Donderdag 6 maart: Patrick, moord Melissant

6 Mar

Update 21.00 uur:

Of Peter de Vries het nou leuk vindt of niet, Patrick van der Eem blijft de gemoederen bezighouden en dat zal nog wel even duren ook. Hij schijnt te weten wie Joran geholpen heeft bij het wegwerken van het lichaam van Natalee. Werk aan de winkel dus, voor Peter R., of de politie. Bij al dit gekrakeel is het wel van belang de hoofdzaak in de gaten te houden: dat Joran heeft bekend dat hij weet dat Natalee dood was (of dat dacht) en toegegeven heeft te hebben geholpen bij het wegwerken. Het is natuurlijk schandalig dat hij niet gedwongen wordt dat te vertellen.

Nieuwe Revu achterhaalde een paar opmerkelijke uitspraken van Patrick. Klik hier

                                                                            *

Uit verscheidene reacties blijkt dat het verslag van de moord in Melissant voor veel mensen te gedetailleerd en te heftig is. Achteraf had ik een aantal passages niet in het begin moeten zetten. Dat is inderdaad een vorm van ‘beroepsdeformatie’. In de kranten hebben ook verslagen gestaan met dezelfde strekking en bewoordingen, maar op de een of andere manier komt het in mijn weergave harder aan. Ik zal er in het vervolg op letten. 

                                                                        *

Huibrenateweb_2

Huibvanobalk_3Op woensdagmorgen 5 september 2007 wacht Huib van O.(31) uit Melissant zijn vrouw Renate(31) op als ze xe2x80x99s morgens de trap af komt. Hij slaat haar met een hamer op het hoofd, probeert haar te wurgen en steekt haar dood met een mes. Dan slaat en steekt hij de hond Luna, vervolgens gaat hij naar de slaapkamer van hun dochtertje Elisa (3).

Een deel van het verslag staat hier. Is nogal gruwelijk, zeker voor wie niet gewend is verslagen van moordprocessen te lezen.

                                                                *

Verder vandaag een heleboel spannende dingen te doen, maar niks om over te schrijven. Mocht er onderweg nog aanleiding zijn tot ingrijpen, dan meld ik me. Grappig dat de Telegraaf vandaag pas het bericht over die gestolen ‘Mein Kampf’ heeft. Bijna een week na mij.

No Responses to “Donderdag 6 maart: Patrick, moord Melissant”

 1. lol March 7, 2008 at 7:33 am #

  Het verbaasd me niets dat mr Patrick van der Eem geld als motief heeft. Nogal hypocriet zulke grote woorden op te hangen als zou hij het voor Aruba, Amerika en de hele wereld doen. En voor de moeder. Vind het erg prachtig dat dit juist op een verborgen camera opname staat. Ook bij Peter R heb ik nooit een goed gevoel gehad. Amesumentsman ok, maar bij misdaadreporter denk ik toch meer aan vakmensen als Stan de Jong, Bart Middelburg. en ik vind het jammer voor de moeder dat zij zich door dit soort sujetten laat omringen. Het is prettig om te weten dat er toch al een bevestiging komt van wat ik al dacht. Net zoals ik het van hjk nogal hypocriet vindt van alle personen foto’s te plaatsen behalve van zichzelf.

 2. een buurvrouw March 13, 2008 at 5:32 pm #

  nou hendrik jan ik heb het hele verslag gelezen over huib van O en ik vind dat je het prima verwoord hebt het was nou eenmaal gruwelijk wat hij daar gedaan heeft hoe kan je dat anders beschrijven dan ? hij heeft nou eenmaal zijn gezin afgeslacht dat valt niet mooi te praten en dat je geld rekend om het gehele verslag te lezen vind ik ook helemaal niet raar ten eerste al het werk dat je ervoor hebt gedaan en ten tweede als je het wil lezen dan kun je betalen en wil je het niet lezen dan betaal je niet maar ik zou ook niet voor niks zoon lang verhaal opschrijven als ik daar aanwezig was geweest dan moet je er zelf maar achteraan gaan als je het wilt weten en 1,30 is nog goedkoop ook om vanuit je luie stoel het hele verslag te kunnen lezen eerlijk gezecht bedankt hendrik jan voor je goeie werk helemaal top.

 3. lal March 13, 2008 at 5:38 pm #

  Pfffff, Stan de Jong en Bart Middelburg misdaadreporters? Laat me niet lachen. Overduidelijk dat jij snel je heil moet gaan zoeken op Stevebrown/witheet.

 4. lal March 13, 2008 at 5:48 pm #

  http://www.stevenbrown.web-log.nl/

  Lekker meeblxc3xa9ren met Neerlands Hofnar van Amsterdam Noir. De pipo de clown van de klompen maffia ( denkt hij zelf dus)

 5. nep March 19, 2008 at 5:37 pm #

  Peter de Vries i.s.m. John de Mol gebruikte – net als tegen Joran – al in 1997 tegen getuige Steve Brown (zaak Martin Hoogland) drank, coke en hoeren om een nep bekentenis te krijgen..

  Click to access SteveBrown.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: