Guus vrij, Ausma blij

10 Mar

GuuskouwenhovenUpdate 11.00 uur:

Wapenhandelaar Guus Kouwenhoven is vrijgesproken, het Hof acht het bewijs onvoldoende. Ik kreeg zojuist een telefoontje van iemand die de wapenhandel onder het toeziend oog van de Nederlandse regering, via Rotterdam en Schiphol, schandalig vindt. Nederland zou qua doorvoer van wapens internationaal op de vijfde plek staan. Kan maar zo. Maar ik lig daar niet zo wakker van: voor oorlogvoeren heb je nu eenmaal schiettuig nodig, Nederland is zelf inmiddels ook een oorlogvoerende natie, dus waar hebben we ‘t over?

                                  *

Ausmanw1webHeeft met het bovenstaande verder niks te maken, maar: Willem Jan Ausma uit Utrecht is door vakgenoten dit jaar uitgeroepen tot beste strafpleiter van Nederland. Na Piet Doedens is hij de bekendste Utrechtse advocaat en ik heb zelf ook regelamtig contact met hem. Pascal F. de moordenaar van Nadia van de Ven, was (is?) een van zijn clixc3xabnten, evenals Amin M., die in Marokko levenslang kreeg voor de moord op Ilona Nxc3xa9meth.

Het gaat om de Gouden Zandloper verkiezing van de website www.advocatie.nl. Zijn confrxc3xa8res roemen zijn moderne, zakelijke uitstraling, zijn vasthoudendheid en zijn pleidooien met een kwinkslag. "Maar ook is hij voor veel clixc3xabnten mens onder de advocaten."

No Responses to “Guus vrij, Ausma blij”

 1. DR March 10, 2008 at 11:51 am #

  Vrijspraak na een eis van twintig jaar!
  Wegens onvoldoende bewijs, als je dit bericht een aantal keer op nieuw leest, ontdek je de merkwaardigheid van het verhaal.
  ‘Wapenmakelaars’ opereren op verschillende niveaus de vrijspraak had ik min of meer verwacht. Niet omdat het recht zegevierd maar meer over de rol van wapenhandelaren. Vraag en aanbod en overheden die investeren in de wapenindustrie. Het wordt steeds logischer als je er goed overnadenkt.
  De film “Lord of War’ met Nicolas Cage is minder fictief dan we mogen aannemen.

  Moeilijk te bewijzen maar ik heb een sterk vermoeden dat Dhr. Kouwenhoven een sterke aanwijzing had dat hij na vandaag op vrije voeten zou komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: