Donderdag 3 juli: proces Tamara Wolvers

3 Jul

Wolvers2web

Jaco G., verdacht van moord op zijn nichtje Tamara Wolvers, beriep zich maandag grotendeels op zijn zwijgrecht. De officier van justitie eiste vijftien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Ik had er graag bij willen zijn, voor een aantal details. In kranten staat er doorgaans een vrij summier verslag. Ik kon nu alleen iets vinden in het Algemeen Dagblad.

Het bewijs tegen Jaco G. lijkt mij – ondanks zijn ontkenning – overtuigend. Zijn sporen zijn aangetroffen op de badjas en onder de nagels van Tamara. Hij heeft geen alibi en hij sprak volgens verklaringen al over xe2x80x98moordxe2x80x99 voordat de doodsoorzaak openbaar werd.

Er zijn slippersporen naast het lichaam van Tamara aangetroffen die overeenkomen met slippers die de toenmalige vriendin van Jaco een maand eerder voor hem had gekocht. Hij verklaarde eerst dat hij nooit zulke slippers had gehad, uit foto’s bleek van wel. Ook zou Jaco aan een ex van Tamara aan hem om pikante fotoxe2x80x99s van haar hebben gevraagd.

Jaco zelf verklaarde alleen: "Ik betreur ten zeerste dat de familie Wolvers mij vanaf dag xc3xa9xc3xa9n als dader ziet. Ik wil na deze negentien maanden hechtenis terug naar mijn familie en alle ellende achter me laten. Ik kan niet geloven dat sporen van mij zijn aangetroffen, als dat wel zo is, dan zijn deze van een eerdere ontmoeting." Volgens zijn advocaat was zijn clixc3xabnt niet uit geweest op seks met Tamara, hij ziet geen motief voor de moord.

Dat de familie Wolvers hem vanaf dag xc3xa9xc3xa9n als dader zag is overigens ook niet waar: het heeft een hele tijd geduurd voor hij in beeld kwam en juist de familie kon zich aanvankelijk helemaal niet voorstellen dat hij de dader was.

Dat Jaco G. uit was op seks met Tamara op die bewuste broeierige avond is gebaseerd op de verklaring van een toenmalige vriendin van hem: Jaco zou die avond eerst bij haar langs zijn geweest, zij had geen zin, toen zou hij ‘s nachts naar Tamara zijn gegaan. Of de verklaring van die vriendin tijdens het proces nog aan de orde is geweest weet ik niet, ik hoorde het destijds van de ouders. Het schijnt dat de vriendin onder druk van bepaalde familieleden haar verklaring later had bijgesteld, maar dat weet ik niet zeker.

Vorig bericht over de moord op Tamara (en een link naar de reportage) staat hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: