Zaterdag 31 mei: Barry, Duncan & Jerry

31 May

Paal26Barry Mieremet gaat niet in hoger beroep tegen de straf van zeven jaar. Links het restaurant (‘Paal 26’) waar de boevenbende vergaderde toen de politie daar binnenviel. Een ander ‘rechtszaak-berichtje’ trof mij iets meer. We hadden het pas over de moord op Ceciel Bot, waarvoor Duncan van B. is veroordeeld tot 15 jaar plus tbs. Hij maakte bezwaar tegen verlenging van zijn tbs. De uitspraak is nu bekend: het wordt wel verlengd, maar niet met de gevraagde twee jaar, maar met xc3xa9xc3xa9n. Dat is over het algemeen een teken dat het einde nadert, ik ken meer voorbeelden waar het zo is gegaan, vaak tegen het advies van de psychiaters van de kliniek in. Helaas zijn daar ook zaken bij waar het toch weer mis ging.

                                                          *

RiowulfftenvnVrij Nederland rept van een diplomatieke rel rond de noodpaspoorten voor Jerry K. en zijn zwager Johan, in ‘Rio-gate’. Er blijkt daar intern enorme heibel over te zijn ontstaan. Degene die verantwoordelijk was voor het achteraf zo omstreden afgeven van de paspoorten is de toenmalig directeur consulaire zaken Peter van Wulfften Palthe, maar consul-generaal Ronald Brouwer kreeg de zwarte piet toegespeeld. Hij schreef er in 2005 een hxc3xa9xc3xa9l boos briefje over aan Palthe, met als ondertekening: ‘Zonder groet, Ronald Brouwer.’

Het nu ingestelde onderzoek naar de verstrekking van de noodpaspoorten moet begin juni zijn afgerond, dan horen we wellicht meer. ‘t Is overigens wel grappig dat zoveel van die diplomaten in het buitenland een adellijke achtergrond hebben of op z’n minst een dubbele achternaam. Ik heb daar wel eens zeer schampere geluiden over gehoord. Laten we zeggen: het zijn niet altijd alleen hun enorme capaciteiten die meespelen bij de benoemingen, dat geeft nogal eens wrijving. Genoemde Van Wulfften Palthe schijnt in de zaak rond het losgeld voor Arjan Erkel ook geen schoonheidsprijs te hebben gekregen voor zijn bemiddeling.

No Responses to “Zaterdag 31 mei: Barry, Duncan & Jerry”

 1. piepeltje May 31, 2008 at 10:34 am #

  Er is inderdaad Riogate maar dan wel in de betekenis die Vrij Nederland er aan geeft. Beide zwagers gaan natuurlijk een paar jaar achter het gaas..

 2. philip May 31, 2008 at 11:34 am #

  Ik studeerde ten tijde van de moord op Ceciel in Kampen. Zij was ook studente. Zaak had een grote impact. Onnodige arrestaties ook. Een soort dorpsgek, die er niks mee te maken had en een aandachtszoeker die graag gearresteerd wilde worden. En daarna zijn verhaal in de Panorama deed (was dat bij jou Hendrik Jan?). Uiteindelijk bleek zij de pech te hebben te wonen boven het uitzendbureau waar Duncan voor werkte. Treurige zaak.

 3. Warlord May 31, 2008 at 11:55 am #

  Tja, de ambassade….

  Het is wat je zegt: altijd een dubbele achternaam en de aardappel achter in de keel.

  Ook maar eens opletten wat die gasten de hele dag uitspoken. Daar wordt ook niemand vrolijk van….

 4. Warlord May 31, 2008 at 11:56 am #

  HJ: Verbaast met je niet dat Barry Mieremet niet in beroep gaat?

 5. K.Hakvoort May 31, 2008 at 2:42 pm #

  Noch uit het artikel in de Volkskrant over de pornoaanbieders, noch uit het artikel in Vrij Nederland blijkt duidelijk dat de verstrekking van de noodpaspoorten niet had gemogen. Vrij Nederland maakt eens te meer duidelijk dat dit een goed doordachte actie is geweest die een formele overtreding van de regels niet erg waarschijnlijk maakt. Niet voor niets heeft Hirsch Ballin n.a.v. deze affaire gemeend de paspoortwet te moeten aanpassen.
  Ik sluit dus de mogelijkheid niet uit dat de Nederlandse regering een paar ambtenaren ten onrechte een fout heeft aangewreven uit angst een (fout maar) groot land te bruskeren en het volk m.b.t. een populistisch thema tegen de haren in te strijken.

 6. Marina June 1, 2008 at 1:47 pm #

  Het verbaast me dat Barry Mieremet geen tbs heeft gekregen, kennen ze daar geen tbs-systeem ?
  Vandaar dat hij niet in hoger beroep is gegaan.
  En het enige wat een crimineel met psychopatische trekjes raakt = geld afpakken door de staat, kaalplukken!
  Bestaat er ook geen Plukze-wet in Belgie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: