Woensdag 20 februari: Kees Toet & stalkdood in Rotterdam

20 Feb

Keestoet2bweb_2David McF., de Engelsman die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de moord op de Scheveningse barman Kees Toet, is onverwacht in Engeland overleden. Vorige week meldde ik dat al, toen hij niet kwam opdagen voor het getuigenverhoor. Het duurde nog geruime tijd voor het bericht werd bevestigd. De advocaat van de hoofdverdachte, Stewart F., is Jan-Hein Kuijpers (waar kennen we die toch van?).

Hij had David als getuige willen oproepen, maar in december raakte de 49-jarige Brit betrokken bij een auto-ongeluk, liep een hersenbeschadiging op en overleed op 10 januari, meldt het openbaar ministerie. Ik mag toch hopen dat het 10 februari was, het is toch bizar dat je half februari een getuigenverhoor plant met iemand die dan al ruim een maand dood is? Overigens speelde die David maar een kleine rol in het drama: het mes was van hem, maar bij de steekpartij zelf was hij niet betrokken. Hij was niet voor niks al weer vrijgelaten. Wel was hij eerder die avond als vervelende, overlast bezorgende klant tegelijk met Stewart F. uit de zaak gezet.

                                                 *

Patrick van der Eem aast niet op de beloning die is uitgeloofd in de zaak van Natalee Holloway, hij is tevreden met de te verwachten opbrengst van zijn boek. Het levensverhaal van Van der Eem, dat kan best heel boeiend zijn. Vooral als hij echt alles vertelt, maar die kans lijkt me niet al te groot. Ik heb het idee (je hoort wel eens wat) dat er in Nederland ook nog wel iemand te vinden is die wel een boekje open zou willen doen.

                                               *

Moordrotterdamjole_2In Hart van Nederland zag ik in een onbewaakt moment een reportage voorbijflitsen over de vrouw die in Rotterdam is doodgeschoten. Ik had het gisteren allemaal even laten passeren, ik ben nogal bezig met het Thea-boek en tussendoor wordt er ook veel gebeld over ‘De wereld van de misdaad’, dus dan blijven de ‘gewone dagelijkse dingen’ even liggen. Toevallig kwam er gisteravond een mailtje binnen van een vaste bezoeker die meldt dat het slachtoffer in Rotterdam ‘toevallig’ een bekende van hem is.

"Ze heet(te) Hortensia. Ongeveer een jaar geleden heeft ze de politie gebeld omdat ze gestalkt en bedreigd werd door dezelfde man. Toen de politieauto’s naderden met een hoop kabaal zag ze dat hij een plastic tasje in het water gooide. Dit heeft ze toen direct gemeld bij de politie. Die namen het best serieus en hebben toen gezocht met duikers. Wat denk je? Ze vonden die tas en er zat een pistool in. Nu is het ‘m dus duidelijk wxc3xa9l gelukt."

Dat stalken door exen, daar word je toch ook gek van. Het is om de haverklap raak en dan heb ik het nog niet eens over die zaken waarbij vrouwen nergens meer veilig zijn omdat zo’n idioot hun auto en woning vernielt, al hun relaties verziekt en het leven tot een hel maakt. En niemand doet wat. Als je er een verborgen camera op zet, ben je zelf de pineut.

De foto komt van de site van Francisco van Joole, die volgens een tipgever (dank) in hetzelfde appartement woont.

No Responses to “Woensdag 20 februari: Kees Toet & stalkdood in Rotterdam”

 1. mo February 20, 2008 at 12:10 pm #

  Patrick van der Eem is in Nijmegen bekend als een drugssmokkelaar. En die snee in zijn gezicht komt echt niet van een of andere vechtpartij maar door een ripdeal.

 2. Jan February 20, 2008 at 12:19 pm #

  Nou ,… ik heb ‘m hoor……
  je boek.
  net gekocht…

  🙂

  ‘kzal m’n critisch oog ‘r ‘ns doorheen laten gaan.

 3. ratjetoe February 20, 2008 at 5:30 pm #

  Doe ik iemand tekort als ik schrijf:
  …………………………………………..
  fout—-peter (de vee)
  fouter—-patrick (van de snee)__
  foutst—–joran ~~~~(van de zee)~~~~~~
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 4. Laura February 20, 2008 at 8:16 pm #

  Ik was een trouwe bezoeker van je site, maar dat je er nu voor moet betalen???? Mij zie je niet meer terug!

 5. Eric February 20, 2008 at 11:41 pm #

  Wel klote JHK, dat je vannacht zo slecht slaapt vanwege haar…..
  Zou Laura nou langer en gelukkiger leven met haar 1,30 op de bank?

 6. Rob Pieters February 21, 2008 at 8:51 am #

  jeetje van die Ratjetoe wordt je ook doodmoe, met zijn elke dag jammeren over zijn frustratie m.b.t. Peter R. de Vries.

 7. jeetje February 21, 2008 at 3:37 pm #

  Nou rob, ga dan vanavond maar vroeg naar jouw bedje toe.

 8. CB June 30, 2008 at 7:43 pm #

  Stalken en moord; het is nooit goed te praten. Maar als je de andere kant van het verhaal kent, is het helaas wel te begrijpen.
  Je kunt iemand letterlijk gek maken en daar is mevrouw Hortensia heel bedreven in geweest. Voor haar verhuisde Piet vanuit zijn Katendrecht (geboren en getogen, zo iemand haal je niet weg als je echt van ‘m houd en hem kent), verkocht zijn cafxc3xa9 en zou samen met haar oud worden.
  Maar ze sloeg tussendoor een betere vis aan de haak, door materialisme en niet door liefde gedreven.
  Niet om het daar bij te laten, zijn verdriet was niet genoeg; hij was zijn liefde kwijt en vereenzaamde in de wijk die niet de zijne was.
  Daarna speelde ze een spelletje van kat&muis en hij trapte er steeds weer in, ze wist zijn zwakke punt genadeloos te gebruiken. Ze deed zich bezorgd voor en beloofde zijn huisje te komen poetsen, om er vervolgens met het halve huis (de inhoud) vandoor te gaan.
  Beroofd en bestolen, gelokt, verleid en weer uitgespuugt.
  Het gaat te ver om te zeggen dat ze het verdiende, maar ook om te beweren dat ze zo onschuldig was.
  Voorlopig alleen maar verliezers, hun beider kinderen moeten een onnodig, zinloos verlies verwerken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: