Verilabs wel, Eikelenboom niet?

23 Jun

CsiUpdate 10.00 uur:

Vanaf vandaag is het bedrijf Verilabs toegelaten tot de Nederlandse markt voor het onderzoeken van alle mogelijke sporen die achterblijven bij misdrijven, meldt de Telegraaf. Daarmee is er voor het eerst sprake van een belangrijke concurrent voor het Nederlands Forensisch Instituut, dat decennia een monopolie had.

Ik ben vast niet de enige die dit bericht met enige verbazing heeft gelezen. De enige concurrent van het NFI die flink aan de weg timmert is het bedrijf Independent Forensic Services van oud-NFI-medewerker Richard (en Selma) Eikelenboom, dat in Nunspeet is gevestigd. Aan het telefoonnummer te zien zit Verilabs in Leiden. Dicht bij het NFI dus. Wat heeft Verilabs wel dat Eikelenboom niet heeft? Wordt hier een politiek spelletje gespeeld of is hier helemaal niks bijzonders aan de hand?

Voor alle duidelijkheid: op de foto staan niet Richard en Selma, maar een paar figuren uit de serie CSI. Is altijd leuk bij een stukje over forensisch onderzoek, ook al slaat dat qua realiteitsgehalte als een tang op een varken (is dat eigenlijk wel een gangbare uitdrukking, of is het streektaal? Ik had eigenlijk dat … op Dirk willen gebruiken, maar dan krijg ik  allemaal spam)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: