Vrijdag 25 januari: Jason & Charley

25 Jan

Antheunis5web

Op 10 november 2004 was ik toevallig in de buurt, toen de woning van ‘de Hofstadgroep’ in de Antheunisstraat in Den Haag werd belaagd. De hele buurt was afgezet, het was vrijwel onmogelijk dichterbij te komen. Alleen als je de situatie ter plekke goed kende. Op dat moment wist niemand wat er zich verderop afspeelde. Inmiddels is duidelijk dat de broertjes Jason en Germaine nogal gecharmeerd waren van de islam en dat Jason een handgranaat naar binnenvallende politiemensen gooide.

Omdat het gerechtshof heeft geoordeeld dat de Hofstadgroep geen terroristische organisatie is, zijn de leden dus ook geen terroristen meer en is er eigenlijk niks aan de hand. Tijd dus voor een charme-offensief. De moeder van de jongens draafde met advocaat op bij Pauw & Witteman. Ik weet niet hoe anderen dit beoordelen, maar mijn kijk op het gezin van de jongens werd er niet veel positiever van.

Jasonmoeder_1

Zoonlief gaat in Pakistan naar school. Vond ze niet gek. En die handgranaat gooien? Daarvoor heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen. Ineens begrijp je hoe dit soort jongens zich ontwikkelen. Maar wat zo’n moeder bezielt om dit op televisie te vertellen is mij een raadsel. Of zou de advocaat haar hebben geadviseerd? Die had er wxc3xa9l belang bij.

                                                       *

Bruinsmaferrari2_1"Laat ik jullie nu eens vertellen dat Frans geen neef heeft die Charley heet." Aldus een reactie die gisteren binnenkwam op een bericht van zaterdag 12 augustus 2006. Dat blijft een intrigerend verhaal, dat me veel tijd heeft gekost en waarvan ik nog steeds niet precies weet wat er aan de hand is. Er was iemand die beweerde dat Charley een neef was van Klaas Bruinsma en hem betichtte van drugshandel en een groot aantal liquidaties. Charley nam zelf contact op met Nieuwe Revu, en later naar aanleiding van de berichten op mijn site met Bas van Hout. Mijn conclusie was uiteindelijk dat ‘neef Charley’ wel bestaat, maar geen crimineel is. En dat de man zelf weet uit welke hoek het allemaal komt. Een familiekwestie, een zakelijk conflict of iets met een ex. Wie het nog eens na wil kijken: het begint hier. Mijn laatste telefoongesprek met Charley staat hier.

Op de foto ‘oom Klaas’ in zijn Ferrari, op bezoek bij een kennis in de Betuwe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: