Meesters & Tinka

30 Jun

Update 16.00 uur:

Tinka5225Cees van Rooij, de vader van Tinka (‘De mooie blonde dood’) meldt dat Betty, de vrouw die vrijuit leek te gaan, alsnog een eis heeft gekregen van negen jaar. Nu het vonnis nog, maar er lijkt nog enige vorm van gerechtigheid te geschieden.

                                    *

Behulpzame reageerders stuurden links naar de site van Rob Zijlstra, in de affaire Meesters. Een eerder bericht van hem staat hier, de actuele site staat hier. Ik zie dat hij wat problemen heeft met zijn provider, vandaar dat ik hem ook niet kon vinden toen ik met dat bericht bezig was.

Tijdens vakantie lees ik nog wel eens een thriller, van John Grisham of zo, of van Baldacci(?). Ik moest steeds denken aan de moord op Meesters: in thrillers gaat dat ook zo, dat onschuldige familieleden in moordcomplotten worden betrokken en gewetenloos afgemaakt. Als je zo’n boek leest ben je geneigd te denken dat dat in boeken (of films) nu eenmaal zo de gewoonte is, maar dat het je ook kan overkomen als je in een rustige buitenwijk van Groningen woont en nergens iets mee te maken hebt, dat blijft eigenlijk onvoorstelbaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: