Maandag 2 juni: Maassen, Ronald & Trinidad

2 Jun

TheomaassenAls Theo Maassen niet vandaag nog zijn excuus aanbiedt aan de fotografe wier peperdure professionele camera hij zaterdagavond aan diggelen heeft gegooid, is hij mijns inziens een waardeloos figuur. Wel grappig, daar niet van, maar dan schiet hij als mens ernstig tekort. Je kunt je nog voorstellen dat hij in het vuur van het optreden doorslaat en zo’n streek uithaalt (zie o.a. de Telegraaf), maar als hij weer bij zinnen is moet hij zijn excuus aanbieden en de schade vergoeden. Het blijft sowieso een vrij achterlijke actie: een kind kon zien dat het om professionele apparatuur ging, hij heeft verbaal genoeg mogelijkheden om iemand de oren te wassen.

                                                        *

Ronaldpieper1webRonald Pieper, verdacht van de moord op Christel Ambrosius, kende de oma van Christel en wist waar de sleutel hing. Dit blijkt uit een tip die in 2000 binnenkwam bij de redactie van Peter R. de Vries. Een anonieme tipgever wees P. aan als mogelijke verdachte, maar toen waren er weinig aanknopingspunten om de (jonge)man flink tegen het licht te houden. De vraag is natuurlijk: hoe kende Ronald oma en hoe is hij die zondagmiddag daar samen met Christel verzeild geraakt. Toeval, of hadden ze een afspraak en maakten ze gebruik van oma’s (volgens mij onverwachte) afwezigheid? Als het verhaal klopt is er in elk geval weer een van de raadsels opgelost.

                                                         *

Rijsbergenfernandoweb_2Een piepklein berichtje in de Telegraaf waar mijn licht-criminele oog op viel: Engeland verslaat Trinidad & Tobago. Zoals men weet staat in het onvolprezen ‘Koud Bloed’ een reportage van mij over ‘Tanya’s Trip naar Trinidad’. Dat is een erg leuke woordspeling, toch? Een drugssmokkelaarster die een ‘trip’ maakt. Zo zie je ze tegenwoordig niet veel meer. Diezelfde grap heb ik al eens eerder uitgehaald met Adriana’s Trip naar Trinidad, over een Haagse dame die in Port of Spain niet ongeschonden door de douane kwam (hoe zou ‘t met haar zijn? Is ze alweer thuis?)

Toen ik daar toch was, op Trinidad & Tobago, heb ik ook een reportage gemaakt over Wim Rijsbergen, Bondscoach tussen de kogels. Hij was toen de bondscoach van T&T. Het Caribische staatje was na deelname aan de WK in 2006 nog een beetje in de wolken en hoopte op een nieuw wonder. Leo Beenhakker was afgehaakt, assistent Rijsbergen kreeg het aanbod de nieuwe bondscoach te worden. Tijdens het WK van 2006 was vooral de wedstrijd van T&T tegen Engeland cruciaal: Klein Duimpje hield het nog hxc3xa9xc3xa9l lang vol.

Engeland doet niet mee aan het EK. Maar wat een treurigheid, als je dan zo’n berichtje leest: het Engelse elftal heeft in een vriendschappelijke wedstrijd in Port of Spain een ruime zege geboekt op Trinidad en Tobago. De ploeg van bondscoach Fabio Capello won met 3-0. Zijn ze daar al vast aan het oefenen voor de WK van 2010?

No Responses to “Maandag 2 juni: Maassen, Ronald & Trinidad”

 1. Chantal June 2, 2008 at 9:10 am #

  Blijkbaar mag Zinloos Geweld wel op een podium ?

 2. Rudolf Paul June 2, 2008 at 9:43 am #

  Ik hoop dat je niet veel (of helemaal geen) aandacht aan die voetbalgekte gaat besteden op deze site. Bloody boring!

 3. Berend June 2, 2008 at 10:52 am #

  @Rudolf Paul | 2 juni 2008 om 9:43

  Nee, jij was boeiend (tot je er afgetrapt werd) met je VK-blog, als doorgeefluik van Maurice de Hond en je erotische kinder verhaaltjes.

 4. Rudolf Paul June 2, 2008 at 6:37 pm #

  @ Berend
  Omdat je mijn sexy verhalen kennelijk zo graag leest laat ik je even weten dat ik nadat ik van de Volkskrantblog afgetrapt was met open armen ontvangen werd op de literatuur site van Trouw:
  http://schrijf.trouw.nl/schrijfblogs/naam/rudolfpaul
  Blijf mij lezen! Pas enkele weken op die site en nu al bijna duizend lezers en bewonderaars.

 5. Rudolf Paul June 2, 2008 at 8:10 pm #

  en nog iets, Berend, dat fungeren als doorgeefluik van Maurice de Hond, daar laat ik me goed voor betalen, dat begrijp je zeker wel.
  (by the way, het verhaal Vuurrode onderbroekjes is een aanrader:
  http://schrijf.trouw.nl/schrijfblogs/naam/rudolfpaul/vuurrode-onderbroekjes )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: