Woensdag 27 februari: de moorden op de Blauwe Hoef

27 Feb

Taminiaufrank_2

Taminiaupolle_2"De ogen van de broers Taminiau blijven mij achtervolgen," schreef Bart Heesbeen in zijn nagelaten bekentenis, kort voor hij in januari 2003 zelfmoord pleegde. Bart en compagnon Puk Verspeek vermoordden in juli 1998 vier mannen op landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek: de Limburgse drugsdealers Rinus den Boer en Nico van Golde en de broers Polle en Frank Taminiau. Na de biecht van de zelfmoordenaar duurde het nog een jaar voor de politie openlijk tot actie overging.

De viervoudige moord in Hilvarenbeek heeft mij vanaf het begin nooit losgelaten. Ik heb er vaak over geschreven, had lange tijd niet verwacht dat het ooit opgelost zou worden en het echte motief is ook nog altijd niet helemaal helder: Den Boer en Van Golde hadden veel connecties.

De moorden hadden vooral zo’n impact omdat twee onschuldige jongens die toevallig langskwamen, zomaar werden doodgeschoten. Er is denk ik geen onderzoek in Nederland geweest waarbij de politie zo lang en zo intensief alle criminele die er ook maar in de verste verte iets mee te maken zouden kunnen hebben, op de huid heeft gezeten. Het leidde ertoe dat verschillende andere misdrijven werden opgelost, dankzij de vele taps. In het milieu zelf werd men er tureluurs van, zowel criminelen als advocaten. Er hoefde ook maar iets van een mogelijke connectie met Hilvarenbeek te zijn of elk opsporingsmiddel was geoorloofd.

Deze week stond nog weer een verdachte terecht. Hij is pas veel later in beeld gekomen. Twee haren van hem waren gevonden in de auto die op de avond van de moord was gebruikt en hij had geen al te sluitend alibi. Justitie verdacht hem ervan als bodyguard aanwezig te zijn geweest bij de moorden en te hebben geholpen met het wegslepen van de lijken. In 2006 is hij daarvan vrijgesproken, na een eis van levenslang. In hoger beroep wordt nu 18 jaar tegen hem gexc3xabist. Onder ons gezegd en gezwegen: het betreft hier een stokpaardje van een officier van justitie, behalve hij gelooft niemand dat deze H.R.(31) uit Den Bosch er iets mee te maken heeft gehad, het verloop van die donkerste avond uit de Nederlandse criminele geschiedenis is eigenlijk wel duidelijk.

De reportages Het mysterie van de Blauwe Hoef opgelost en Puk is om ‘t Huukske staan op de betaalsite (of komen daar in de loop van de dag op)

                                                                    *

Boerkini of boerkiwel? Ik heb niks tegen moslims, maar zo’n bekeerde Zwolse die zonodig in een carnavalspak in het zwembad wil, irriteert mij nogal tamelijk veel. Ik ben bang dat de dame erg veel aandacht nodig heeft, lijkt me beter dat ze die bij een therapeut haalt. Ik weet het niet zeker , maar er zijn toch speciale zwemuren voor allerlei groepen? Naaktzwemmen, bejaarden, gehandicapten, lijkt me niks op tegen een moslima-uurtje in te stellen. Als ik zwembad was zou ik dit probleem overigens iets handiger hebben opgelost: in Frankrijk en Italixc3xab mag je bijna nergens een zwembad in met shorts. Is slecht voor de filters. Zo’n boerkini zou ik om technische redenen weigeren.

Nu ik toch gratis tips aan het weggeven ben: Jack Spijkerman begon ooit met het tonen van bijzondere tv-fragmenten, Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door houden het in ere, maar elke dag twee van die blokken? Het wordt wel erg schraalhans is keukenmeester. Maar waarop niet ook de gedrukte media erbij betrokken? In Vrij Nederland was de rubriek ‘Geknipt voor u’ tientallen jaren razend populair. Dat kun je ook op televisie doen. Vxc3xa9xc3xa9l groter aanbod en waarschijnlijk veel leuker dan alleen die flauwe en soms wel erg vergezochte zogenaamd leuke tv-fragmenten.

No Responses to “Woensdag 27 februari: de moorden op de Blauwe Hoef”

 1. patrick February 27, 2008 at 5:35 pm #

  HJ heb je een bepaalde site om op al de verhalen van de betaalsite terecht te komen of moet het gewoon via deze site?
  Patrick

 2. Anonymous February 27, 2008 at 5:48 pm #

  HJ, kom nu ook maar met je info over smiley Patrick nu Nieuwe Revue met een stuk over hem komt deze week..
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/3412690/_Litteken_Patrick_een__smiley___.html?p=2,1

 3. Jan February 27, 2008 at 6:03 pm #

  Hier een link (gratis hahaha) over de rechtzaak en uitspraak tegen de schutter in het huukske
  http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=kenmerken&vrije_tekst=huukske

  HJK,
  ik wilde dat artikel bekijken maar volgens mij werkte het e.e.a. niet.

 4. ratjetoe February 27, 2008 at 6:47 pm #

  Heb je die zelluf bedacht H.J.
  Boerkini of boerkiwel?
  Wel een goeie dat wel.
  Een moslimimuts in een hobbezak.
  Da’s 2 x boerkiniks.
  Ik neem i.v.m. fatwa en co geen risico.
  Ik heb mijn bussie alvast vol met
  boereka’s met boehoereka’s.
  Heerlijk die echte boerekaas!

 5. BVD February 27, 2008 at 11:01 pm #

  HJ wil je mijn bericht van 26/2 nav de dood van Kelly Pelkman verwijderen?
  BVD

 6. Diana February 28, 2008 at 4:53 pm #

  Nou HJ, ik ben echt een ongelooflijke fan van je, maar begrijp toch echt niets van je Boerkini standpunt. Je lijkt me iemand met een gevoel voor rechtvaardigheid, en bent altijd zo genuanceerd in je stukjes. Het valt me van je tegen dat je daadwerkelijk onderscheid wenst te maken tussen aandachtsgeile dames die een nietsverhullende string aan hebben en dames van het zelfde allooi die een boerkini aan hebben… Ik ben niet boos, maar teleurgesteld. Leven en laten leven, wat mij betreft. Bovendien vind ik het een probleem van de mensen die zich er aanstoot aan geven en niet van degene die te veel of te weinig zwempak aan zou hebben.

 7. zonder badmuts ben ik niks February 28, 2008 at 9:24 pm #

  Nee je bent niet boos en teleurgesteld diana…..jij stelt teleur en bent wat dommig.
  Lees de laatste 5 regels nog eens door , taaltechnisch spreek jij jouzelf tegen en ach hygixc3xabne enz., nog nooit van gehoord.
  Jij valt tegen diana badmutsje.
  Ga ff met de hond wandelen.
  Als je die niet hebt …dan maar ff met “de poes” spelen.
  Ik schrijf in navolging van enkele andere reageerders hier, de namen van door mij niet gerespecteerde mensen met een kleine letter.
  Labiele geesten schrijven bijv. boerkini om ongelovelijke reden met een hoofdletter en dan weer eens niet.
  Jij geeft nog net geen aanstoot dientje, maar veel scheelt het niet.
  Misschien al reeds te moeilijk voor jou , maar de hoeveelheid zwemkledij is meestentijds omgekeerd evenredig aan de hoeveelheid werkzame hersencellen van de desbetreffende persoon.
  Bekrompenheid is van alle tijden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: