Maandag 7 juli: Hans P. & Pisa & gezichtsbedrog

7 Jul

Rosiek2180"Haar ex-minnaar Ferry F. xe2x80″ vermeend contactpersoon van de geliquideerde maffiagodfather Klaas Bruinsma xe2x80″ kreeg het eveneens met Rosiek aan de stok. Samen met een vriendin roofde zij ooit diens kluis met tienduizenden euroxe2x80x99s en kostbare sieraden uit huis weg." Staat in een groot verhaal over de mysterieuze verdwijning van Debora Rosiek en haar ongeboren tweeling. Politieman Hans P. is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, maar het lichaam van Deborah is nooit gevonden. Hij ontkent. In de reportage van Jolande van de Graaf (zaterdag) wordt verteld hoe er een enorme undercoveractie annes infiltratieactie op touw is gezet om Hans P. uit de tent te lokken, maar hij gaf geen kik. Of hij is slimmer dan al die opsporingsambtenaren bij elkaar of hij is echt onschuldig.

Deborah had veel minnaars, ze kon als geen ander mannen om haar vingers winden.

Uiteraard ging er bij mij een belletje af bij de naam Ferry. In het boek over ‘Godmother’ Thea komt vooral zijn broer aan de orde: de door Klaas Bruinsma hoogstpersoonlijk neergeschoten Leo Frantzen. Tina, de vrouw die tegelijk bij Thea in Panama gevangen zat, kende dat wereldje als geen ander.

Leo was de eerste uitbater van de club Princess waar zij een aantal jaren aan de touwtjes trok. Ik meen dat Ferry tegenwoordig in Thailand resideert. Ik ben nu trouwens in het boek Kathy’s dochter, van Tim Krabbxc3xa9, aan het lezen. Of dat historisch gezien allemaal klopt weet ik niet, maar het speelt voor een deel in het begin van de jaren zestig in Amsterdam en dan gaat het over het bouwen van de Nederlandsche Bank. Princess zat daar pal tegenover, aan het Westeinde (maar toen nog niet).

                                                                    *

GezichtscirkelAl vakantievierend kom je de gekste dingen tegen in de gekste bladen. Zo eindigt een groot interview in de bijlage van de Telegraaf abrupt midden in een zin. Zal wel in Italixc3xab gedrukt zijn, die Italianen kijken niet op een bladzij meer of minder. In het blad Psychologie een interessant verhaal over gezichtsbedrog. De twee foto’s hierbij komen daaruit. Als je naar die cirkels kijkt, lijken ze te draaien. Dat werkt wel als het in het blad staat, ik was benieuwd of het ook werkt op een beeldscherm. Bij mij niet, ik zie nu niks meer draaien, maar misschien ligt dat aan mij. Op de andere foto staan drie auto’s die precies even groot zijn. Al lijkt het van niet. Zo word je in de maling genomen waar je bij zit.

Gezichtsauto

                                               *

Zaterdag waren we even in Pisa. De toren staat nog steeds scheef. Het mafste is al die mensen die foto’s aan het maken zijn terwijl ze als het ware de toren tegenhouden. Ook een soort gezichtsbedrog. Ik heb daar wat foto’s van gemaakt, maar er is iets mis met een kaartje dat niet kompettibel genoeg is.

Misschien is het vliegveld van Pisa, Galileo Galilei, nog wel mooier dan die toren. Ik let meestal niet op zulke dingen, maar dit keer dus wel – vakantie, dan kijk je toch net iets anders. Zou het niet het mooiste vliegveldgebouw ter wereld zijn? Ik ben niet zo vreselijk bereisd, en als gezegd: ik let er ook niet altijd op, maar ik kan mij zo geen mooiere voor de geest halen. Oude treinstations wel, maar vliegvelden?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: