Meesters & Tinka

30 Jun

Update 16.00 uur:

Tinka5225Cees van Rooij, de vader van Tinka (‘De mooie blonde dood’) meldt dat Betty, de vrouw die vrijuit leek te gaan, alsnog een eis heeft gekregen van negen jaar. Nu het vonnis nog, maar er lijkt nog enige vorm van gerechtigheid te geschieden.

                                    *

Behulpzame reageerders stuurden links naar de site van Rob Zijlstra, in de affaire Meesters. Een eerder bericht van hem staat hier, de actuele site staat hier. Ik zie dat hij wat problemen heeft met zijn provider, vandaar dat ik hem ook niet kon vinden toen ik met dat bericht bezig was.

Tijdens vakantie lees ik nog wel eens een thriller, van John Grisham of zo, of van Baldacci(?). Ik moest steeds denken aan de moord op Meesters: in thrillers gaat dat ook zo, dat onschuldige familieleden in moordcomplotten worden betrokken en gewetenloos afgemaakt. Als je zo’n boek leest ben je geneigd te denken dat dat in boeken (of films) nu eenmaal zo de gewoonte is, maar dat het je ook kan overkomen als je in een rustige buitenwijk van Groningen woont en nergens iets mee te maken hebt, dat blijft eigenlijk onvoorstelbaar.

No Responses to “Meesters & Tinka”

 1. chris June 30, 2008 at 4:46 pm #

  HJK, je komt te weinig in Groningen.

  De moord op Meesters vond plaats in de Uranusstraat in de wijk Paddepoel. Die contreien staan nou niet bepaald bekend als rustig. Onlangs is er niet ver van deze plek een studente omgebracht (plutolaan) en de vlakbij gelegen Planetenlaan/flat is eveneens zeer berucht. Ook in deze flat zijn al enkele mensen door geweld om het leven gebracht (in 1991 nog een echtpaar) Om van de ripdeals en andere drugszaken maar te zwijgen.

  Beste Chris,
  het valt wel mee met mijn bezoek aan Groningen, bij die woning aan de Plutolaan ben ik zelf nog geweest. ‘t Is geen Haren, maar ook niet xc3xa9xc3xa9n grote achterbuurt. Toch? En de moord op Meesters had ook niets met de buurt te maken: als hij in een villa had gewoond, was het ook gebeurd.

  Hendrik Jan

 2. chris June 30, 2008 at 10:55 pm #

  Dat laatste klopt, maar je stelt zelf: ”dat het je ook kan overkomen als je in een rustige buitenwijk van Groningen woont”

  En ik zou dat deel van Paddepoel toch eerder een achterbuurt noemen dan een rustige buitenwijk.

 3. Pineau July 5, 2008 at 1:48 am #

  John Grisham’s The Appeal is wel erg Amerikaans maar ik heb me er erg mee vermaakt. Spoiler-alert: de slechteriken winnen, ondanks het overschrijden van het maximum aantal pagina’s van het ‘appeal’, gewoon door een even dure als vuile campagne te voeren voor een hoge rechter die zich voor het karretje van de industrie laat spannen. De rechter in kwestie verliest bijna zijn zoontje en hierdoor komt hij bijna tot inkeer, maar niet helemaal. Triest. Ik had het zo bij rechters in de brievenbus willen stoppen, vanwege dat einde.

 4. K.Hakvoort July 11, 2008 at 8:34 pm #

  Het gerechtshof te Arnhem veroordeelde Betty B. vandaag tot zes jaar gevangenisstraf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: