Corrie van der Valk: Maas of Nijl?

31 Mar

Corrievdvalkweb_2De rechtbank in Arnhem heeft Corrie van der Valk officieel doodverklaard op de dag na haar verdwijning, in 2001. Het nieuws wordt op 3 mei 2008 bekendgemaakt. De familie Van der Valk heeft altijd mijn warme aandacht gehad, ik heb er zelfs een boek over geschreven (De dynastie Van der Valk) maar daar kwamen Nico – de echtgenoot van Corrie – en Corrie niet in voor. Nico was ‘maar’ een achterneef en hij werkte in de keuken van Motel Nuland. Corrie werkte bij de receptie van hetzelfde motel. Peetvader Gerrit en peetmoeder Toos waren daar toen al vrij lang uit beeld verdwenen.

Over de verdwijning van Corrie deden veel speculaties de ronde. Eigenlijk waren er twee opties: of ze heeft zelfmoord gepleegd door in de nabijgelegen Maas te springen, of ze zit bij een vage sekte in India of Egypte. Ik heb er ooit een reportage over gemaakt waarin wat feiten tegen het licht worden gehouden en waarin ook de rol van Nico ter sprake komt. Hij gold als verdachte, maar dat was vooral een gevolg van wat slordig denkwerk bij de politie.
De reportage staat hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: