Maandag 28 januari: Jesse R. en Uri G.

28 Jan

"Zo kreeg ik afgelopen week een brief van Julia Rijnvis, woordvoerster van de Scientology Kerk. De schrijfster reageerde op een artikel vorige week over kroongetuige Peter la Serpe en Jesse R., verdachten van een reeks liquidaties of pogingen daartoe. Beide verdachten bleken aanhangers van Scientology."

Schreef John van den Heuvel vorig jaar oktober in zijn column in de Telegraaf. Hij had samen met Bert Huisjes een grote reportage gemaakt over de vermeende huurmoordenaars Jesse R. en Peter La Serpe en hun betrokkenheid bij de Scientology-beweging. Tijdens het proces tegen Holleeder was John er in de perskamer van de Bunker over aan het bellen. Een rectificatie kun je ‘t niet noemen, maar de beweging is nogal hardnekkig als het gaat om berichtgeving. John schreef: 

"Volgens Julia Rijnvis had het artikel het imago van de Scientology Kerk geschaad. Nu stond nergens in het artikel dat La Serpe en R. lid waren van deze kerk, maar achteraf was het beter geweest dat in het artikel te benadrukken. Een reactie van Scientology had het artikel bovendien vollediger gemaakt."

Nu is een beweging natuurlijk niet verantwoordelijk wat haar aanhangers uitspoken, maar beide heren zaten er toch behoorlijk diep in. De verklaringen van

Update 21.30 uur:

In een reactie wijst iemand op het artikel in de Telegraaf, over de vermeende huurmoordenaars Jesse R. en Peter La Serpe, die ook ‘van de scientology’ zouden zijn. Dit is een link van de beweging zelf waarin men duidelijk maakt dat geen van beiden actief of volwaardig lid zijn geweest. Dat geloof ik graag, feit is wel dat beiden zich tegenover hun kennissen hebben uitgelaten in de zin dat ze ‘bij de scientology’ zaten, maar inderdaad niet officieel.

                                                       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: