaakt moeten hebben was enorm moeilijk. Ik zou niet in hun schoenen hebben willen staan. Uiteindelijk was de moord op de 8.000 moslims, politiek makkelijker te verdedigen dan, dan de moord op de 50 militairen. Ik denk dat ieder weldenkend politicus hetzelfde had gedaan. Dat maakt het niet goed, maar dat lag meer aan het mandaat en de onvoldoende materixc3xable middelen om Mladic te weerstaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: