Vrijdag 27 juni: de moord in Havenzicht

27 Jun

Recherche3

"De regio Rotterdam-Rijnmond ligt op dit moment aan kop als het gaat om het aantal doden door geweld." Bericht in het Algemeen Dagblad. Alleen: het is een paar jaar oud, van 8 september 2006. Woensdag hadden we ‘t even over ‘De mensen van de recherche’. Dat ging ondermeer over een schietpartij bij cafxc3xa9 Havenzicht, maar ik kon het in mijn archief niet terugvinden. Maar op de site van het Algemeen Dagblad wordt het wel genoemd, in dit bericht:

"In dit gebied waren in 2006 tot nu toe vijftien zaken, met in totaal zeventien slachtoffers. In de hoofdstad kwamen tot dusver twaalf mensen door geweld om het leven. De Rotterdamse politie worstelt nog met een vijftal zaken. In april worden bij de aanleg van de HSL in Bleiswijk menselijke resten gevonden. Hoewel de politie xe2x80x99onvoldoende aanknopingspunten zietxe2x80x99 telt justitie de zaak mee voor xe2x80x99de moordlijstxe2x80x99. Ook de moord op de bejaarde Schiedammer Piet Peeman is onopgehelderd. De man, een fan van de film Broke Back Mountain over homoseksuele cowboys, werd dood in zijn huis gevonden.

De dubbele moord op Edwin Berkemeijer xe2x80″ bekend als de zanger Josxc3xa9 Ebertos xe2x80″ (55) en een 46-jarige Columbiaan aan de Ristervoorde in Spijkenisse heeft vermoedelijk te maken met de drugshandel.

Ook de vondst van twee geweldsdoden aan de xe2x80x99s-Gravendijkwal is onopgehelderd. Een 25-jarige Belgische vrouw en de 33-jarige bewoner werden dood in de woning gevonden.

Maasmeisje1De vondst van lichaamsdelen in een tas in juni bij de Persoonshaven heeft, ondanks getuigenoproepen, eveneens nog niet tot resultaat geleid. Het enige wat de politie weet is dat het om de lichaamsdelen van een meisje van tussen de 12 en 16 jaar oud gaat.

De recentste geweldsdode is een 42-jarige Rotterdammer, die deze week werd neergeschoten in cafxc3xa9 Havenzicht aan de Hillelaan. De schutter is nog voortvluchtig."

Het meisje in de tas was het later zo bekend geworden Maasmeisje Jessica, dat door haar eigen vader was vermoord. Over de schutter van cafxc3xa9 Havenzicht gaat het dinsdag verder in ‘Bij de recherche’. Misschien wordt dan ook bekend wie dat merkwaardige sms’je heeft verstuurd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: