Zaterdag 12 juli: een straat voor Gabrielle

12 Jul

Gabriellecevat

Er moet een straat naar Gabrielle Cevat worden vernoemd. Net als naar Allegonda. En naar andere politiemensen die tijdens de uitoefening van hun functie sterven. Toen ik eergister het eerste bericht maakte over haar dood, was nog onduidelijk wat er aan de hand was, of ze misschien onnodig risico had genomen.

Inmiddels is wel duidelijk dat dat niet zo is. De discussie over de vraag of agenten die – ook als ze niet un functie zijn – hun dienstwapen bij zich moeten hebben, vind ik niet zo relevant. We willen niet naar een situatie waarbij elke zigzagrijdende automobilist met een pistool uit de auto wordt gehaald. Gabrielle is een schoolvoorbeeld van een plichtsgetrouwe politieagente, in Nederland mogen we er trots op zijn dat er nog zulke mensen zijn (en gelukkig zijn het er veel meer dan je zou denken als je de kranten leest). Ga ik binnenkort ook nog een stukje over schrijven, maar ik weet nog niet voor wie of waar.

Inmiddels zit mijn vakantie erop, hoop maandag weer in Nederland te zijn. Ik las ergens een klacht dat ik niet genoeg nieuws breng op deze site. Kan zijn, maar dat heeft niet met vakantie of zo te maken, er gebeurt genoeg, maar ik kan nou eenmaal niet alles melden. Wie meent op andere misdaadsites beter aan zijn of haar trekken te komen: ga gerust, mijn zegen heb je, mijn strategie is vanaf het begin niet veranderd.

Advertisement

No Responses to “Zaterdag 12 juli: een straat voor Gabrielle”

 1. Mo July 12, 2008 at 2:09 pm #

  En ook al zou ze bewust een risico hebben genomen in deze, dan was die genomen om te voorkomen dat er andere mensen slachtoffer zounde worden van roekeloos rijgedrag van iemand die wel bewust mensen in gevaar brengt.

  ‘Niet genoeg nieuws op je site? Ik lees juist de site graag omdat nieuws wel in de kranten en op het net te halen is. Lees liever achtergrondinformatie of zaken waar je weer eens aan herinnerd wordt of links naar zaken, die niet meer in media verschijnen. Niet tegenstaande dat een combinatie van natuurlijk ook niet verkeerd is. Gaat zo door!

 2. K.Hakvoort July 12, 2008 at 2:31 pm #

  Waarom er per se een straat vernoemd moet worden naar deze of andere door geweld omgebrachte agenten is mij niet duidelijk. Er is sinds enkele jaren een “Tuin van bezinning” waarin politiemensen die door geweld of ongeval omkwamen, herdacht worden. Het lijkt me zinniger dit gedenkcentrum hiervoor te gebruiken dan straten. Want wat doen we dan met brandweerlieden want deze lopen meer risico op overlijden tijdens het werk dan agenten?
  Er is geen reden voor (nationale) trots; overal ter wereld zijn er agenten die ook in privxc3xa9tijd ingrijpen als daar reden toe is, dit lijkt me niets bijzonders.

  De enorme schok die moord/doodslag op een politieman in Nederland teweegbrengt, heeft ook te maken met de omstandigheid dat het gelukkig een zeldzaam fenomeen is.

 3. Mark July 12, 2008 at 3:53 pm #

  Ik ben nieuwsgieriger naar het verhaal dat ze van de meldkamer geen waarschuwing had gekregen dat het om een gevaarlijke jongen ging.

 4. Vrensik July 12, 2008 at 7:54 pm #

  Een mooi artikel, @H.J.
  Ik ben blij dat er ook eens iets goeds over de Politie wordt geschreven want er gaat ook heel veel goed en de meeste politiemensen hebben pure passie voor hun vaak. Het zijn alleen vaak de Haagse regels die deze passie temperen.
  Ook ik ben geen voorstander van een straatnaam vernoemen naar een overleden politieagent. Tenzij je het voor alle beroepsgroepen doet. Dan heeft het nog wel iets moois.

 5. J. July 13, 2008 at 10:51 pm #

  Een straat naar haar vernoemen ? Doen we dat dan ook met burgerslachtoffers ? En trouwens: strikt genomen was mevrouw nog niet in functie. Mag niets uitmaken, laat staan dat ze mag worden doodgeschoten. Toch doet (vooral) de politie alsof ze in uniform was en dus ‘on the job’ stierf. Nogmaals: dat mag niets uitmaken, maar toch…

 6. chris July 14, 2008 at 7:36 am #

  Nederland meningenland. Soms word ik er zo doodmoe van. Dat gezeur steeds maar weer. Zelfs over zoiets simpels als het vernoemen van een straat moeten mensen weer zo nodig hun mening verkondigen….

 7. Vrensik July 16, 2008 at 7:28 pm #

  @Chris,
  Mooi dat er in Nederland meningenland ook iemand is die een mening over meningen heeft!

 8. ray July 18, 2008 at 1:36 pm #

  @Geplaatst door: J. | 13 juli 2008 om 22:51

  Interessante mening. Jammer alleen dat een politiemedewerker geacht wordt 24 uur per dag in functie te zijn, dus niet alleen wanneer je daadwerkelijk dienst hebt. Het gaat zelfs zo ver dat je als politiemedewerker door het korps gestraft kan worden als je je in je vrije tijd misdraagt. Als je gepakt wordt (in je vrije tijd) voor het rijden onder invloed wordt er door justitie een straf opgelegd maar het korps doet daar disciplinair ook nog een schepje op door bijvoorbeeld voorwaardelijk ontslag op te leggen.
  Dus hoezo “strikt genomen was mevrouw nog niet in dienst?”.

 9. chris July 18, 2008 at 5:21 pm #

  Tsja, je hebt meningen en meningen en de ene mening is de andere niet….

  Probeerde iedereen nu maar enigszins met onderbouwde en ter zake doende meningen te komen…

 10. Vrensik July 19, 2008 at 12:47 pm #

  @Chris,
  Je hebt meningen en meningen en de ene mening is de andere niet… da’s een waarheid als een koe, die mening van je. Mijn vraag: schiet je er wat mee op om een mening over de mening van anderen te hebben die weer een andere mening blijken te hebben dan jouw mening? Is een andere mening waar jij een andere mening over hebt per definitie niet onderbouwd danwel ter zaken? Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik het niet altijd eens ben met andere meningen maar dan kom ik met een al dan niet steekhoudend argument. Soms overtuig ik en vaak ook niet. Ik val echter nooit de meninghebber aan omdat hij zonodig een mening moet hebben. Da’s mijn mening..

 11. Vrensik July 19, 2008 at 12:49 pm #

  @J.,
  Mee eens! Een goed politieman/-vrouw heeft 24 uur per dag een voorbeeldfunctie en kan daar ook op worden afgerekend.

 12. chris July 19, 2008 at 2:31 pm #

  Tsja, dat is ook weer een mening op een mening en dus gaat je hele verhaal integraal weer op als reactie op mijn verhaal

 13. erica July 19, 2008 at 4:17 pm #

  Deze agent was NIET in dienst.En dat gelul over agenten die 24uur in dienst zijn is nog meer gelul.Er worden zo weinig zaakjes opgelost door de zogenaamde agenten.Iedereen weet dat een PR de Vries meer zaken oplos dan 1000agenten bij elkaar.Ik heb persoonlijk meegemaakt dat in dienst niet 5min voor tijd is. en daar door slachtoffers door deze feestneuzen weer de piep waren.Nee wanneer de politie zich net zo in gaan zetten voor HET VOLK als ze doen voor een doodgeschoten collega dan zouden die gasten meer respect verdienen.Deze agente en de agente van de vorige keer maakte zelf een hele stomme fout en daarom zijn ze dood.Slachtoffers die hun gram nooit kunnen halen en de politie zal nooit hun vriend kunnen worden,maar juist net zo erg of nog erger dan de verkrachter bijvoorbeeld.Ik bedoel HET UNIFORM.Van mij mogen er nog veel meer tegen de verkeerde persoon aan lopen eigen schuld dat zeiden ze tegen mij ook.Ik ben het niet snel met mijn Marokaanse collega eens maar nu moet hem toch gelijk geven ze zijn corrupt en ben je er niet een van hun ben je een NUMMER en sturen ze slachtofferhulp op je af,maar onder tussen worden onze vrouwen en kinderen verkracht mishandeld,en verneukt maar diensttijd is over dus DOEI.Sinds 1977 5dooien bij hun waarvan de laatste 2hoofdagenten hun eigen graf hebben gegraven.En hoe weet de politie dat feestneus zich heeft laten zien dat ze bij de wouten hoorde!Ze hebben 3jaar nodig een tekennaar optesporen,de raddraaiers van oud en nieuw die het korps heeft laten weg vluchten en in slotervaard wonen kunnen ze ook niet vinden maar ze weten wel dat die dronken meneer had gezien dat feestneus een politie was,ja hoor hier gaan we meer over horen,als de politie de zaken gaat verdraaien komen er een PETER R,M de HOnd.Als je ze nodig heb piep je anders roept dan zo’n naif mens,ik los mijn eigen zaakjes op en raad eens ben sinds dien nooit meer slachtoffer geworden.

 14. Vrensick July 19, 2008 at 6:57 pm #

  @Erica,
  Dat heb je dan goed opgelost! Scheelt de belastingbetaler weer een boel geld als je je eigen zaken oplost. Nu nog even terug naar school voor wat edu-ca-tie?

 15. Vrensick July 19, 2008 at 6:59 pm #

  @Chris,
  “Tsja, dat is ook weer een mening op een mening en dus gaat je hele verhaal integraal weer op als reactie op mijn verhaal”,
  Dat is inderdaad de kern van mijn betoog.

 16. erica July 19, 2008 at 11:15 pm #

  vrensink@azijnzeiker 5 letters,en een spatie ja dan heb je wel educatie nodig hoor.Ik heb nergens kunnen lezen dat je atheneum moet hebben om op deze site te mogen reageren.Maar u zal wel een feestneus zijn.Het is wel zo,met mijn educatie, ik LEEF nog dat heeft agent(feestneus)Russ en wijkagent? utr mij geleerd;”Kutwijf zoek het uit”

 17. Vrensik July 20, 2008 at 11:05 am #

  @Erica,
  Het waren 8 letters en de spatie’s zijn lettergrepen. Verder hoef je inderdaad geen Atheneum te hebben om te reageren, daar heb je gelijk in. Mocht je beroerd behandeld zijn door de Politie dan is dat gewoon vervelend voor je, simpel zat. Om nu blij te zijn dat een mens is doodgeschoten is nogal stupide en weinig respectloos. Maar goed, het heeft geen zin je te overtuigen.

 18. erica July 26, 2008 at 1:47 am #

  Vrensik@Sinds 1977 zijn er 5 agenten vermoord!Vervelend voor ze,simpel is dat.Hoeveel mensen zijn er door een agent dood en neergeschoten?Of hoeveel polities zijn er vermoord/verkracht door ontsnapte TBSers.hoeveel agenten zijn hun eigen huis/buurt uit getreitert,hoeveel politieburo zijn er gewelddadig overvallen,hoeveel kinderen(van de politie) zijn slachtoffer van pedosexueel in hun buurt?Gelukkig dat haar collegas zich 300% zullen inzetten voor haar zaak.Alleen gun ik dat iedereen.

 19. Jan July 26, 2008 at 10:07 am #

  Alle respect voor elke omgekomen agent hoor,
  ik vindt alleen wel dat daar niet zoveel ophef over hoeft te zijn. Als agent krijgen ze allemaal een kogelwerend vest dus dat geeft al aan welk risico je loopt. als je dan nog steeds agent wilt worden/blijven; prima. We kunnen elke dag die programma’s op tv zien over amerikaanse agenten(die alleen in een auto rijden)en kijk hoe voorzichtig die te werk gaan. Moeten er hier eerst ook 2000+ agenten doodgeschoten worden? of zijn die 5 genoeg?Trouwens,..er zijn vxc3xa9xc3xa9l meer taxichauffeurs vermoord hoor, of wegwerkers doodgereden, of brandweermannen…….oke oke laat maar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: