Sandra Krijgsman & Charles Geerts

6 Feb

Sandrakrijgsmanweb

In 2005 werd Feyenoord-voetballer Robin van Persie beschuldigd van verkrachting, door de toen 21-jarige Sandra Krijgsman. Voorzover ik het mij kan herinneren liep het met een sisser af, het enige opvallende was de rol van Bram Moszkowicz, advocaat van Van Persie: die haalde Sandra ongelooflijk door de modder. Precies het tegenovergestelde als toen hij de advocaat was van het meisje dat zei dat ze door Patrick Kluivert en zijn vrienden was verkracht. Toen was Kluivert de hele zwarte piet en had het meisje niks gedaan. Dat zijn nu eenmaal ‘advocatenpraktijken’, maar soms valt het wat erg op.

Deze Sandra haalde onalngs weer de krant, maar het sneeuwde wat onder in het Holloway-geweld. Bij de rechtbank in Rotterdam werd tegen Fulgencio T.T.L. (26) uit Vlaardingen dertig maanden cel en tbs gexc3xabist omdat hij een serieverkrachter zou zijn van jonge, vaak labiele minderjarige meisjes die verliefd op hem waren geworden. Hij zou hen gewelddadig hebben verkracht na hen te hebben bedwelmd door drugs of alcohol. Uit liefde of angst durfden ze vaak geen aangifte doen. Een van de slachtoffers was een zwakbegaafd nichtje van Fulgencio.

De seksverslaafde Vlaardinger had ook een relatie met Sandra Krijgsman, die in 2005 in het nieuws kwam omdat ze verkracht zou zijn door Robin van Persie. Zij had op haar vijftiende vier maanden verkering met Fulgencio. Hij had gedreigd filmbeelden van seks met haar op internet te zetten. Ook Sandra had uit angst voor Fulgencio geen aangifte gedaan, zo vertelde ze toen de politie bij haar aan de deur kwam nadat men haar telefoonnummer bij Fulgencio had gevonden.

De helft van de acht vermoedelijke slachtoffers verklaart niet te zijn verkracht en onder druk van hun ouders aangifte te hebben gedaan, maar bij de huiszoeking had de politie beeldmateriaal aangetroffen van een 16-jarig meisje dat weerloos was door de xtc en drank en dat bewusteloos werd misbruikt. Anderen verklaarden met champagneflessen te zijn geslagen en verkracht, xc3xa9xc3xa9n meisje is over de galerijreling van de flat gehangen, in de verklaringen is sprake van grof geweld.

In juni 2006 kwam Sandra – tevens Miss Nigeria Nederland – weer in het nieuws, bij de WK Lingerie op Veronica. In de rust van de avondwedstrijden van het xc3xa9chte WK schoot ze gehuld in slechts een bh en een slipje penaltyxe2x80x99s. Ze verklaarde toen: "Ik ben een jaar lang lastig gevallen op straat. Ik wil niet langer afgeschilderd worden als hoertje, maar dit achter mij laten. De zaak is geseponeerd. Alleen wij weten wat xc3xa9cht is gebeurd in dat hotel. Ik wilde gerechtigheid voor mijzelf, maar blijkbaar was mij dat niet gegund."

                                                                 *

Geertscharlesweb_1Vanavond op Nederland 2 (tien voor elf) een Profiel van Charles Geerts, alias Dikke Charles. Ik heb zelf de afgelopen jaren regelmatig contact met hem gehad, onder anderen voor reportages in Nieuwe Revu. Gisteravond vertelde filmmaker Michiel van Erp in De Wereld Draait Door over zijn ervaringen met het filmen van Geerts. Ik denk zo dat de reportage het vooral zal moeten hebben van de fraaie plaatjes, inhoudelijk is Geerts vaak wat moeilijk te volgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: