Woensdag 16 juli: dood meisje in Staphorst; loslippige verdachte zaak 't Hooft

16 Jul

Alle kranten (o.a. de Telegraaf) hebben een kort bericht over een meisje van drie jaar uit Staphorst dat onder verdachte omstandigheden om het leven zou zijn gekomen. Alleen de regionale krant (de Stentor) weet meer: het gaat om Andrea Boessenkool, dochtertje uit een jong gezin met nog drie kinderen. Ze woonde aan de Lindenlaan in de dorpskern van Staphorst en ze was net jarig geweest. Het lijkt zich binnen het gezin te hebben afgespeeld.

                                                               *

Hoofthuis1webAls advocaat kun je ook haast niet met vakantie. Terwijl Holleeders strafpleiter Jan-Hein Kuijpers even de zon zoekt, krijgt een andere clixc3xabnt van hem het voor zijn kiezen. Raymond P.(41) uit Voorburg is een van de twee verdachten van de moord op de Haagse onroerendgoedmagnaat Victor xe2x80x99t Hooft, zeg maar: de buurman van Beatrix, aan het Bezuidenhout. De andere verdachte is Leslie S.(27), hij zou Raymond hebben geholpen.

De politie is weer eens slim geweest: ze hebben Leslie afgeluisterd toen hij in een politiebusje zat, terwijl hij met een andere verdachte over de zaak praatte. Staat in de krant. Zou mij niks verbazen als dat niet zo’n echte verdachte was, maar een undercover. Het was ook een flinke rit: Leslie zat in Middelburg, hij moest op en neer naar Den Haag. Dan heb je ook wel even tijd om wat te praten.

Zo vertelt Leslie dat hij samen met ‘Ray’ daar op de fiets was. ‘Daar’ dat was op 7 november de woning van ‘t Hooft, waar hij werd neergeschoten. Volgens justitie is het duidelijk dat Raymond P. de trekker overhaalde in de tuin van Victor ‘t Hooft. Op wapens en munitie die zijn gevonden zaten zijn sporen en mevrouw xe2x80x99t Hooft heeft hem herkend als de schutter. Ze zag het voor haar ogen gebeuren: toen haar man even over zes uur de oprijlaan inreed en uitstapte werd hij meteen onder vuur genomen. Hij strompelde zijn huis in en werd opnieuw geraakt.

Victorhooft3

Zowel Leslie als Raymond zijn op de dag van de moord te zien op de bewakingscameraxe2x80x99s van de Texaco benzinepomp schuin tegenover de plaats delict. Ook zouden de twee die dag veel met elkaar hebben gebeld.

Volgens justitie waren de mannen eerst van plan geweest om op een gestolen motor naar de Bezuidenhoutseweg te gaan, uiteindelijk kozen ze voor een fiets. Het motief is nog onduidelijk: was het een mislukte roofoverval of een liquidatie in opdracht?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: