Dinsdag 29 april: de scooter van Rob & soldaten

29 Apr

Een reactie op 11 april:

"Het echtpaar Jansen  zit zwaar gestresst door die afpersing gedaan door Rob B. en Shirly van der H. ondergedoken in een Hotel in Coulonge vlakbij Thollet in France. Die mensen zijn voor ruim 10.000 euro opgelicht door Rob B. en hebben dat geld onder bedreiging afgegeven. Hier staat nog een gestolen scooter van Rob B. Van wie is die geweest?  Kenteken 23D  ZX8."

Was naar aanleiding van een bericht op 1 april, over het drama van het echtpaar Jansen, dat in de ban raakte van oplichter Rob B. (broer van ‘Hanny van de Rekels’) en in Frankrijk totaal aan de grond raakte. Vanavond kreeg ik een berichtje van degene die de scooter nog steeds op haar naam heeft staan. Het gaat om een stel dat het paar Rob en Shirley vorig jaar in Meppel had ontmoet. Het klikte aardig, men raakte bevriend, vierde de feestdagen gezamenlijk, kortom: helemaal leuk. Rob kocht de scooter van zijn nieuwe vrienden, maar ondanks herhaald aandringen schreef hij hem steeds niet over.

De vriendschap raakte uit. Rob wilde een of ander kinderfeestenproject opzetten en daar moest 7500 euro in worden gexc3xafnvesteerd. Dat vonden de nieuwe vrienden een beetje ver gaan, ze gingen maar eens even googelen en toen kwam de aap al snel uit de mouw. Enige vraag die nu resteert: wat moet er met de scooter gebeuren? Ik heb de mail-adressen van betrokkenen, neem aan dat ze er wel uit komen.

                                                                        *

Princess2web

Veel telefoontjes gisteren. Over een heel oude soldaat. Over de club Princess op het Westeinde in Amsterdam. Komt nogal prominent ter sprake in het boek over Thea Moear, het werpt zijn schaduwen vooruit. Gaat vooral om het verhaal dat Mieremet eigenlijk de investeerder was. Ik heb een paar weken geleden nog net op tijd een foto gemaakt met het bord van Princess erop, het is inmiddels verdwenen.

Over soldaten gesproken: daarover gaat mijn nieuwe wekelijkse column op www.bepster.com: ‘Mevrouw De Bruin, uw zoon is dood.’ De kenners weten het dan wel.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: