Maandag 3 maart: de moord op Pascal Keijzer

3 Mar

Pascalkeijzer2Op koninginnedag 2007 is bij Zwaagdijk een van de erbarmelijkste moorden van vorig jaar gepleegd, op de 16-jarige Pascal Keijzer. Twee drugshandelaren reden met opzet met hun auto over hem heen. Ze waren niet tevreden over de kwaliteit die Pascal had geleverd. In februari stonden de verdachten in Alkmaar terecht. Emiel T.(37) en Michel van B. (41) zijn veroordeeld tot respectievelijk vijftien en acht jaar.

Op de zitting gaven de mannen elkaar de schuld. Vaststaat dat Pascal was meegenomen in de auto van Emiel, dat er in Zwaagdijk is gestopt en dat Pascal daar in zijn nek is gestoken en daarna met de auto is overreden. Volgens Emiel had Michel op het lichaam van Pascal staan springen en was hij per ongeluk over het been van het slachtoffer gereden.

Dat beide mannen veel straf verdienen staat buiten kijf, maar er bereiken mij al een paar weken vanuit het Noord-Hollandse berichten dat er toch iets vreemds aan de hand is met die zaak. Mensen die betrokkenen kennen geloven niet dat Emiel het xe2x80x98breinxe2x80x99 is en de meeste straf verdient. Emiel is eigenlijk de schlemiel, maar hij had niet zoxe2x80x99n goede advocaat als zijn kompaan. Emiel beweert dat hij samen met Michel een beetje coke ging halen bij Pascal, Michel zou Pascal de keel hebben afgeknepen met een tang. Michel sprong weer in de auto en op de vlucht is Emiel over het been van Pascal gereden. Emiel was doodsbang voor Michel en durfde daarom geen aangifte te doen of er melding van te maken. Verkeerde plek, verkeerde tijd.

Inmiddels heeft Emiel wxc3xa9l een goede advocaat, voor het hoger beroep: niemand minder dan Bram Moszkowicz.

                                                                             *

Anoeskamonument3webOplettende bezoekers die de reacties volgen hebben wellicht het berichtje van Chiel Grishaver gezien die wil dat alle verhalen over Anoeska, het meisje van de Euromast, van de site verdwijnen. Ik heb in de loop der jaren heel veel verhalen over hem en zijn strijd voor ‘een monumentje voor Anoeska’ gemaakt. Het laatste was in januari voor Panorama: de onthulling van het monumentje.

Het verhaal begon destijds met ‘het meisje van Nulde’: dat triggerde Grishaver om het dossier op te vragen over hoe zijn eigen dochtertje was vermoord door de nieuwe vriend van zijn ex. Het bleek dat kinderartsen, kinderbescherming en de politie heel wat steken hadden laten vallen. Hij begon een zeer volhardend gevecht om gerechtigheid en om de schuldigen aan de kaak te stellen. Na heel veel tegenwerking resulteerde dat uiteindelijk in het monumentje.

Om zoiets te kunnen doen moet je over een bepaalde verbetenheid beschikken. Maar dat kan ook wel eens wat doorslaan. Vind ik. Toen ik een paar weken geleden begon met de betaalsite – alleen voor de reportages – reageerde Grishaver zeer verongelijkt. Hij eiste als nabestaande gratis toegang en als hij dat niet kreeg moest ik alle verhalen over Anoeska weghalen. Ik meldde hem dat ik dat eigenlijk onzin vond: hij had ruimschoots de gelegenheid gehad het allemaal te lezen, ik wilde ze ook nog wel naar hem mailen, maar dit ging mij iets te ver. Als hij het netjes had gevraagd had ik hem de code ook nog zo toegestuurd, maar ik houd niet van dit soort dreigementen.

Vervolgens kreeg ik een mail waar de honden geen brood van lusten, inmiddels dreigt hij met een advocaat en allerlei procedures. Is misschien wel een goed idee, ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de Raad voor de Journalistiek hiervan vindt. Als die het de moeite waard vindt zich hierin te verdiepen.

De reportage over Anoeska staat (nu nog) hier.

Aanvulling: inmiddels heb ik na ampele overwegingen besloten Grishaver gratis toegang te verlenen.

                                                                          *

MeinkampfhbvlHxc3xa8hxc3xa8, het is toch nieuws. De Volkskrant meldt vandaag eindelijk ook dat er een luxe-editie van ‘Mein Kampf’ in Belgixc3xab is geconfisqueerd. Een ‘bron bij justitie’ heeft dat vrijdag bevestigd. Waren ze er toch nog aardig snel bij: het Belang van Limburg had mijn nieuwtje zaterdag al overgenomen, maar de bron van de Volkskrant (eigenlijk: ANP/Belga) waren er vrijdag dus al. 

No Responses to “Maandag 3 maart: de moord op Pascal Keijzer”

 1. Jan March 3, 2008 at 9:53 am #

  geef die man toch gewoon toegang joh… wat kan jou dat nou schelen?.
  ik begrijp wel dat het voor jou een principe kwestie is, maar dat is ‘t voor hem waarschijnlijk ook.

  Beste Jan,

  toegang of alles weghalen? Zeg jij het maar.

  Hendrik Jan

 2. Pol March 3, 2008 at 10:50 am #

  Ja jeetje. Niet zo kleinzielig doen Hendrik Jan. Ik vind dat je over het algemeen hele nuchtere en verstandige dingen schrijft en ik weet niet wat er tussen jou en Grishaver is voorgevallen (misschien heeft ie je beledigd ofzo en pik jij dat dan weer niet) maar geef die man z’n code en daarmee uit. Het is wel de vader van dat kind, tenslotte. Principes zijn er om af en toe aan je laars te lappen.

 3. maurits March 3, 2008 at 11:02 am #

  Ik weet niet wat er in die mail stond, behalve dat de honden er geen brood van lusten. Maar ergens denk ik: Het is wel de vader van dat kind. Daar spelen allerlei emoties mee. Hem toegang geven was dan toch een kleinigheid geweest? Wegghalen is wat overdreven, je bent immers journalist. Maar nu ga je onvermijdelijk en onbedoeld in een discussie geraken die eindigt met: de een zijn dood is de ander zijn brood.

 4. simon March 3, 2008 at 2:28 pm #

  Tsjaa zo zie je maar zo’n betaalsite kan meer en sterkere reacties oproepen dan je vooraf vermoeden kan.
  Mijn advies kappen met die onzin.

 5. Victor March 3, 2008 at 2:38 pm #

  Gewoon kappen met de betaalsite, is toch veel makkelijker (did haal je er zeker weer af -), snap ik ook wel !!

 6. spo March 3, 2008 at 2:51 pm #

  wat wil je hiernou mee bereiken hj?
  haal het er gewoon vanaf.
  ben van mening dat de man recht van spreken heeft.

 7. brombeer March 3, 2008 at 3:19 pm #

  ik kan me heel goed voorstellen dat als je persoonlijk bij wat voor misdaad dan ook ben betrokken vooral als slachtoffer dat je schijt ziek word dat als je dat zelf met de tyd probeert achter je te laten of n plaats te geven dat je dan via de media iedere keer met alle feiten en achtergronden geconfronteerd moet worden,kan me voorstellen dat je als slachtoffer schijtziek van alle media word,helemaal als dingen al jaren achter je liggen.
  ik kan je wel vertelen als mij zoiets zou zijn overkomen en een journalist of wie dan ook denkt aan mijn leed geld te kennen verdienen door met mijn leed websites te vullen of boeken te schrijven dat ik debetreffende journalist allang dood had gereden.

 8. gerrit March 3, 2008 at 4:01 pm #

  Hij heeft zelf de media erbij gehaald dus hij wist het van te voren ,dus gewoon laten staan Hendrik, en je betaal site is top maar ja je hebt natuurlijk altijd van die miereneukers die alles voor niks willen hebben.

 9. Mia March 3, 2008 at 4:59 pm #

  H.J., stel dat Carla Roovers je verzocht had alles van Peter Smit van je site (ook de betaalsite) te halen, zou je dan ook zo tegendraads reageren?

  Man, strijk even over je vaderhart.
  Volgens mij heb jij geen idee hoe het is om op zo’n afschuwelijke wijze je kind te verliezen.

 10. dojo March 3, 2008 at 6:02 pm #

  hallo
  hoe kan de heer Moszkowicz die luiebal van een tensen toch verdedigen,normaal moet iemand ik weet niet hoeveel geld voor een zaak,en die centen heeft tensen niet,dus het zal waarschijnlijk wel pro deo gedaan worden,waarom juist bij hem?!
  dat er iets vreemds aan de zaak zit,oke ben ik het mee eens, want die twee geven elkaar de schuld,in de hoop dat ze niet goed gestraft zouden worden,dat is alleen het vreemde ervan,dat ze wel een jongen van 16 om weten te brengen,maar niet de waarheid vertellen,dus dat is wat er aan die zaak niet klopt,het zijn hele slimme gasten,want ja een strafblad hebben ze ook al dus de klappen van de zweep ook.
  ik hoop dat het in het hoger beroep niet telt wat de naam van je advocaat is,maar dat er goed nagedacht word door de rechter,over wat er is gebeurd,en dat is dat twee volwassen kerels,SAMEN, een jongen van 16 hebben ongebracht,wie nu ook de meeste schuld heeft meot er niet toe doen,de 1 deed het de ander ston erbij en keek ernaar.
  DUS MAAK HET DE NABESTAANDE WAT MAKKELIJKER EN GEEF ZE ALLEBEI EEN HELE HOGE STRAF.
  en maar hopen dat de heer moszkowicz niet begint dat de heer tensen vroeger een rood fietsje had i.p.v een groene en dat hij daardoor rare dingen doet.

 11. core March 3, 2008 at 6:13 pm #

  Laten we even afkoelen…

  – als HJ een betaalsite wil maken, is dat zijn goed recht. Je hoeft er geen gebruik van te maken.
  – HJ is integer en volwassen genoeg om een goede afweging te maken mbt (verwijderen/openbaar laten) de tekst. Waarom gelijk al die vuilspuiterij? Hij geeft toch zelf al aan, dat hij er mee zit?
  En als je er niet mee eens bent, dan is daar toch RvJ voor, zoals hij zelf al aangeeft?

 12. ratjetoe March 3, 2008 at 6:32 pm #

  Brombeer …wat doe jij nog hier ?
  Jij zou toch op de -never come back line- stappen?
  Trouwens zo zijn er nog een paar, die qua schrijfstijl als spijtoptanten te herkennen zijn, ook al hebben de moedigsten van hen zich een nieuw alias aangemeten.
  De echte lafaards durven zelfs dat niet en reageren anoniem.
  Kan jij die laatsten, de reactiemogelijkheid ontzeggen H.J.?
  In de zaak Jo Zwakhalen heb ik H.J., ver voor de Raad voor de Journalistiek en Felix Meurders
  dat deden, gewezen op zijn tot nu toe grootste uitglijer.
  Grishaver heeft geen zaak.
  Hier gaat de raad zich niet mee bemoeien.
  Zeker niet na de verklaring van H.J.
  alhier.
  Dit Grishaver geval staat haaks op de Zwakhalen affaire.
  Ik kan de mensen heel goed begrijpen, die een bosje plastic tulpen of andere winterharde prullaria aan de dodelijke boom/lantaarnpaal knopen.
  Maar op enig moment siert het diezelfde mensen, als zij na verloop van tijd, de plaats des onheils weten te mijden.
  Ik noem dat het moment om de ziel te bevrijden.
  Desondanks valt het te overwegen
  om, zoals men in Duitsland zo mooi zegt, klein bei zu geben.
  M.a.w.: Het is geen knieval o.i.d.
  om de man in kwestie, de -code- voor het betreffende artikel te geven.
  Bovendien zullen er weer enige
  nieuwsgierige mensen zijn die ff
  dokken om ook te weten, wat Grishaver nou eigenlijk nog wil horen.
  Maak hier geen punt van Hendrik Jan.
  Laat evt het lot beslissen , kop of munt.
  Hee ho ha ha….die laatste woorden,
  zijn hier heel mooi gekozen, al zeg ik het dan ff zelf.

 13. Jan March 3, 2008 at 6:37 pm #

  Okxc3xa9 HJK als ik het xc3xa8cht mag zeggen…..

  geef die man toegang, hij blij ,jij blij, wij blij…
  trouwens,… ik had je nog een voorstel gedaan over een soort ruilhandel… heb je nog geen andwoord op gegeven volgens mij.
  dit is een mooie gelegenheid.
  ik wil wel iets leuk vertellen, en dat die man dan daarvoor een keer gratis mag kijken….. nou?

 14. ratjetoe (voorheen zwols balletje) March 3, 2008 at 7:24 pm #

  Update:
  M.b.t. Grishaver.
  Het kwartje is gevallen en het is
  “kop” geworden.
  (en zij leefden nog lang en gelukkig).

 15. Anonymous March 3, 2008 at 7:34 pm #

  ……….een van de erbarmelijkste moorden van vorig jaar gepleegd, op de 16-jarige Pascal Keijzer. Twee drugshandelaren reden met opzet met hun auto over hem heen. Ze waren niet tevreden over de kwaliteit die Pascal had geleverd…….

  16 jaar oud en volop met die shit in de weer. Tsja, wat moet je daar nog van zeggen.

 16. brombeer March 3, 2008 at 7:40 pm #

  @
  ratjetoe
  Brombeer …wat doe jij nog hier ?
  Jij zou toch op de -never come back line- stappen?

  waar bemoei jij je mee dwaas ten eerste heb ik niks gezged over niet meer komen ,ik lees wat r te vinden is waar dan ook maar betalen voor info die elders gratis staat zie ik t nut niet van in.

  verder heb ik niks met ene grishaver of wie dan ook gaat mij er alleen om dat alles tegenwoordig beetje teveel word uitgemolken in de media en vooral op internet en jij zal dan t slachtoffer maar zijn geweest maar dan heb je natuurlijk ineens een andere mening want als jou vrouw of vriendin op n smerige manier verkracht word wil jij de details ook liever niet zien op tv of lezen op internet of wel soms.
  maar ratje stop jij gewoon lekker je kop in de grond of beter nog dieper in hj ze hol want je klinkt als n vette slijmerd.

 17. Jan & Alleman March 3, 2008 at 7:56 pm #

  @ HJK …:
  “Aanvulling: inmiddels heb ik na ampele overwegingen besloten Grishaver gratis toegang te verlenen.”

  CHAPEAU!!!

 18. De betrokkenen March 3, 2008 at 8:01 pm #

  Zo kan hij wel weer heren, een ieder heeft zijn zegje gedaan. Wij bedanken jullie voor jullie support. Tot de orde van de dag!

 19. een moeder March 3, 2008 at 10:30 pm #

  dankje wel hj

 20. PipoDeClown March 3, 2008 at 10:37 pm #

  @ratjetoe

  Top gedicht man. Ga zo door…
  Mischien wordt het ooit nog es wat.

 21. Brillie March 3, 2008 at 10:51 pm #

  Je bent in een gulle bui…

 22. Lientje March 3, 2008 at 11:41 pm #

  Ik mag toch hopen dat die twee ondanks de bemoeienissen van Bram, behoorlijk gestraft worden, het kan toch niet zo zijn er minderjarigen ongestraft worden afgeslacht. Pascal mag dan dingen gedaan hebben die zijn ouders liever niet zagen, maar de twee ‘heren” hebben hem ook niet omgebracht omdat het verkeerde “lolly,s waren die hij geleverd heeft. Spijt hebben de mannen ook niet…niet meer op de maatschappij loslaten dat tuig.!

 23. Pol March 4, 2008 at 8:47 am #

  Je hebt duidelijk een groot hart HJ. Top.

 24. Ambiance March 4, 2008 at 12:08 pm #

  De beslissing is blijkbaar gevallen. Prima verder maar in tegenstelling tot de anderen heb ik niet het juichgevoel van ‘yeah, HJ, heeft iets goeds gedaan’.
  Ik vind het namelijk niet normaal (misschien wel begrijpelijk gezien waar het om gaat) dat iemand een mail schrijft waar de honden geen brood van lusten omdat iets wat hij wil afgewezen wordt. Het mag dan zijn dochter zijn waarover is geschreven en het is sowieso triest dat hij haar kwijt is en op wat voor manier, dat wil ik helemaal niet bagatelliseren. Toch vind ik niet dat je daarom maar toe moet geven aan iemand zijn dreigementen en groffe uitlatingen. In principe betaal je voor een betaalsite en als je niet betaalt, kun je er niet op. Simpel.
  Natuurlijk weet ik niet hoe die mailwisseling is verlopen. Misschien een misverstand waardoor er ruis in de communicatie ontstond en het daarna even hard tegen hard ging.
  Het gaat me ook niet om Grishaver. Het is slechts het voorbeeld in deze dat ik niet vind dat mensen koste wat het kost hun zin moeten krijgen, puur omdat ze iets heel ergs hebben meegemaakt.

 25. jolanda July 20, 2008 at 6:57 am #

  Aan Hendrik Jan

  Ik vraag me dus ook af,verdien je niet al genoeg aan al die ellend van anderen mensen.
  Moet je voor deze site ook nog geld hebben?
  Ik vind het wel van toepassing bij jou.
  DE EEN ZIJN DOOD,IS EEN ANDER ZIN BROOD

 26. thea July 21, 2008 at 12:54 pm #

  Hendrik jan,

  Waar bij je toch mee bezig,een tijdje geleden vroeg ik je iets waar ik nooit antwoord op kreeg.
  Maar als ik een of ander nieuws voor je zou hebben over een of andere zaak,zal je zeker wel gereageerd hebben.
  Want dan zou je er zeker brood mee kunnen verdienen.
  Ik heb er maar een woord voor SCHANDE…….

  Beste Thea,

  ben benieuwd waar je een tijdje geleden iets over vroeg, ik kan er niks over vinden. Ik neem dat dat ‘brood verdienen’ op het betaalgedeelte slaat. Ik heb al vaker uitgelegd dat dat meer kost dan oplevert en waarom ik dat gedaan heb, maar het is kennelijk wat teveel moeite je daarin te verdiepen.

  Hendrik Jan

 27. Thea August 3, 2008 at 2:32 pm #

  Hendrik Jan,

  Ik heb me er inderdaad niet in verdiept,mijn excusses,en ik heb je toen inderdaad een paar vragen willen stellen,maar heb zelf de antwoorden al gevonden.

  Gr, Thea

 28. thea August 3, 2008 at 2:54 pm #

  Hendrik jan,

  Nog even terugkomen op wat ik je toen gevraagd heb.
  Dat ging over een zaak,waar een persoon na hoger beroep is vrij gesproken,zoals gewoonlijk denk ik dat het komt door blunders van justitie.
  Of messchien ook wel onvoldoende bewijs.

  Gr Thea

 29. Thea August 3, 2008 at 3:01 pm #

  Hendrik Jan,

  Ik reageer ook niet altijd met de naam Thea,ik reageer ook met andere namen,ik kan het trouwens wel terugvinden.

  Gr,Thea

 30. jeroen wakker September 9, 2010 at 5:39 am #

  ……….een van de erbarmelijkste moorden van vorig jaar gepleegd, op de 16-jarige Pascal Keijzer. Twee drugshandelaren reden met opzet met hun auto over hem heen. Ze waren niet tevreden over de kwaliteit die Pascal had geleverd…….

  16 jaar oud en volop met die shit in de weer. Tsja, wat moet je daar nog van zeggen.

  wat moet ik van jou zeggen.
  pascal was een hele goeie maat van me en die 2 kadavers die dat gedaan hebben waren alles behalve drugs handelaren ut waren gewoon 2 stakkers en ik ben mn maat kwijt k hoor um nog zeggen k zie je zo ouwe dus aub drugsdeal of niet vermoorden gaat echt erg ver he vriend ut is jammer dat k dit niet eerder heb gelezen k had graag je reactie gehoord of gelezen afz jeroen wakker

 31. jeroen wakker September 9, 2010 at 5:45 am #

  hallo
  hoe kan de heer Moszkowicz die luiebal van een T. toch verdedigen,normaal moet iemand ik weet niet hoeveel geld voor een zaak,en die centen heeft tensen niet,dus het zal waarschijnlijk wel pro deo gedaan worden,waarom juist bij hem?!
  dat er iets vreemds aan de zaak zit,oke ben ik het mee eens, want die twee geven elkaar de schuld,in de hoop dat ze niet goed gestraft zouden worden,dat is alleen het vreemde ervan,dat ze wel een jongen van 16 om weten te brengen,maar niet de waarheid vertellen,dus dat is wat er aan die zaak niet klopt,het zijn hele slimme gasten,want ja een strafblad hebben ze ook al dus de klappen van de zweep ook.
  ik hoop dat het in het hoger beroep niet telt wat de naam van je advocaat is,maar dat er goed nagedacht word door de rechter,over wat er is gebeurd,en dat is dat twee volwassen kerels,SAMEN, een jongen van 16 hebben ongebracht,wie nu ook de meeste schuld heeft meot er niet toe doen,de 1 deed het de ander ston erbij en keek ernaar.
  DUS MAAK HET DE NABESTAANDE WAT MAKKELIJKER EN GEEF ZE ALLEBEI EEN HELE HOGE STRAF.
  en maar hopen dat de heer moszkowicz niet begint dat de heer T. vroeger een rood fietsje had i.p.v een groene en dat hij daardoor rare dingen doet.

  Geplaatst door: dojo

  top ouwe k heb dr oook geeen wooorden vooor van mij mogen ze kapot die kadavers
  aan mijn ziel vreeeeeet het nog iedere dag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: