Zaterdag 19 juli: beerput met vlees & oplichtende komkommers

19 Jul

RectificatiewildeboerEen curieuze rectificatie in het Algemeen Dagblad. Voor wie de achtergronden niet kent is er geen touw aan vast te knopen, je zou eigenlijk moeten bijhouden welke rechter en advocaat dit zo hebben bepaald. Of ze hebben last van een zomerdip of de klaagster is samen met haar vader de weg kwijtgeraakt. Zijn naam had er in elk geval bij moeten staan en ook de naam van het bedrijf.

De ‘ik’ in het verhaal is Aaldert Wildeboer, eigenaar van slachterij Friesland Vlees. In een interview had hij zich grievend uitgelaten over zijn dochter, de rechtbank in Assen heeft bepaald dat de vrijheid van meningsuiting niet opweegt tegen de schade die de ondernemer haar heeft berokkend.

Wildeboer kwam in april in het nieuws door mogelijke misstanden met veevervoer. Uit protest gooide hij de tent dicht en behalve zijn dochter was minister Gerda Verburg ook een kwaaie pier. In de krant vertelde hij dat xe2x80x98zijn dochter hem had kapotgemaaktxe2x80x99. Het kwam er op neer dat iedereen zich voor haar karretje had laten spannen. Zij gaf toen wijselijk niet veel commentaar, maar je kon er wel uit opmaken dat de familieverhoudingen een beerput zijn en dat Wildeboer een zwaar gefrustreerd man was.

                                                                *

Russinjuli20081Vanmorgen bij mijn mail een bericht aan mij als ‘Dear chello.nl Account Owner.’ De verstuurder is de data-base aan het upgraden en schonen van ongebruikte accounts. Ik word verzocht allerlei gegevens terug te sturen. Ik word gewaarschuwd: als ik niet reageer zal ik mijn account ‘permanently’ verliezen.

Russinjuli20082

Nu is mijn account bepaald niet ongebruikt, hoe dom kun je zijn om zo’n smoes te gebruiken. Veel van dit soort mails komen binnen op fantasienamen, gevolgd door dat chello.nl Al iets langer geleden kwamen er op deze manier Russinnen om de hoek kijken (foto links)

Vorig jaar heb ik zo’n proces ((‘Liefjes uit Rusland’) helemaal gevolgd, dat ga ik nu niet weer doen. Exc3xa9n ding staat vast: er is een heleboel koffie in Brazilixc3xab en een heleboel vrouwvolk in het Oostblok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: