Woensdag 5 maart: Wies de Win, Huib & tbs

5 Mar

Wiesdewinweb

Het failliet van het tbs-systeem. Gisteravond bij Pauw & Witteman Wies de Win, de vrouw die zes uur lang is de macht was van Peter H., misbruikt werd en alle reden had aan te nemen dat ze het niet zou overleven. Peter H. kreeg tbs, maar kwam door inschattingsfouten van deskundigen bij het Pieter Baan Centrum vrij en vermoordde Melanie Sijbers. Wordt het geen tijd dat degenen die deze fouten hebben gemaakt eens worden aangepakt? Ze hebben in feite een moord op hun geweten. Misschien moet er naast ‘medische missers’ een programma komen over ‘psychische missers.’

MelanieportretwebIk ben niet zo voor schadeclaims, maar in dit geval zou de familie Sijbers best eens fikse claim kunnen neerleggen bij het Pieter Baan Centrum. Het is zxc3xb3 verwijtbaar wat men daar heeft gedaan. Ook de rechters gaan niet vrijuit, maar dat is onbegonnen werk. De manier waarop de Van Mesdagkliniek is omgegaan met Wies de Win is eveneens hemeltergend. Het is moedig dat ze nu op tv haar verhaal doet, aan de vooravond van het hoger beroep tegen Peter H. Het is eigenlijk al schandalig dat zo’n man nog tbs krijgt, het is een psychopaat bij wie zo’n behandeling totaal geen effect heeft. Wies de Win komt niet in aanmerking voor slachtofferhulp, hij kost ‘ons’ zo’n 250 euro per dag, als ik het goed heb (zal het nog even nakijken).

Overigens deed Wies de Win haar verhaal al eerder, om te beginnen in het Eindhovens Dagblad. In de reportages die ik over de moord op Melanie heb gemaakt  komt ze ook aan het woord. Staat ook vrijwel het hele verhoor bij de rechter, van Peter H. Op de betaalsite

                                                                             *

HuibvanobalkOok tbs gexc3xabist tegen Huib van O., gisteren bij de rechtbank in Rotterdam. Niet eerder zo’n vreemde zitting meegemaakt. In tweexc3xabnhalf uur werd de hele zaak afgeraffeld. Aan een gezinsmoord is blijkbaar weinig eer te behalen. Een heleboel vragen bleven onbeantwoord en de paar antwoorden die de zielige Van O. gaf waren niet te verstaan, de rechter deed niet xc3xa9xc3xa9n keer moeite hem verstaanbaar te laten praten. De familieleden en nabestaanden hebben vrijwel niets meegekregen. De jonge vrouwelijke rechter leek mij zeer onervaren. Het was overigens helemaal een vrouwelijke aangelegenheid: twee rechters, de griffier en de advocaat waren vrouw, er zat xc3xa9xc3xa9n mannelijke rechter bij.

Ik ga het verslag vandaag uitwerken, misschien zet ik er al iets van online. Dat zou anders niet kunnen, maar op het betaalgedeelte kan het wel omdat daar toch bijna niemand naar kijkt.

                                                                          *

Jesser1

Gisteren dus niet in de Bunker geweest, voor kroongetuige Peter La Serpe. Wat ik daar had willen doen, wordt door anderen al gedaan. Het was interessant genoeg, voor een verslag verwijs ik graag door naar crimesite

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: