Een gil in de Maasstraat

27 Apr

TamaracollagewebOp een broeierige zomeravond in juli 2006 wil Jaco G.(37) uit Alphen aan den Rijn seks. Hij klopt eerst aan bij zijn nieuwe vriendin, maar zij heeft geen zin. Tegen half twaalf gaat hij langs bij zijn ex-nichtje Tamara (28). Hij weet dat ze alleen thuis is. Ze doet open. Wat er dan precies gebeurt is onduidelijk maar even later ligt Tamara naakt en dood op de zolderkamer. Op 15 april 2008 zou het proces tegen Jaco worden gehouden, maar dat wordt een pro-formazitting. Op 1 juli wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Jaco ontkent, maar het lijkt erop dat hij al tien jaar een gevaarlijke fantasie had over zijn mooie, voor hem onbereikbare nichtje.

xe2x80x98Hij heeft ons niet alleen Tamara afgenomen, ook een deel van ons familieverleden. Aan elke herinnering kleeft bloed, hij was er altijd. Alle fotoxe2x80x99s waar hij op stond hebben we verscheurd,xe2x80x99 zegt Berry Wolvers, de vader van Tamara.

Jacog1web

Hij, dat is de nu 38-jarige Jaco G. Tot 2006 was hij getrouwd met Berryxe2x80x99s jongste zus. Na een huwelijk van meer dan twaalfeneenhalf jaar waren ze gescheiden. Als Tamara op woensdag 12 juli 2006 door een buurvrouw dood wordt aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Maasstraat is het lang onduidelijk wie de dader is. xe2x80x98Dat het zxc3xb3 dichtbij zou zijn hadden wij nooit gedacht,xe2x80x99 zegt Tamaraxe2x80x99s moeder Nel. xe2x80x98Hij is overal bij geweest, hij heeft meegedragen aan de kist. Als ik daaraan denk, lopen de rillingen over mijn lijf. Ik zie hem nog zo bij de kist staan. Hij boog zich eroverheen en zei: xe2x80x9cMeisje meisje wat hebben ze je toch aangedaan, welke hufter kan zoiets gedaan hebben?xe2x80x9d Dat vergeet ik nooit meer.xe2x80x99

Tamarapatrickkoeweit1web_3

In de zomer van 2006 lacht het leven Tamara Wolvers toe. Begin 2006 was de relatie met haar man bexc3xabindigd, in maart 2006 heeft ze haar grote liefde gevonden: Patrick. Hij werkt als sales-manager in Koeweit. Van 21 tot 30 juni is ze bij hem geweest (foto rechts).

In augustus willen ze gaan samenwonen, Patrick heeft een baan in Nederland aangenomen, ze hebben al een appartement gekocht. Het is de bedoeling dat Patrick in augustus uit Koeweit komt. Ze willen dan nog een korte vakantie houden, een last-minute naar Turkije of zo. xe2x80x98Ze waren dolverliefd en helemaal gelukkig,xe2x80x99 zegt moeder Nel, xe2x80x98ze wilden zo snel mogelijk kinderen. Ook dat is ons afgenomen.xe2x80x99

Tamara is verslingerd aan salsa-dansen. Op dinsdagavond is ze er samen met een collega heen geweest die haar om tien voor half twaalf afzet bij de ouderlijke woning in de Maasstraat in Alphen aan de Rijn. Tamara woont hier tijdelijk, vanaf januari totdat ze met Patrick zal gaan samenwonen. Haar ouders zitten in juli op een camping in Brabant, Tamara heeft het rijk alleen. Vader Berry: xe2x80x98Om twaalf over half twaalf leefde ze nog, toen heeft ze met de computer fotoxe2x80x99s naar een vriend gestuurd.xe2x80x99

In de twintig minuten dat Tamara in huis was, is ze in vrijwel alle kamers geweest, de deuren stonden open. Het is niet aannemelijk dat er toen al iemand in de woning was. Er zijn geen sporen van inbraak gevonden, Jaco moet rond kwart voor twaalf hebben aangebeld. Berry: xe2x80x98Tamara zal van boven hebben gekeken wie er voor de deur stond en gezien hebben dat het Jaco was. Ze heeft een duster aangetrokken en is daarin naar beneden gegaan. Ik denk niet dat ze anders xe2x80x99s avonds met dat warme weer in een duster zou lopen. Deze was haar eigenlijk wat te klein, ik kan me voorstellen dat Jaco wat inkijk heeft gehad en daar een opmerking over heeft gemaakt waar ze niet van gediend was.xe2x80x99

Nel: xe2x80x98We hopen dat hij nog een keer vertelt wat er precies is gebeurd. We kennen onze dochter, Tamara was heel open, we weten wanneer hij liegt. Ze liet absoluut niet toe dat iemand aan haar lichaam zat. Met salsa had iemand haar een keer klap op haar kont gegeven, toen reageerde ze ook meteen: xe2x80x9cIs dit openbaar bezit of zo?xe2x80x9dxe2x80x99

Berry: xe2x80x98Ik denk dat hij zich met een rotsmoes naar boven heeft gepraat. Hij was net als de vriend van Tamara gek op Harleyxe2x80x99s, misschien heeft hij gevraagd of ze fotoxe2x80x99s op haar computer had staan en zijn ze toen naar de zolderkamer gegaan. Daar hadden ze anders niks te zoeken, zolang wij niet thuis waren sliep Tamara in ons bed, daar was het een stuk koeler. Tamara vertrouwde hem, hij was zo lang deel geweest van de familie. Hij kende mijn zus al vanaf 1987, ze heeft op hun kinderen gepast. Hij was trouwens ook nog een achterneef van Patrick. Jaco was een keer toevallig bij ons toen Tamara met Patrick in Koeweit zat te bellen. Ze zei nog: xe2x80x9cJe raadt nooit wie hier ook is.xe2x80x9d Dat kon hij inderdaad niet raden, ze kenden elkaar amper.xe2x80x99

Als Tamara op woensdag 12 juli niet op haar werk verschijnt en Patrick haar ook niet kan bereiken, wordt de buurvrouw gebeld die een sleutel van de woning heeft. Of zij misschien even wil kijken wat er aan de hand is. Met lood in de schoenen doet de buurvrouw in de loop van de middag wat haar gevraagd is. Als ze de deur van de zolderkamer opent ziet ze Tamaraxe2x80x99s benen, ze weet meteen dat het helemaal fout is, trekt de deur dicht en belt 112.

LEES MEER:

No Responses to “Een gil in de Maasstraat”

  1. carin October 13, 2010 at 12:38 pm #

    Heb ik blijkbaar even gemist. Ik moet betalen om de rest van het artikel te lezen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: