Woensdag 23 juli: Oplichters & Karadzic

23 Jul

PostbankDe kranten reppen van Oost-Europese bendes die met kleine skimmers credit-cards lezen en daarmee vervolgens je rekening leeghalen. Het is mij nog niet helemaal duidelijk hoe en in wat voor situaties dat nou precies gebeurt, maar als het zo knullig gaat als in het mailtje hiernaast, hebben we vooralsnog niets te vrezen. Met mensen die op deze mail reageren door hun kaartnummer en pincode in te sturen kun je moeilijk medelijden hebben.

                          *

De grote politiek en oorlogsmisdadigers liggen meestal wat buiten het blikveld van deze site, maar bij het nieuws over de uitlevering van Karadzic trof mij vooral xc3xa9xc3xa9n opmerking van Mo Sacirbey, gisteravond in gesprek met Twan Huys. Het ging over het uitblijven van de gevraagde luchtsteun in Srebrenica en dat er bepaalde afspraken waren gemaakt waardoor Nederland op dat moment niet werd geholpen en het bekende drama zich kon afspelen.

Er werd niet bij gezegd wat voor afspraken dat waren en wie daarbij betrokken waren. Dat Twan Huys daar geen vraag over stelde zal betekenen dat hij ervan uitgaat dat iedereen dat (nog) wel weet. Misschien is dat zo en volg ik dit soort zaken te weinig, maar ik zou toch graag weten waar Sacirbey precies op doelde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: