Zaterdag 12 juli: een straat voor Gabrielle

12 Jul

Gabriellecevat

Er moet een straat naar Gabrielle Cevat worden vernoemd. Net als naar Allegonda. En naar andere politiemensen die tijdens de uitoefening van hun functie sterven. Toen ik eergister het eerste bericht maakte over haar dood, was nog onduidelijk wat er aan de hand was, of ze misschien onnodig risico had genomen.

Inmiddels is wel duidelijk dat dat niet zo is. De discussie over de vraag of agenten die – ook als ze niet un functie zijn – hun dienstwapen bij zich moeten hebben, vind ik niet zo relevant. We willen niet naar een situatie waarbij elke zigzagrijdende automobilist met een pistool uit de auto wordt gehaald. Gabrielle is een schoolvoorbeeld van een plichtsgetrouwe politieagente, in Nederland mogen we er trots op zijn dat er nog zulke mensen zijn (en gelukkig zijn het er veel meer dan je zou denken als je de kranten leest). Ga ik binnenkort ook nog een stukje over schrijven, maar ik weet nog niet voor wie of waar.

Inmiddels zit mijn vakantie erop, hoop maandag weer in Nederland te zijn. Ik las ergens een klacht dat ik niet genoeg nieuws breng op deze site. Kan zijn, maar dat heeft niet met vakantie of zo te maken, er gebeurt genoeg, maar ik kan nou eenmaal niet alles melden. Wie meent op andere misdaadsites beter aan zijn of haar trekken te komen: ga gerust, mijn zegen heb je, mijn strategie is vanaf het begin niet veranderd.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: