Woensdag 30 januari: Holshuijsen lijfwacht van Jesse R.

30 Jan

Rickholshuijsen

Zou dat nou toeval zijn? Jesse R. is amper terug in het vaderland (afgelopen donderdag) of er is al weer een liquidatie. Als we ervan uitgaan dat de handgranaat in cafxc3xa9 Familia inderdaad voor gewezen freefighter Rick Holshuijsen (44) bestemd was. Wat volgens mij verder niemand weet – althans, ik heb het nog niet gelezen – is dat Holshuijsen lijfwacht was van Jesse R. Zou een motief kunnen zijn. Toch? In de loop van de dag hoop ik nog wat meer gegevens te krijgen. Hoorde ook nog een ander opmerkelijk verhaal over iets uit zijn verleden, maar dat moet nog even onder ons blijven: de concurrentie ligt immers altijd op de loer! Bijgaande foto heb ik even geleend van www.crimesite.nl dat uiteraard ook het nodige bericht over deze zaak.

                              *

"In Nederland gebeurt alles vijftig jaar later dan in de Verenigde Staten." Dat schiet me nog wel eens te binnen. Over het televisie-aanbod, de claimcultuur, het anti-roken, hoe lang duurt het nog voor ook wij een tweepartijenstelsel krijgen? Maar vooral natuurlijk als het gaat over criminaliteit. Gisteren was in Alkmaar een rechtszaak over een moord die wij ons dertig (twintig, tien?) jaar geleden hooguit in de VS konden voorstellen. Op 30 april 2007 reed Emiel T. (37) uit Bovenkarspel. in Zwaagdijk-Oost de 16-jarige Pascal Keijzer met opzet dood. Een getuige zag hoe een blauwgrijze Chevrolet Beretta een paar keer over een jongen heenreed. Bestuurder Emiel T. en zijn maat Michel van B. hadden T.xe2x80x99s vaste drugsdealer, Pascal, even daarvoor opgepikt.

Pascalkeijzer_1

Het verslag in het Algemeen Dagblad:

"T. zou nog een appeltje te schillen hebben gehad met Pascal, omdat de jongen hem versneden cocaxc3xafne had geleverd. De mannen stoppen op de Parallelweg. Daar trekt T., volgens justitie, Pascal uit het raam naar buiten. Wat er vervolgens gebeurt, is onduidelijk, omdat de verdachten elkaar tegenspreken. Volgens Van B. roept Pascal: xe2x80x98Genade, genade, ik geef het je welxe2x80x99. Als het stil is, ligt de jongen in de berm met een negen centimeter diepe steekwond in zijn hals. Hij leeft nog. Van B. graait vervolgens drugs en geld uit Pascals zakken. Daarna rijdt T. een paar keer over Pascal heen, tot hij een andere auto ziet. Het duo spurt weg om de rest van de avond in de coffeeshop te blowen.

‘Ik krijg er gewoon een kick van,’xe2x80x99 zou T. daar hebben gezegd. Volgens getuigen had hij al eens gezegd dealertjes te willen xe2x80x98rippenxe2x80x99 en te overrijden: ‘Dan rip ik ze voor een paar pakjes en rijd ik ze dood.’"

En die andere ‘vijftig-jaar-later-ervaring’ was toen ik Arnold Karskens bij Pauw & Witteman hoorde over de bombardementen door het Nederlandse leger in Afghanistan. Hebben wij nu ons eigen Vietnam?

                                                      *

NinabrinkadkNinabrinkad Een uitermate curieus bericht op een nieuwspagina van het Algemeen Dagblad: vrienden van Nina Brink vegen de vloer aan met een artikel in de Telegraaf van 26 januari. Maar is het een advertentie? Staat er niet bij. Om het bericht te lezen, klik op het tekstblok links. Rechts is te zien hoe het bericht op de krantenpagina staat. Het lijkt mij dat de mededeling nuttiger zou zijn voor de Telegraaflezers, maar die krant zal deze tekst ongetwijfeld niet vrijwillig plaatsen.

Het bericht staat ook in de Volkskrant, maar ik heb alleen een online-abonnement, ik kan niet lezen wat erboven staat, het is wel duidelijk dat het geen redactionele tekst is. En gisteren in NRC, als ‘Ingezonden mededeling’. Als je het artikel in de Telegraaf bekijkt bekruipt je (mij) de vraag: is deze ingezonden mededeling geheel op vrijwillige basis en eigen initiatief tot stand gekomen, of hebben betrokkenen een hint gekregen?

Het gaat dan om het forensisch onderzoeksbureau 4itrust. De ondertekenaars van het stuk zijn medewerkers van dit bedrijf. Nina was betrokken bij een doorstart, de ondertekenaars zeggen nu dat ze niks negatiefs over haar hebben gezegd. De Volkskrant schrijft dat het ‘opmerkelijk is dat de foto bij het artikel is gemanipuleerd. Het trio poseerde voor een witte muur.Op de foto bij het stuk hangt een portret van Brink achter hen aan de muur. De Telegraaf gaf dinsdag in de krant toe dat dit beeldelement was toegevoegd.’

Dat is niet zo opmerkelijk, het staat er ook gewoon onder: "Gexc3xabnsceneerde foto." De link naar het stuk uit de Telegraaf staat hier

No Responses to “Woensdag 30 januari: Holshuijsen lijfwacht van Jesse R.”

 1. Mia January 30, 2008 at 9:19 am #

  Hier de link naar het stuk uit de Telegraaf.

  http://www.dft.nl/nieuws/3129309/_p___p___p_____rsquo_Integriteit_en_Nina_geen_goeie_combi_rsquo____p_.html?cid=rss

 2. Pol January 30, 2008 at 9:35 am #

  Stond gister ook in NRC, keurig begeleid door de tekst: ‘Ingezonden mededeling’. Tsja, het is een soort dreigement he?

 3. Jan January 30, 2008 at 12:02 pm #

  als het nog even zo doorgaat, wordt het mischien toch nog eens weer gewoon veilig in Nederland.:-)

 4. Muchacho January 30, 2008 at 1:30 pm #

  Volgens mij is die Holshuijsen ook een keer betrokken geweest bij een schietpartij waar iemand in zijn been is geschoten en dat been is later geamputeerd.

 5. Ton Biesemaat January 30, 2008 at 5:14 pm #

  Advertentie Nina Brink stond ook in Trouw met keurig advertentie er boven. Blijkbaar in PCM-dagbladen gezet? Opmerkelijk is dat op Radio 1 men het had over een advertentie in De Volkskrant, lezen ze op die redactie geen andere kranten?

 6. S January 31, 2008 at 12:13 pm #

  Even voor de duidelijkheid, Rick (richard) holshuijsen was de lijfwacht van Greg Remmers en niet van Jesse r.

 7. Anonymous July 12, 2008 at 12:50 pm #

  wat lullen jullie toch je kent die mensen niet eens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: