Donderdag 24 januari: Andie, Joska & Wim

24 Jan

Joskagosensweb_3Henk Strootman is bezig geweest met de moord op Andie van Waaij, hij sprak een goede vriendin van het slachtoffer die nog niet eens wist dat Andie overleden was. Een treurig relatiedrama: jaloerse man met een psychose. Bij mij komt wat informatie binnen over de buurt waar het zich afspeelde, de Floris Burgwal in de wijk Schollevaar. De wijk is op te delen in twee gebieden, de Floris Burgwal ligt in ‘de goede buurt’, met koopwoningen. ‘Zeker niet de goedkoopste, maar ook geen upperclass.’

Henk hoorde ook iets over het dodelijk schot dat Joska Gosens trof. De politie heeft jachtgeweren van jagers onderzocht en daaruit schijnt een ‘match’ te zijn voortgekomen, waarna een 70-jarige man is aangehouden als verdachte. De politie beweert dat de kogel zelf niet is gevonden. Dat is natuurlijk wel heel vreemd: een de hand van de verwonding moet vrij nauwkeurig zijn na te gaan waar het projectiel is gebleven. En hoe kan er een ‘match’ zijn als je de kogel niet hebt? Zal wel weer een ‘leugentje om bestwil’ zijn, of onnozele perswoordvoering.

Henk zou er nog iets over schrijven, dus hou het hier in de gaten.

                                                                            *

Nataleemoeder325_3

Brekend nieuws uit Aruba: het vliegtuigje waarmee Beth Holloway arriveerde was twee uur later of vroeger dan ze had gezegd. De tijdlijn klopt niet! Waarom heeft ze gelogen! Wat had ze te verbergen! Wie dit soort berichten serieus neemt, is niet goed wijs. Zelfde geldt voor die compositietekening van de’ontvoerder van Maddie McCann: iemand heeft een paar weken voor haar dood een rare man op het strand gezien. Weet iemand hoeveel rare mannen er op stranden lopen?

                                                                              *

Rijsbergenvandeinsen

"Gisteravond heb ik Wim Rijsbergen gesproken, zo meteen is er een kampioenschap van scholen waar hij bij aanwezig is, het is nu ideaal weer voor foto’s, dus ik hoop dat ik daar nog op tijd kan komen. Het verkeer is nogal druk hier."

Schreef ik op 30 november 2006. Is het al weer zo lang geleden? Dat was op Trinidad. Ik moest er vorige week ineens aan denken. NRC Handelsblad had een uitvoerig interview met oud-voetballer Rijsbergen. Hij is terug in Nederland, hij heeft een conflict met zijn grote baas, Jack Warner, de financier van het voetbal in Trinidad – en van de rest.

Het verbaast niemand dat het zo gaat. Tijdens het WK in 2006 was Trinidad & Tobago een van de smaakmakers. Vooral de wedstrijd tegen aartsrivaal Engeland was spannend, het mini-staatje hield lang de nul. Ik was toen zelf voor iets crimineels onderweg van Amsterdam naar het zuiden. De eerste helft heb ik in een cafxc3xa9 ergens bovenin Limburg gezien, in de pauze ben ik doorgereden tot het Van der Valk-motel in de buurt van Weert (ik vergeet die naam elke keer). Helaas ging T&T ten onder. Leo Beenhakker en Wim Rijsbergen coachten de Caribische ploeg, na het WK werd Rijsbergen gevraagd de zaak voor te bereiden op het WK van 2010. Een mooie, maar onmogelijke klus: de euforie van 2006 was al snel verdwenen.

Rijsbergenkrant1Omdat ik toen toch in Trinidad was – voor ‘Adriana’s trip naar Trinidad’ – heb ik ook een verhaal gemaakt over Wim Rijsbergen en zijn assistent Jan van Deinsen: ‘Bondscoach tussen de kogels’. Ik was vergeten het online te zetten, ga ik nu doen. Staat hier. Uiteraard komt het beruchte ‘zwembad-incident’ ook nog even ter sprake: Rijsbergen was erbij. En hij is een van de weinige spelers die zowel op het WK van 1974 als dat van 1978 speelde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: