Dinsdag 4 maart: Holleeder, Huib & Wilders

4 Mar

HolleederaktueelWas het niet vorige week donderdag dat ik repte van mijn bezoek aan Jan-Hein Kuijpers in Den Bosch? Zeker wel. De weerslag daarvan ligt vanaf vandaag (of morgen?) in de winkel. ‘Holleeder is voor de kerst vrij’ luidt de boodschap. De advocaat heeft zoveel vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem dat hij, als puntje bij paaltje komt, niet anders kan dan concluderen dat dit wel zo moet zijn.

Menigeen zal hem deze gedachte niet in dank afnemen. Mink Kok werd ook als naxc3xafef betiteld toen hij steeds zei dat hij zoveel vertrouwen had in de Nederlandse rechtspraak dat het recht zou zegevieren en hij vrij zou komen. Gebeurde ook, vorig jaar. Over vrijgelaten Hells Angels zullen we ‘t maar niet hebben. Je kunt je misschien afvragen of ons rechtssysteem deugt, maar dat is weer een ander punt.

                                              *

Huibvanobalk_2Vanmiddag staat in Rotterdam Huib van O. terecht voor de moorden op zijn vrouw en dochtertje. Er zal inmiddels wel meer bekend zijn over het motief, maar tot nu toe is daar weinig van naar buiten gekomen, voor de meesten is het nog een compleet raadsel. Dat zal het misschien ook blijven, maar als er antwoorden komen, komen ze vanmiddag. Ik ben van plan daarheen te gaan, ‘kom erop terug.’

                                                                              *

Wilders

Wilders & Boer Kini. Ik kan geen gewone boer meer zien, maar voor een boerkini… In mijn wekelijkse column op www.bepster.com gaat het daar over. En over hoe ik bijna infiltreerde in een moslimbende.

No Responses to “Dinsdag 4 maart: Holleeder, Huib & Wilders”

 1. Jan March 4, 2008 at 9:53 am #

  ik heb zo mijn bedenkingen over of het “recht zegevierd” als iemand een paar maanden of een jaar of langer in voorarrest zit, en dan word vrijgesproken omdat ie onschuldig blijkt te zijn.
  Dan heeft het recht toch echt verschrikkelijk gefaald in mijn ogen.
  -Alsof je blij wordt van die 150 euro per dag schadevergoeding.
  Heb ‘t persoonlijk nog niet hoeven te doorstaan, (wel genoeg voorbeelden in mijn zxc3xa9xc3xa9r direkte omgeving)maar ik kan me voorstellen dat iemand liever xc3xa9xc3xa9n jaar schuldig zit, dan anderhalf onschuldig. en niet andersom.
  En dan heb ik ‘t nog niet over alle vespilde moeite en euro’s dat zo’n onderzoek gekost heeft, om zo’n onschuldige voor de rechter te krijgen.

 2. Henk March 4, 2008 at 11:18 am #

  De gedachte dat de rechtsstaat in NL onberispelijk functioneert, dat rechters altijd de ultieme wijsheid in pacht hebben en dat bij een rechterlijk vonnis geen kanttekening of kritisch oordeel mogelijk zou zijn, is volgens mij een grote misvatting.
  Een rechter (of een advocaat of OvJ) is ook maar een mens met al zijn (persoonlijke) tekortkomingen, zoals gebrek aan specifieke kennis en inzicht, maar ook gebrek aan tijd om zich in een zaak te verdiepen. Daarnaast staat de rechterlijke macht zeker niet boven elke verdenking van vriendjespolitiek, machtsmisbruik, het verhullen van gemaakte fouten, interne strubbelingen, corruptie, etc. Wat te denken van advocaten die op een ander tijdstip xe2x80x98plaatsvervangend rechterxe2x80x99 kunnen zijn, terwijl hun amici de verdediging voeren van de tegenpartij? Hoe fout het kan gaan hebben we al in veel zaken gezien: Chipshol, Deventer moordzaak, Schiedammer Parkmoord, vrijspraak Hells Angels, noem maar op.

 3. Scheisse March 4, 2008 at 10:33 pm #

  Wat heeft Willem H. dan gedaan?

 4. Snurk March 5, 2008 at 5:11 am #

  Jeetje Hj ik begin me een beetje zorgen over je te maken; Schrijven over wilders in je bepster, de perikelen met je betaalsite, boos op die arme gebroken vader en dan ook nog je blaadje pushen… Beetje jaloers op Peterrr’s portemonee? Je hebt toch geen financiele problemen hoop ik? Het lijkt de laatste tijd wel errug veel om de commercie te gaan en zo ken ik je helemaal niet. Neem lekker een week vrij en ga iets opbeurends doen!

 5. Pol March 5, 2008 at 8:25 am #

  @Snurk
  HJ is freelancer en de schoorsteen moet roken, brood op de plank, enz. Niks raars aan om je eigen bezigheden te promoten via je eigen site.

 6. vroeg wakker March 5, 2008 at 2:09 pm #

  Heej snurker , ga ff terug in je mand .

  Op jouw gesnurk zit hier echt niemand te wachten.

  Als het jou niet aanstaat hiero …dan wegwezen.

 7. Snurk March 5, 2008 at 6:58 pm #

  @Vroeg wakker: Als je mensen van een publieke site wil wegsturen moet je toch nxc3xa8t iets eerder opstaan, haha. Ik gun het Hj wel hoor, maar ik vraag me af of het niet averrechts werkt op deze manier. Even een snelcursus online marketing: hoe meer bezoek je krijgt, hoe meer geld je vraagt voor een prominete banner op je site. Met 5k unieke bezoekers per dag moet je daar zeker zo’n 500 euro per maand mee kunnen binnetrekken, levert je meer op dan betaalde content wat bezoekers afstoot. Maar ja jammer hoor begon de site net leuk door te breken, heb je met veel moeite een publiek opgebouwd, stuur je ze weer weg.. Enne.. Wat is er mis met een weekje rust zonder misdaad? Kan het van harte aanbevelen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: