Maandag 30 juni: de wrede moord op Gerard Meesters

30 Jun

Janettemeestersweb

MadeleinebrussenwebOp donderdagavond 28 november 2002 is in een keurige buurt in Groningen een van de meest bizarre moorden uit de geschiedenis gepleegd. De 52-jarige onderwijzer Gerard Meesters wordt in de deuropening doodgeschoten door een stel Britse criminelen, alleen omdat zijn zus de bende zou hebben bestolen van een partij drugs. Hoe het met die zus, Janette Meesters (foto links) en haar vrienden Madeleine Brussen (foto rechts) is afgelopen weet niemand: of ze zijn nog altijd op de vlucht of de bende heeft hen achterhaald en korte metten met hen gemaakt.

De zaak is isd nu in het nieuws door de arrestatie van de man die de opdracht zou hebben gegeven voor de liquidatie van de onschuldige Gerard Meesters: Robert Dawes, kopman van een beruchte criminele drugsfamilie uit Nottingham. Hij is in Doebai opgepakt. Niet alleen vastgoedmensen mogen zich daar kennelijk graag ophouden, je hoort ook steeds vaker dat criminelen daar de bloemetjes buiten zetten.

In dit kader heb ik nog wel een vraag. Rechtbankverslaggever Rob Zijlstra van het Dagblad van het Noorden heeft (had?) al jaren een interessante weblog waar hij verslag doet van gerechtelijke zaken. Hij heeft deze affaire ook goed gevolgd. Ik kwam iets tegen dat mij nogal intrigeerde.

De tussenpersoon bij de liquidatie, de man die de opdracht van Dawes zou hebben gekregen, zou een zekere Tony S. zijn. Hij woonde in Nederland en Zijlstra schrijft dan: xe2x80x98Hij zit vast op verdenking van een moord, een afrekening, in het Amsterdamse criminele circuit. In september moet hij zich voor de Amsterdamse rechtbank verantwoorden.xe2x80x99

We hebben het dan over september 2005. Ik heb mijn hele archief nageplozen, maar ik kan niks over hem vinden. Dus mocht iemand toevallig meer wetenxe2x80xa6

Er was ook nog even sprake van dat het zou gaan om xe2x80x98Nottingham Tonyxe2x80x99 alias de Derbyman, maar als ik het goed begrepen heb is dat ene Tony (Anthony) H. en niet deze Tony S.

Ik probeerde een link te maken naar de site van Zijlstra, maar dat lukte niet, bestaat het nog wel?

                                                   

No Responses to “Maandag 30 juni: de wrede moord op Gerard Meesters”

 1. maarten June 30, 2008 at 8:45 am #

  De website van Rob bestaat nog, en wel op dit adres : http://blogger.xs4all.nl/kixkix/

 2. pilo June 30, 2008 at 11:33 am #

  http://www.rechtbankjournalist.nl/

 3. Silvio Dante June 30, 2008 at 11:46 am #

  Tony S. staat natuurlijk voor Tony Soprano haha 😉

 4. Gerrit June 30, 2008 at 1:28 pm #

  Mijn God, lekker is dat om afgeschoten te worden voor iets dat een ander heeft gedaan, in dit geval zijn zus. Afschuwelijk. Het is maar goed dat er tegenwoordig 30 jaar staat op moord, want dit gaat veel en veel te ver. Het zou met niets verbazen als zijn zus nog ergens rondloopt met haar ‘vriendin’. Van je familie moet je het hebben.

 5. Henk June 30, 2008 at 2:43 pm #

  Justitie in Groningen heeft kort voor het proces nog contact gehad met de dames. Ze staan daarom niet langer te boek als vermist.

 6. Mia June 30, 2008 at 3:29 pm #

  Tony S. blijkt een hoge positie te hebben bij de D-Family.

  http://blogger.xs4all.nl/kixkix/archive/0001/01/01/50460.aspx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: