Nataschja en het melktandje van Bas Ambrosius

25 May

PuttennataschjawebUpdate 13.30 uur:

Een opmerkelijke reactie over het raadsel van het melktandje dat na de moord naast het lichaam van Christel Ambrosius was aangetroffen. Het bleek later van broer Bas te zijn, een goede verklaring daarvoor is nooit gevonden. Nataschja van der Stelt speelt een merkwaardige rol in dit verband.

*In een brief d.d. 15 februari 2000 deelde p-g Mr. De Wijkerslooth aan de toemalige raadsman mr. Doedens mee dat het bij Christel gevonden tandje afkomstig zou zijn van een vroegere vriend van Christel.

Uit een door de politie in Putten opgemaakt proces-verbaal d.d. 7 januari 1998 blijkt dat DIE informatie is verstrekt door een vriendin van het slachtoffer, Nataschja.

Voor het hof in Leeuwarden, waar zij weliswaar met hoog opgestoken zeilen binnenstapte, bleef van haar verhaal uit 1998 echter maar weinig overeind.

Nadat de President haar luid en duidelijk te verstaan had gegeven dat fantasie niet op prijs werd gesteld, verklaarde zij namelijk dat zij de destijds door haar gedane mededeling omtrent herkomst van het tandje had verzonnen, ‘om van het gezeur van Peter. R. de Vries af te zijn’.

Als dit waar is, is die Nataschja een ongelooflijk vals kreng.

No Responses to “Nataschja en het melktandje van Bas Ambrosius”

 1. Wouter May 26, 2008 at 9:42 pm #

  Ik had het hier nog niet gelezen van dat busje. De andere dingen die je zegt vind ik ook interessanter. Had ik ook al geschreven trouwens.

 2. Reindert May 26, 2008 at 9:45 pm #

  @ HJ

  – van de schaamhaar is een zogenaamd “mitochondriaal dna-profiel” gemaakt, een soort “opgewekt” stukje dna dat in de vrouwelijke lijn wordt doorgegeven en van duizenden mannen in en buiten Putten kan zijn

  – de hoofdharen zijn in 1994 inderdaad alleen op uiterlijke kenmerken beoordeeld, er is gekeken of ze in het haarpallet van de verdachten pasten, wat niet het geval was. In 2001 is er een dna-profiel uit de hoofdharen gemaakt, dat matchte met het sperma

  – overigens zijn er nog niet nader genoemde “lichaamsharen” gevonden, waarvan de afzender onbekend is, vooralsnog

 3. Mark May 26, 2008 at 10:00 pm #

  Dit zaakje word vreemder en vreemder. Denk eens logisch na. Christel(tenminste iemand met lang haar) word door een getuige zien zitten in het huisje als de getuige langsloopt.
  Waarom zou iemand gaan zitten. Als verkrachter, ervanuit gaande dat ie meteen met Christel de woning is ingegaan, werk je als je binnenbent toch meteen je slachtoffer tegen de grond ? Dan ga je niet zeggen van: Ja hoor ga jij maar even op de bank zitten dan pak ik wel wat drinken.

  Nee dat op de bank zitten suggereerd in mijn ogen dat Christel nog redelijk op haar gemak was en geen gevaar zag. Wat een bekende kan suggereren of dat er nog helemaal niemand aanwezig was op dat moment.

  @HJK,
  Zoals hierboven al word gezegd, via de vrouwelijke lijn dus. Valt na te lezen in de vrijspraak van de Puttense 2.

  “14. In zijn rapport van 2 april 2002 komt de deskundige [deskundige 2] op grond van mitochondriaal DNA-onderzoek tot de conclusie dat deze schaamhaar afkomstig kan zijn van W.V., maar ook, in ieder geval, van alle in de vrouwelijke lijn aan hem verwante familieleden en een onbekend aantal andere personen. ”

  Link: http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=AE1877&u_ljn=AE1877

 4. Jan May 27, 2008 at 4:14 pm #

  Beste Pablow,

  Het is toch wel een beetje oppervlakkig om te stellen dat de gemiddelde puttenaar niet spoort en dat ze allemaal gereformeerd zijn. Putten telt namelijk 23.000 inwoners waarvan er ongeveer 3.000 op zondag in de kerk te vinden zijn. Het probleem in Putten is dat de streng gereformeerde het voor een groot deel voor het zeggen hebben.

 5. pablow May 27, 2008 at 4:44 pm #

  dat zeg ik jan

  dat die 20000 anderen zich zo de les laten lezen door een achterlijke minderheid, dat is triest gewoon. en, mijn mening, 1 van de oorzaken waarom deze zaak zo vreselijk is gaan etteren …
  Zeker na de vrijspraak hadden die onderlinge verhoudingen moeten normaliseren, maar juist in zo’n fundamentalistische gemeente staat die gemeenschap voorop om te (ver)oordelen.
  En wat er bij die mensen vervolgens allemaal nog meer voor verchrikkelijks achter de voordeur gebeurt wil niemand weten …

  Ronald P zal de dader wel zijn
  maar voor al dat leed is maarten luther zeker zo verantwoordeljk …

 6. Peter V. May 27, 2008 at 10:17 pm #

  Het lijkt me een beetje sterk dat van de 23 duizend Puttenaren er wekelijks slechts drieduizend op zondag in de kerk zouden zitten. Het gemiddeld kerkbezoek zou dan lager zijn dan het landelijk gemiddelde.

  En Pablow, in Putten zijn ze niet lutheraans maar calvinistisch.

 7. pablow May 28, 2008 at 8:11 am #

  ow ja
  haha

  terechte correctie peter

 8. jan May 28, 2008 at 10:29 pm #

  ik geloofde het ook niet, maar ik heb het dan ook in de krant gelezen en of die nou zo betrouwbaar zijn ;-0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: