Nico& Paja niet vervolgd; twaalf jaar voor 'de drugsbaron van het zuiden'

20 Jun

Edgartel

Update 15.00 uur:

‘Geen reactie’, zegt Edgar van Lent. Hij legde als kroongetuige verklaringen af tegen Nico V.(43) en Paja M.(52)over de mislukte moordaanslag op Heineken-ontvoerder Cor van Hout in 2000. Maar de rechtbank in Haarlem bepaalt dat het OM niet ontvankelijk is in deze zaak (Telegraaf).

Officier van justitie Saskia de Vries had acht jaar gevangenisstraf gexc3xabist tegen beide verdachten. In 2001 zag justitie al af van vervolging. In februari vorig jaar begon een nieuw onderzoek. Volgens justitie waren nieuwe feiten aan het licht gekomen, volgens de rechtbank is hier geen sprake van. De verklaringen van Edgar van Lent en broer Pieter legden blijkbaar niet genoeg gewicht in de schaal. Zij vertelden dat ze van John Mieremet hadden gehoord hoe de aanslag in z’n werk was gegaan.

Opnieuw een bittere pil voor Saskia de Vries. Vorig jaar moest ze Mink Kok vrijlaten, nu dit weer. Voor haar is te hopen dat ze met de zaak-Holleeder uiteindelijk meer succes heeft. Daar hangt ook het een en ander af van de verklaringen van de broers Van Lent.

                                                      *

Update 14.30 uur:

Petervand2webBij de rechtbank in Maastricht is twaalf jaar gexc3xabist tegen Peter van D.(51) uit Schinveld. Volgens justitie is hij een van de kopstukken in Nederland als het gaat om de productie van en handel in drugs, zo meldt de Telegraaf

Ook vanuit de gevangenis in Belgixc3xab, waar hij in 2006 werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor drugshandel, bleef hij volgens justitie zijn bende aansturen. Broer Harrie (44) uit Heerlen hoorde acht jaar en negen maanden eisen. Hij nam de honneurs waar sinds zijn broer gevangen zat.

Een reportage over Peter van D., drugsbaron van het zuiden, staat hier

Over de uitspraak tegen Nico V. en Paja M. kan ik nog niks vinden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: