Zondag 2 maart: wij hebben het niet gewisst

2 Mar

BelastingdienstIn momenten van concentratieverlies kun je op de computer wel eens iets doen waarvan je even later denkt: dat had ik beter niet kunnen doen. Bij de belastingdienst zijn 730.000 elektronische aangiften in het digitale hiernamaals verdwenen en – wonderen daargelaten – zullen ze hieruit niet terugkeren. Tenzij een Hogere Macht (het Digitale Zesde Zintuig?) ingrijpt.

Wat mij zo interesseert is: wie heeft er op de knop geduwd? Is er xc3xa9xc3xa9n persoon aan te wijzen die de fout heeft gemaakt, welke samenloop van omstandigheden heeft ertoe geleid dat dit kon gebeuren? Exc3xa9n elektronische aangifte kwijtraken, allah, dat kan gebeuren. Tien ook. Duizend ook, maar zoveel? Of is er een ochtendvergadering geweest waarbij een hele afdeling besloten heeft: dat bestand kan wel weg?

Wij hebben een vriend bij de belastingdienst. Ik heb hem de laatste dagen nog niet gesproken, maar ik ben bang dat ik niet de enige ben die vraagt: "En? Wist je niet dat dat het delete-knopje was?" Ik denk dat hij gaat zeggen: "Ich habe es nicht gewisst." Tenzij…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: