Maandag 23 juni: Big Willem Weet Alles & Crimelink

23 Jun

Angelwillem1webSoms duurt het erg lang voor het kwartje valt. Op 13 juni vroeg ik me af wie nou eigenlijk die Allesweter is waar Bas van Hout het tijdens zijn verklaring voor de rechtbank het over had, de geheimzinnige spil in de onderwereld die bemiddelde tussen Willem Holleeder, Cor van Hout en Klepper & Mieremet. In dit soort zaken is het zo: degenen die het weten willen wel iets bevestigen, maar ze komen zelf niet met een naam. Ik zat aan Mink Kok, Dino S. of Stanley H. te denken, maar die waren het niet. Terwijl het toch zo simpel moest zijn, ik moest beter ‘crimineel denken’.

In het weekend kwam er een reactie van iemand die zegt dat de Allesweter in Zuid-Afrika zit. Tja, dan is het niet zo moeilijk, dat kunnen er maar twee zijn: ‘Dikke Charles’ Geerts of ‘Big Willem’ van Boxtel, de oud-president van de Hells Angels. Om een heleboel redenen valt Geerts meteen af, en als je dan Big Willem in het kader plaatst vallen alle puzzelstukjes precies op hun plek. Hij heeft de intelligentie en hij had de contacten en het gezag.

                                                      *

Crimelink2covers Het tweede nummer van Crimelink is uit, het tijdschrift op het snijvlak van misdaad en wetenschap. ‘Met de deskundigheid van een vaktijdschrijft en de toegankelijkheid van een publieksblad’, schreef hoofdredacteur Archie Barneveld. Voor mensen die de misdaad op de voet volgen, zit er veel herkenbaars bij. Zo had het eerste nummer een verhaal over gevangen vrouwen: ‘Geef veroordeelde moeders een elektronische enkelband’. Vrouwen hebben het in de gevangenis moeilijker dan mannen. Toevallig ben ik de laatste tijd bezig geweest met twee vrouwen die een hele tijd (ook nog eens onschuldig, maar dat doet er hier even niet toe) in de gevangenis hebben gezeten (nee, niet Thea, in Panama hebben ze heel andere enkelbanden). Vooral het idee dat ze hun jonge kinderen aan de zorgen van anderen moeten toevertrouwen (zelden de biologische vader) is voor een moeder hartverscheurend.

Het tweede nummer heeft een column van advocaat Marnix van der Werf, een man die we de laatste tijd ook nogal eens tegenkomen. "Iedereen doet lastig tegen Peter la S." Van der Werf is advocaat van een van de verdachten in het grote liquidatieproces. Hij schrijft dat hij nooit een kroongetuige zou willen verdedigen. Ik had me dat nooit zo gerealiseerd, Jan-Hein Kuijpers had het er pas ook al over, hij zou dat ook niet doen. Er is een rijtje advocaten dat dat wxc3xa9l wil, de ‘echte strafpleiters’ halen daar een beetje hun neus voor op. Wat ik eigenlijk merkwaardig vind: een advocaat moet iedereen kunnen verdedigen. Kindermoordenaars en oorlogsmisdadigers zijn geen probleem, iemand die met justitie mee gaat werken is dat blijkbaar wel.

Ook in dit nummer van Crimelink een reportage over ‘natte wiet’: tussenhandelaren versnijden de drugs met bijvoorbeeld glaspoeder of lood om de handel te verzwaren. Is niet gezond.

Verder een dossier over de Schipholbrand: Ahmed Al J. is veroordeeld wegens opzettelijke brandstichting in het cellencomplex van Schiphol-Oost, waarbij elf mensen om het leven kwamen. Maar was dat wel opzettelijk? Het wordt opnieuw onderzocht.

Meer over Crimelink: zie hier

No Responses to “Maandag 23 juni: Big Willem Weet Alles & Crimelink”

 1. Anonymous June 23, 2008 at 10:34 am #

  Ook in dit nummer van Crimelink een reportage over ‘natte wiet’: tussenhandelaren versnijden de drugs met bijvoorbeeld glaspoeder of lood om de handel te verzwaren. Is niet gezond.

  HJK, laat je niks wijs maken.
  Tegenwoordig verkoopt men de wiet vaak “nat”.
  Dat wil zeggen, ze knippen de planten van de mat of de pot en gaat zo rechtstreeks de deur uit. Men verkoopt dan b.v. 8 kilo nat (ongeknipt en ongedroogd) voor de prijs van 1 kilo droog, precies de verhouding weet ik het niet.
  Glaspoeder is een fabel (voor het glinsterende effect van de THC) en lood??
  Waar moet ik aan denken dan. Loodpoeder? Nog nooit van gehoord.

 2. Silvio Dante June 23, 2008 at 10:45 am #

  Glinsterend effect is meestal van haarlak,om het sneller te laten drogen,en te verzwaren

  En HJK eventjes over je Willem van B. xc2xb4xc2xb4allesweterxc2xb4xc2xb4 kwestie

  Er wordt gezegt; de allesweter is niet bekend bij de media, zegt genoeg denk ik zo;)

 3. Anonymous June 23, 2008 at 12:01 pm #

  Haarlak op de wiet ? Dat is wel de meest bizarre fabel? Waar haal je die vandaan?
  Geloof me nou maar, allemaal lulkoek. Versnijden met glaspoeder, zelfs niet eens met coke, fabeltjeskrant

 4. Jay June 23, 2008 at 12:24 pm #

  Wel eens iemand van de wietsoort Misty gehoord?? Wordt voornamelijk in Amsterdam verkocht..

 5. Hans June 23, 2008 at 1:47 pm #

  ja ik het rookt als een gek van daar de naam

 6. Jay June 23, 2008 at 4:04 pm #

  Hans, je neemt me vast in het Oo’tje. Maakt verder niet uit hoor maar Misty is bewerkte wiet die voornamelijk aan Engelse toeristen wordt verkocht. Wiet is wel uiteraard wel de basis van dit soortje maar voor de rest rook je bloem en bladgruis?? Enjoy…

 7. Anonymous June 23, 2008 at 4:49 pm #

  Jaja, dus als ik in Amsterdam wat wiet wil kopen, laat zeggen Misty in dit geval, dan krijg ik wiet in poedervorm?
  Ja. als je jezelf zo laat naaien.
  Dus…..ook weer naar het rijk der fabelen, bloem en bladgruis.

 8. Jay June 23, 2008 at 8:21 pm #

  Oke dan, voor de ongelovigen… Men neemt een kilo of twee wiet, vers geplukt en niet van al te beste kwaliteit. Wel eens van een polynator gehoord?? Een soort van centrifuce. Daar gooi je wat zakken bladafval (wietbladen uiteraard)in en laat dat een dag of twee draaien. Krijg je fijn bladgruis van dat je vervolgens mixt met bloem. Dat goedje strooi je vervolgens over de wiet die je wat extra bevochtigd met een niet nader te noemen goedje. Er komen nog wat zaken bij kijken maar dat lijkt me niet handig te melden.

 9. Jay June 23, 2008 at 8:23 pm #

  Oh, en het belangrijkste. Daar word je 2 kilo wiet een 0,5 of 0,6 kilo zwaarder van!!

 10. n June 23, 2008 at 9:21 pm #

  Om vervolgens niks anders dan gruis over te houden. En dat verkoop je hier in het zuiden niet, aan geen man.
  Hier gaat het eerst op de zeef, om knipafval en andere troep te scheiden van fatsoenlijk materiaal. En zeker geen bladeren met bloem, hahaa, wat een lacher.
  Bladeren met bloem moet je bij Bakker Bart zijn, niet bij de sjop.

 11. n June 23, 2008 at 9:40 pm #

  Maar goed, einde discussie welles nietes.
  Kijk deze link eens even:

  http://nl.youtube.com/watch?v=EUqjLpSLn5k

  Als we het over creativiteit hebben onder de kwekers.

 12. rob June 24, 2008 at 12:21 am #

  beste hendrik jan
  om even terug te komen over de allesweter.
  weet je wie ook al jaren meeloopt ,paja.
  hij heeft met hun allemaal veel contact gehad.
  maar goed ik ben maar een leek maar ik vond het toch een aardige gedachte
  groet rob

 13. J. June 24, 2008 at 1:29 am #

  Mja…dus die allesweter -die het beste met Holleeder voor heeft- wordt door Holleeder en Stoeltie als dank de Angels uitgewerkt ?

 14. Jay June 24, 2008 at 8:51 am #

  “en dat verkoop je hier in het zuiden niet, aan geen man” Ben je nou echt zo dom of moet ik het hele traject nog een keer uitleggen?? Het zijn gewoon wiettoppen die aangevuld met die mix op wiettopppen blijven lijken. Jij zal er al helemaal niets van merken…

 15. Paul G. June 24, 2008 at 5:25 pm #

  @Jay

  Je hebt helemaal gelijk, laat al die mensen die nog nooit een fatsoenlijke top wiet hebben gezien gewoon lekker praten. Het is een oude truc en ik snap niet waar al die aandacht tegenwoordig vandaan komt. Ik ken ook nog wel groepen die zo hun wiet naar het buitenland brachten met lekkere meerwaarde… Ach, daarom rook ik alleen zelf gekweekte biologische wiet. (nee oom agent, ik zeg niet waar het groeit)

 16. n June 24, 2008 at 5:31 pm #

  Nog nooit een fatsoenlijke top wiet gezien? Hahaa laat me niet lachen man.
  Die bewerkte rommel van jullie die zie ik hier inderdaad niet nee!

 17. Robert.. June 24, 2008 at 8:01 pm #

  is de alles weter niet Harrie Stoeltie ??

 18. a local support September 29, 2008 at 2:42 pm #

  Zijn er nog wel echte “Hells Angels”.
  Volgens mij zou S.B. er goed aan doen om de licentie om zich Hells Angels te mogen noemen in te trekken.
  Ze hebben door hun verraad aan Big Willem,
  en het onvermogen als club achter hem te gaan staan volgens mij dit recht verspeelt.
  “Shame on you ” Angels”(alles weters)??????.
  Ze kunnen zich beter “Holleeders Angels”
  laten noemen,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: