Broers Van Lent opgepakt

30 Jun

EdgartelVrij Nederland meldt dat de broers Edgar en Pieter van Lent, kroongetuigen in het Holleeder annex liquidatieproces zijn opgepakt wegens afpersing van Evert Kroon. Toevallig weet ik daar alles van, maar ik weet van hieruit niet wat ik erover mag zeggen. Laten we ‘t er op houden dat het mij niet verbaast en dat ik voorlopig in elk geval xc3xa9xc3xa9n fles wijn heb gewonnen: ik heb twee weken geleden de broers vrij uitvoerig gesproken en toen gewed dat een geplande tv-uitzending over hen niet door zou gaan. Degene over wie het in dat programma zou gaan had mij dezelfde dag een fles wijn beloofd als het wxc3xa9l door zou gaan. Dat zijn nog eens weddenschappen…

Bij een van de vorige gelegenheden toen ik Edgar alleen sprak, werd een paar uur later de villa van zijn ex met een machinegeweer beschoten. De broers hebben zich niet bij iedereen populair gemaakt en het viel enigszins te vrezen dat een afspraak met hen enige risico zou inhouden, maar de laatste keer was er in geen velden of wegen iets verdachts qua observatie te bekennen.

Edgar vond het trouwens aan afpersinkje van niks: gewoon met wat motorvrienden even bij iemand thuis langs gaan terwijl hij er zelf niet was en vriendelijk vragen om een openstaande rekening te betalen. Ze zullen zo wel weer vrij zijn: justitie heeft hen blijkbaar nodig. Al zitten ze binnen ongetwijfeld een stuk veiliger dan buiten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: