Maandag 31 maart: Dutroux, boeiender dan Fourniret

31 Mar

Hlndutroux Als je als Nederlandse journaliste de Belgen nog wil verrassen met nieuws over Dutroux, dan moet je toch echt wel wat hebben. Vorige week kondigde ik het al even aan: programmamaakster Jessica Villerius heeft een documentaire gemaakt over ‘de wortels’ van Marc Dutroux. Ik heb daar een bescheiden rolletje in gespeeld. Vandaag artikelen in Het Laatste Nieuws in Belgixc3xab en in Nederland pakt Metro fors uit, beginnend op de voorpagina.

Metrodutroux_2De Belgische seriemoordenaar Fourniret zei tegen een slachtoffer dat hij ‘erger dan Dutroux’ was. Is misschien ook zo, als je naar het aantal slachtoffers kijkt. En ook in perversiteit en ziekelijkheid doen de twee niet veel voor elkaar onder, maar zoveel stof als Dutroux heeft doen opwaaien zal hem niet lukken. Als hij dat al zou willen.

Het proces tegen Fourniret gaat nog een paar maanden duren. Veel nieuws zal er niet uitkomen, vrees ik, Fourniret zelf houdt zijn mond.

JessicaquotewebOp zoek naar de roots van Dutroux. De afgelopen jaren zijn we heel wat keren in dorpjes als Obaix en Pont-a-Celles geweest, sommige weggetjes en huizen kunnen we dromen. Af en toe liet ik er wel iets van doorschemeren, zoals op 20 januari. Jessica stond toen in de Quote als ‘businessbabe’. Zo gaat dat tegenwoordig met jonge vrouwen die zelfstandige initiatieven ontplooien.

Maar uiteindelijk gaat het toch alleen om de inhoud en het blijft toch het meest interessante wat er is, voor een journalist: zoeken naar de dingen die zijn blijven liggen, praten met mensen die Dutroux als kind hebben meegemaakt. Voor mij zat er veel verrassends bij, terwijl ik de affaire toch behoorlijk goed heb gevolgd.

                           

 

No Responses to “Maandag 31 maart: Dutroux, boeiender dan Fourniret”

  1. Noxc3xabl April 1, 2008 at 3:40 pm #

    Ik ben toch wel erg nieuwsgierig geworden naar deze documentaire en wilde graag weten wanneer die dan uitgezonden zou worden.

    Groeten, Noxc3xabl.

  2. Madelon April 1, 2008 at 9:50 pm #

    Me too…toch moet ik zeggen dat het artikel in de metro me tegenviel. Er is geen goede research gepleegd. Villerius is namelijk niet de eerste die een briefwisseling heeft gehouden met Dutroux, Guy van Gestel heeft dat zes jaar geleden ook al gedaan. Beetje jammer dat zij zich voordoet als ‘de eerste’.Daarnaast is alles (als je iig de boeken leest) al wel bekend over Dutroux. Dus ik vind het eigenlijk onnodig, ik vraag me af wat ze er nog aan toe wil voegen. Desalniettemin ben ik ook erg benieuwd wanneer deze uigezonden wordt.

    Graag hoor ik het!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: