'De gebroeders' in Crime Time

25 Apr

EdgartelVanavond half negen Nederland 1: de eerste aflevering van Crime Time met John van den Heuvel. Ooit heb ik zelf nog even aan de bakermat gelegen van dit programma, toen nog met Peter de Vries en Jaap Jongbloed, of heette het toen nog ‘Deadline’? Vanavond heeft John de kroongetuigen Edgar en Pieter van L. Wellicht herinnert men zich mijn beschrijving van een poosje geleden van een ontmoeting met iemand waarbij we achteraf door een observatieteam bleken te zijn ‘afgelegd’. Dat was met Edgar, wiens villa (in Belgixc3xab) een paar uur later met een machinegeweer onder vuur werd genomen. Ben wel benieuwd waarmee ze vanavond op de proppen komen.

No Responses to “'De gebroeders' in Crime Time”

 1. core April 25, 2008 at 9:38 am #

  Je vraagt je af in de ‘ontmoeting’, hoe ze steeds weten waar iedereen zich bevind.

  Heel simpel, het OT belt even naar een dienst, gevestigd op Schiphol, die alle (bekende)06 nummers van verdachten volgt. die vertelt ze waar ze zitten (track & trace), waar ze heen gaan..en natuurlijk de gesprekken afluisterd.

 2. Joopie April 25, 2008 at 12:38 pm #

  Die gasten zullen toch wel zo slim zijn om regelmatig van mobiel nummer te wisselen. En wat als ze een buitenlands nummer gebruiken….volgens mij is er dan toestemming nodig van de buitenlandse politie.

  Als het zo simpel was dan vraag ik me af waarom Dino Soerel nog niet gevonden is.

 3. alex April 25, 2008 at 4:26 pm #

  mobiel nummer wisselen helpt niet zolang je het toestel ook niet verwisselt.
  plaatsbepaling kunnen ze alleen doen met het imei nummer van je telefoon.
  TIP:koop gewoon een oudere toestel nokia, download wat programas van het net, neem een speciaal kabel voor de telefoon en je kan het imei nummer zelf veranderen. Neemt nog geen 2 seconden in beslag wil het veranderen. Nieuwe sim er in en klaar..bellen..klaar..weg gooien.
  En als je buitenlandse nummers hebt, is het nog lastiger om af te luisteren, als je de imei telkens verandert dan.
  Hoef je ook niet steeds een niewe mobieltje aan te schaffen, geld maakt niet uit maar als er gebelt moet worden midden in de nacht ofzo..denken ze..ach je ga toch nix belangrijks praten doe het wel met dit nummer weer gebeuert toch nix. Nou dat kan dan maar net het gesprek worden dat je 6 jaar gaat kosten.

 4. Jeetje April 25, 2008 at 8:31 pm #

  Zouden ze niet leuk vinden dat ze zijn gevonden

 5. Rob April 26, 2008 at 7:59 am #

  Wat een onzin over die mobieltjes.

  (Top) criminelen kopen goedkope prepay toestellen en losse kaarten in die ze vaak nog niet eens een week gebruiken.

  Dan wordt traceren wel erg lastig

 6. wheely April 27, 2008 at 10:16 pm #

  mooi huisje dat ken ik waar de broeders in zitten (zaten)is op mallorca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: