Zondag 22 juni: Hup Guus

22 Jun

Oranjeefteling2webBen ik nou zo achterdochtig? In het reclameblok na de voor ‘onze jongens’ zo dramatisch verlopen kwartfinale zat een spotje voor een goed doel, een of andere hulpactie. Was dat gepland, of worden er vooraf afspraken gemaakt: als ze eruitvliegen, trekken we onze boodschap van 90.000 euro in?

Ik ben ook benieuwd hoeveel ondernemers gisteravond om elf uur failliet zijn gegaan. Niemand had dit verwacht, de prullaria waren de laatste dagen niet aan te slepen en er leek nog minstens een week Oranjegekte voor de boeg.

We gaan het hier verder niet over voetbal hebben, maar: ik gun Guus zijn wraak. Met Australixc3xab is hij in de kwartfinale de dupe geworden van een laffe scheidsrechter die een onterechte strafschop toekende. Ik ben alleen wel bang dat de Russen er na deze topprestatie uitvliegen tegen een ‘echt voetballand’.

En nog even juridisch gedacht: het intrekken van de (tweede) gele kaart was wel in de geest van de wedstrijd, maar het lijkt mij toch een discutabele beslissing. Regels zijn regels.

No Responses to “Zondag 22 juni: Hup Guus”

 1. andre naber June 22, 2008 at 2:11 pm #

  Ben het nog nooit zo eens geweest met een columnist. Andrxc3xa9 Naber iag

 2. chris June 23, 2008 at 8:01 am #

  Hoezo een echt voetballand? Als je de ranglijst bekijkt van de FIFA, dan zie je dat van de overgebleven landen op het EK alleen Duitsland hoger staat dan Nederland. Rusland heeft dus al gewonnen van een echt voetballand.

  Schoenmaker…..

  1. Brazilixc3xab

  2. Argentinixc3xab

  3. Italixc3xab

  4. Frankrijk

  5. Duitsland

  6. Nederland

  7. Kroatixc3xab

  8. Portugal

  9. Spanje

  10. Mexico

 3. Chantal June 23, 2008 at 10:03 am #

  Zaterdag om 19 uur wist de medewerkster bij AH mij te melden dat er al Welpie-loze filialen in de omgeving waren, maar dat zij nog wel een weekje door konden met hun voorraad. Vanochtend mocht ik er zoveel pakken als ik wilde.
  Dat verbaast me nog het meeste, de liefde voor Oranje is te vergelijken met diarree; het komt snel op maar is ook zo weer weg.

 4. augusto apracino June 23, 2008 at 11:52 am #

  Ik denk dat je correct hebt aangegeven dat een adverteerder zijn ad heeft teruggetrokken. Zogenaamde chari tarieven zijn immers veel goedkoper. Het lijkt mij sterk dat ze niet het blok vol kregen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: