Dinsdag 22 juli: Muziek achter tralies, Jo & de paardenman

22 Jul

Tanyasoltheasilkeweb_3

"Thea had haar boksbeugel, veel andere gedetineerden gebruikten scheermesjes als wapen.Die mochten ze niet in huis hebben, maar die smokkelden ze mee in hun mond als er een vechtpartij dreigde. Sol, een Colombiaanse, had twee stokjes van een ijsje op elkaar geplakt met bovenaan een scheermesje ertussen dat ze als steekwapen gebruikte."

"Woensdag 7 april 2004: Gekkenhuis in Huis Negen. Ze willen er een lesbisch huis van maken. Vanmidddag vermoordde Katie bijna Jenny de Gek vanwege haar geouwehoer. Later was er een vreselijk probleem vanwege het ruilen van twee vrouwen. Ze wou mijn bed ook omgooien en ik had mijn hangslot al in mijn hand. Toen ze in volle vaart op me afkwam had ik niet gezien dat ze een schaartje in haar hand had. Ik sprong toen op haar af en wou haar een klap verkopen, maar Sol, Tanya, Chapu, alles sprong tussenbeide en de bewakers die allemaal in het huis waren en Castillero begonnen spray te spuiten en iedereen probeerde weg te komen. Iemand ontdekte dat ik een kras op mijn onderarm had, omdat ik uithaalde voor die klap en waarschijnlijk wilde zij mij toen steken, die idioot. Ik had het helemaal niet gemerkt, maar het bloedde een beetje en de custodia vroeg nog of ik het na wou laten kijken. Ik zei: xe2x80x98Welnee, ik voel het nog niet eens.xe2x80x99 Zij werd afgevoerd naar de Maxima."

Twee fragmenten uit "De Godmother in Panama". Het gaat om die Sol. Ze zat samen met Thea Moear in de vrouwengevangenis in Panama, maar ze heeft een nieuwe carrixc3xa8re: Sol Moreno is de zangeres van Los Sopranos en heeft een rap-nummer (‘Chillin!’) gemaakt dat grotendeels in de gevangenis in Panama is opgenomen, Thea komt een heleboel bekenden tegen als ze de clip bekijkt.

Meer gegevens – en de clip – staan op de Hyves-pagina van Thea (ze zou er nog wat meer informatie op zetten, dat komt nog). Op de foto – gemaakt in de gevangenis – staat links Tanya, die tegenwoordig op Ibiza woont; naast haar, met zonnebril, Sol Moreno; daarnaast Thea en rechts een Duits meisje. Zie verder hier.

                                                  *

JostaffordOok muziek, maar meer uit de oude doos: Jo Stafford is overleden. In de jaren zestig en zeventig kon je de Arbeidsvitaminen niet aanzetten of haar ‘Thank you for calling’ zat erin. Ik hoor ‘m nog regelmatig, heb ‘m op een cd waar ze tussen de Stones en Duffy nog altijd prima uit de verf komt. Toen konden ze zangeressen nog zingen. Wel een verschil met bovenstaand nummer, maar afwisseling moet er wezen. ‘t Staat hier.

                                                *

Marinusooms1webVanavond in een speciale Opsporing Verzocht  ‘Het verloren leven van Reggyxe2x80x99 (Nederland 1, 21.50 uur). Reggy komt als peuter met zijn broertjes en zusjes uit Paramaribo naar Nederland. Zijn zwakbegaafde moeder kan haar kinderen niet opvoeden en vader leidt een zwervend bestaan. De kinderen worden geadopteerd door een Fries echtpaar dat hen probeert een goede jeugd te bieden in een rustige omgeving. Dat lukt niet, Reggy komt in diverse jeugdinstellingen terecht.

In oktober 2006 is hij terug in het dorp waar hij opgroeide. Samen met een paar ‘vrienden’ overvalt hij de 51-jarige maatschappelijk werker Marinus Ooms in zxe2x80x99n huis in Haulerwijk. De alleenwonende Ooms – die ter plaatse bekend als als ‘de paardenman’ wordt vastgebonden en met xc3xa9xc3xa9n messteek vermoord. De twee mededaders leggen een bekentenis af, Reggy ontkent elke betrokkenheid. Hij krijgt 18 jaar cel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: