Donderdag 24 april: Telefoon uit Thailand, opschudding in Belgixc3xab

24 Apr

Telefoontje uit Thailand: een Nederlands paar zit er op het politiebureau, heeft geen geld meer en kan niemand bereiken. Ze wilden zich in Thailand vestigen, maar de papieren kwamen steeds niet en ze raakten door hun geld. Uiteindelijk besloten ze dan maar terug te gaan naar Nederland, maar ook daarvoor hadden ze nog wat papieren nodig. Een conflict daarover liep uit de hand. Later meer.

                                                                                  *

Jessicabrussel1webKrijg als het goed is zo ook de kijkcijfers door van de Dutroux-documentaire van Jessica Villerius, die gisteravond in Belgixc3xab is uitgezonden. Ben benieuwd, het was daar een heel spektakel. Gistermiddag werd ze gexc3xafnterviewd in het gigantische complex van VTM in Brussel, door radio en tv, tussendoor ook nog vanuit Nederland (‘Tijd voor Twee’).

In Belgenland is ook veel te doen over het boek van zakenman Michel Nihoul, die in een boek vertelt wie er op de seksfeesten kwamen. Ik heb zelf vrij veel onderzoek gedaan naar Nihoul en net als de meeste serieuze Belgische verslaggevers kwam ik tot de conclusie dat alle complottheoriexc3xabn waarbij Nihoul in verband is gebracht met Dutroux’ kindermisbruik onzin zijn. Dat was helemaal niet zo moeilijk te constateren, maar tegen complotdenkers valt niet te discussixc3xabren, die komen elke keer met nieuwe argumenten op de proppen.

Dat zag je van de week bijvoorbeeld met het gedoe over het Zesde Zintuig. Ik houd Peter H., de moordenaar van Melanie Sijbers, de hand boven het hoofd omdat ik meld dat hij Nicole van den Hurk niet kan hebben vermoord omdat hij toen gevangen zat… En dan blijven volhouden dat die Tessa uit het Zesde Zintuig op een aantal punten wxc3xa9l gelijk had, terwijl ze er op alle fronten totaal naast zat. Het is walgelijke, goedkope, domme volksverlakkerij. Het verbaast mij – toch nog – hoeveel mensen daarin meegaan.

Is er dan nooit een zaak opgelost dankzij een paragnost? Jawel hoor, ik ken er wel xc3xa9xc3xa9n. Uit Kampen. Het gaat om de destijds tamelijk bekende Cor Heijligers – ik zie de naam nog wel eens op vrachtwagens. Een jonge vrouw was vermist nadat ze ‘s avonds naar een college was geweest. Vermoedelijk had ze haar auto aan de kade geparkeerd en was ze bij het wegrijden in de IJssel gereden, dat kan daar heel goed. De politie had vrij uitvoerig gedregd en met duikers gezocht, maar niks gevonden. Maanden later werd Heijligers erbij geroepen – of hij bood zichzelf aan, dat weet ik niet meer – en hij wees de plek aan waar ze nog maar eens moesten zoeken. Daar werd de auto met het lichaam inderdaad gevonden.

Wie geloven wil dat het helderziendheid was: mijn zegen heb je. Maar volgens mij was het vooral een kwestie van logisch nadenken. Ze had haar auto op een iets andere plek geparkeerd dan gebruikelijk – waarschijnlijk omdat het daar te vol was. Dit was een andere logische parkeerplek, waar de politie ook wel een beetje had gezocht, maar niet goed genoeg.

 

No Responses to “Donderdag 24 april: Telefoon uit Thailand, opschudding in Belgixc3xab”

  1. De Dirigent April 25, 2008 at 12:51 am #

    ruzie gemaakt op de ambassade???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: