Maandag 7 juli: Hans P. & Pisa & gezichtsbedrog

7 Jul

Rosiek2180"Haar ex-minnaar Ferry F. xe2x80″ vermeend contactpersoon van de geliquideerde maffiagodfather Klaas Bruinsma xe2x80″ kreeg het eveneens met Rosiek aan de stok. Samen met een vriendin roofde zij ooit diens kluis met tienduizenden euroxe2x80x99s en kostbare sieraden uit huis weg." Staat in een groot verhaal over de mysterieuze verdwijning van Debora Rosiek en haar ongeboren tweeling. Politieman Hans P. is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, maar het lichaam van Deborah is nooit gevonden. Hij ontkent. In de reportage van Jolande van de Graaf (zaterdag) wordt verteld hoe er een enorme undercoveractie annes infiltratieactie op touw is gezet om Hans P. uit de tent te lokken, maar hij gaf geen kik. Of hij is slimmer dan al die opsporingsambtenaren bij elkaar of hij is echt onschuldig.

Deborah had veel minnaars, ze kon als geen ander mannen om haar vingers winden.

Uiteraard ging er bij mij een belletje af bij de naam Ferry. In het boek over ‘Godmother’ Thea komt vooral zijn broer aan de orde: de door Klaas Bruinsma hoogstpersoonlijk neergeschoten Leo Frantzen. Tina, de vrouw die tegelijk bij Thea in Panama gevangen zat, kende dat wereldje als geen ander.

Leo was de eerste uitbater van de club Princess waar zij een aantal jaren aan de touwtjes trok. Ik meen dat Ferry tegenwoordig in Thailand resideert. Ik ben nu trouwens in het boek Kathy’s dochter, van Tim Krabbxc3xa9, aan het lezen. Of dat historisch gezien allemaal klopt weet ik niet, maar het speelt voor een deel in het begin van de jaren zestig in Amsterdam en dan gaat het over het bouwen van de Nederlandsche Bank. Princess zat daar pal tegenover, aan het Westeinde (maar toen nog niet).

                                                                    *

GezichtscirkelAl vakantievierend kom je de gekste dingen tegen in de gekste bladen. Zo eindigt een groot interview in de bijlage van de Telegraaf abrupt midden in een zin. Zal wel in Italixc3xab gedrukt zijn, die Italianen kijken niet op een bladzij meer of minder. In het blad Psychologie een interessant verhaal over gezichtsbedrog. De twee foto’s hierbij komen daaruit. Als je naar die cirkels kijkt, lijken ze te draaien. Dat werkt wel als het in het blad staat, ik was benieuwd of het ook werkt op een beeldscherm. Bij mij niet, ik zie nu niks meer draaien, maar misschien ligt dat aan mij. Op de andere foto staan drie auto’s die precies even groot zijn. Al lijkt het van niet. Zo word je in de maling genomen waar je bij zit.

Gezichtsauto

                                               *

Zaterdag waren we even in Pisa. De toren staat nog steeds scheef. Het mafste is al die mensen die foto’s aan het maken zijn terwijl ze als het ware de toren tegenhouden. Ook een soort gezichtsbedrog. Ik heb daar wat foto’s van gemaakt, maar er is iets mis met een kaartje dat niet kompettibel genoeg is.

Misschien is het vliegveld van Pisa, Galileo Galilei, nog wel mooier dan die toren. Ik let meestal niet op zulke dingen, maar dit keer dus wel – vakantie, dan kijk je toch net iets anders. Zou het niet het mooiste vliegveldgebouw ter wereld zijn? Ik ben niet zo vreselijk bereisd, en als gezegd: ik let er ook niet altijd op, maar ik kan mij zo geen mooiere voor de geest halen. Oude treinstations wel, maar vliegvelden?

Advertisement

No Responses to “Maandag 7 juli: Hans P. & Pisa & gezichtsbedrog”

 1. B.A. July 7, 2008 at 2:26 pm #

  Ik zie vanalles draaien, dus bij mij werkt het wel.

 2. Fredje July 7, 2008 at 4:14 pm #

  Geinig….ik heb de auto’s allemaal effe nagemeten, maar inderdaad allemaal precies even groot. Toch vreemd.

 3. chris July 7, 2008 at 4:17 pm #

  Niets vreemds aan. Het zijn niet je ogen die een beeld samenstellen, het zijn de hersenen die (op zich nietzeggende informatie) omvormen tot een beeld.

  Dat is ook precies de reden dat mensen menen paranormaal te zijn of geesten te zien. Een klein (of groot) defect in de hersenen kan ervoor zorgen dat je letterlijk dingen ziet die er niet zijn. In dit geval DENK je letterlijk te zien in plaats van dat je ziet.

 4. Fredje July 7, 2008 at 4:45 pm #

  Alsjeblief Chris…………toch niet weer hxc3xa9.

 5. Anonymous July 8, 2008 at 8:58 am #

  wanneer komt de kruiswoordpuzzle ? word het geen tijd om hier maar de bejaardemisdaadjournalist van te maken ?

 6. chris July 8, 2008 at 9:11 am #

  Sorry Fred, ik dacht: ik leg even uit hoe het zit. Had ik niet moeten doen. Het spijt me.

 7. Fredje July 8, 2008 at 10:08 am #

  LOL Chris…
  Het is trouwens zomaar verdacht rustig hier de laatste dagen vind je niet ?

 8. chris July 8, 2008 at 10:08 am #

  Iedereen zal toch niet zomaar op vakantie zijn zonder ons?

 9. Jan July 8, 2008 at 11:06 am #

  ik denk dat HJK een soort van MEGA ding aan ‘t maken is, xc3¡ lxc3¡ Peter Joran van der Eem…. ben benieuwd…

  of zit ik ‘r naast Hendrik?

 10. Jay July 8, 2008 at 1:29 pm #

  Klopt Jan. Hij zit helemaal niet op een camping in Italie maar is geinfiltreerd in de keiharde Siciliaanse maffia. Het schijnt dat hij dit clubje dan ook binnen 2 weken in zijn geheel zal opdoeken.

 11. Gerrit July 8, 2008 at 2:07 pm #

  Vind je het gek dat het rustig is? Man, niemand durft meer tegen jullie op, ze denken: Ik kijk wel lekker uit om die gasten in discussie te gaan, ze slachten me als een vette kip. Wat mezelf betreft, ik heb een hardnekkige bronchitus, die maar niet wijken wil. Het zal toch wel weer op de dokter aankomen, maar die is tot 21 juli op vakantie, misschien ook naar Sicilixc3xab. Ja, weet ik veel! Trouwens, DE siciliaanse mafia bestaat niet, wat bestaat zijn clans en cochi. In ieder geval ga ik dus niet op vakantie en zo kan ik jullie een beetje in de gaten houden, opdat jullie niet te ver over de schreef gaan. ;-))

 12. chris July 8, 2008 at 2:22 pm #

  te ver over de schreef gaan is een verkeerd gezegde:

  het is: te ver gaan

  en

  over de schreef gaan

 13. Fredje July 8, 2008 at 4:58 pm #

  Nee Chris,

  te ver gegaan

  OF

  over de schreef gaan

 14. chris July 8, 2008 at 6:05 pm #

  @Fredje:

  nee hoor, het verkeerde gezegde van Gerrit stond in de tegenwoordige tijd. Dus ik verbeter hem ook in de tegenwoordige tijd.

  Waar jij nu weer de verleden tijd vandaan haalt?

  maar dat mag best, hoor. Maar dan is het wel:

  te ver gegaan

  en

  over de schreef gegaan

 15. Fredje July 8, 2008 at 6:14 pm #

  Nee Chris, dat bedoelde ik niet,

  het is te ver gegaan

  OF

  over de gegaan.

  Dus niet En, maar OF. Vraag het anders maar aan Marina.

 16. Fredje July 8, 2008 at 6:15 pm #

  Je vergeet trouwens een punt te zetten achter gegaan.

 17. Fredje July 8, 2008 at 6:16 pm #

  Over de schreef gegaan, excuseer.

 18. chris July 8, 2008 at 6:22 pm #

  ……….

 19. Marina July 8, 2008 at 10:49 pm #

  OF/EN een grens over gegaan.

 20. chris July 8, 2008 at 11:13 pm #

  Buiten de lijntjes kleuren

  over de pot gepoept

  door het draad gestanst

  langs de richel getennist

  onder de zijfiets geknalt

 21. capcap July 9, 2008 at 6:19 am #

  Tegen Hans P. is 5 jaar geeist, de vraag is of hij wel veroordeeld gaat worden.

 22. Fredje July 9, 2008 at 1:39 pm #

  Onder de zijfiets geknald…..Huh ???

 23. chris July 9, 2008 at 2:37 pm #

  is een oud gezegd uit Bantoeng. Daar rijden veelal oudere mensen nog met een zogenaamde zijfiets omdat ze de gaten in de wegen niet meer goed kunnen zien. Een zijfiets fietst daar naar aard al steeds omheen. Als een oudere nu alsnog in een gat fietst, dan fietst hij niet goed. vandaar de term onder de zijfiets knallen als iemand over de schreef gaat.

 24. Fredje July 11, 2008 at 2:35 pm #

  Vrijspraak in zaak Deborah Rosiek.
  Oud-politieman Hans P. (45) is vrijdagmiddag door de Amsterdamse rechtbank vrijgesproken van betrokkenheid bij de verdwijning en moord op Deborah Rosiek.

  In xc3xa9xc3xa9n woord…? ONBEGRIJPELIJK.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: