Woensdag 28 mei: Holleeder ziet Abraham

28 May

Holleederheuvel3webMorgen is de presentatie van het eerste nummer van Koud Bloed, het ‘literair-journalistieke tijdschrift over true crime’. Is toevallig (?) op de verjaardag van Willem Holleeder: hij hoopt morgen Abraham achter de tralies een handje te schudden. Sjerp Jaarsma, Holleeder-kenner bij uitstek, maakte mij er op attent. "Hij is daarmee de derde Heinekenontvoerder die Abraham ziet in de gevangenis.

Jan Boellaard werd op 23 oktober 2002 vijftig. Hij was veroordeeld tot 20 jaar cel voor doodslag op douanier Jan Holm. Cor van Hout(zelf toen 45 jaar) stuurde hem in de gevangenis de volgende felicitatietekst: Welke crimineel wordt er tegenwoordig nog 50 jaar? Proficiat!

MeijersjerpOok Frans Meijer (hier op de foto met Sjerp) vierde zijn vijftigste verjaardag in een Nederlandse gevangenis. Nadat Cor van Hout werd geliquideerd op 24 januari 2003, staakte Meijer zijn verzet tegen uitlevering aan Nederland. Zodoende vierde hij zijn vijftigste verjaardag op 16 mei 2003 hier in de gevangenis in plaats van in Paraguay. Frans Meijer moest toen nog een kleine twee jaar zitten voor zijn aandeel in de Heineken-ontvoering.

Of ook Martin Erkamps zijn vijftigste verjaardag in de gevangenis gaat vieren, is even afwachten( 27 april 2013). Momenteel is hij in opspraak in Panama vanwege zwendel met de verkoop van huizen.

Corvanhoutprdv ‘Lang zal die leven’  is de laatste jaren vast niet gezongen op de verjaardagen van Willem Holleeder en zal donderdag waarschijnlijk ook in gevangenis De Schie te Rotterdam niet te horen zijn. Hoe en of hij zijn verjaardag zal vieren is nog de vraag. Gebak, extra bezoek?  Of zullen familie of vrienden een Abraham voor de gevangenispoort zetten?"

Een ‘levende Abraham’ komt er waarschijnlijk niet aan te pas, anders had Sjerp die nog wel kunnen leveren. Voordat hij begon met de Heineken Kidnap Tour had hij een bureau dat levende Abrahams verhuurde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: