Woensdag 23 januari: internetmoord Oosterhout, Gosens en Van Waaij

23 Jan

Update 13.00 uur:

Arwen B. (internetmoord Oosterhout, zie verderop) krijgt tien jaar celstraf plus tbs met dwangverpleging. Exc3xa9n jaar meer dan de officier van justitie had gexc3xabist: hij achtte haar sterk verminderd toerekeningsvatbaar, de rechtbank denkt dat ze verminderd toerekeningsvatbaar is. Opmerkelijk – maar waarschijnlijk gewoon een slordigheidje – is dat de Telegraaf, die eerder vrijwel geen aandacht voor de zaak had, op de website wel flink uithaalt en de achternaam van de verdachte voluit meldt.

Over die website gesproken: ik heb een mobiel apparaat waarmee ik de abonneesite van de Telegraaf wil lezen, maar dat kan niet: hij schakelt meteen over naar een mobiele site en dat is meteen de slechtste van alle kranten die er zijn. Bellen erover helpt niet: ze snappen het niet en ze bellen niet terug. Is in feite oplichterij: je betaalt voor een abonnement, maar je kunt het niet lezen.

Ik heb zojuist maar weer eens gebeld. "Nooit van gehoord." Ik heb het in een e-mail gezet, die wordt nu doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling waar men ongetwijfeld even verbaasd is en dan krijg ik misschien antwoord. Misschien niet. Vorige keer dat ik hierover schreef was op 31 oktober

                                                                                        *

Andyvanwaay

Update 12.00 uur:

Henk Strootman stort zich op de moord op Andie van Waaij (foto rechts), in Capelle aan den IJssel. Een relatiedrama. Maar hij is ook nog wat aan het uitpluizen over de man die is aangehouden voor de dood van Joska Gosens in Breda, een heel wat mysterieuzer aangelegenheid. Meer op zijn log

                                                        *

Oosterhouthuis1kweb_1

Als de vijftigjarige Jan van Ommen uit Kampen op woensdagmiddag 11 juli 2007 naar het treinstationnetje in Elst, bij Nijmegen, rijdt, heeft hij een vaag idee wat hem te wachten staat. Hij heeft gereageerd op een xe2x80x98speurderxe2x80x99 waarin Maya zich aanbiedt voor sm. Ze hebben wat gemaild, voor beiden is het nieuw, hij hoeft er niet voor betalen. Wat Van Ommen onmogelijk kan weten is dat in de douche een bijltje, handzagen en vuilniszakken klaarliggen en dat het mes dat in de woonkamer op tafel ligt niet alleen bedoeld is om tomaten mee te schillen…

Het proces tegen ‘Maya’ alias Arwen B. uit Oosterhout was op 9 januari, in Arnhem. Een reportage over deze bizarre ‘intermoord’ staat deze week in Aktueel. Komt later nog wel een keer online, maar als aanvulling op de reportage staat hier het verhoor door de rechter.

No Responses to “Woensdag 23 januari: internetmoord Oosterhout, Gosens en Van Waaij”

 1. Mookie January 23, 2008 at 2:57 pm #

  Ja eng he? Is bij mij om de hoek de Floris Burgwal, mijn zoontje zit verderop in de straat op school…

  Hallo Mookie,

  vertel eens, wat is het voor buurt. Beetje ‘Gooische Vrouwen’ of toch niet helemaal? En ken je die mensen? Leg je oor eens voor ons te luisteren!

  Hendrik Jan

 2. Dolf January 24, 2008 at 8:26 am #

  Heb zelf 18 jaar in Capelle gewoond, kom er nog regelmatig. Het is een wijk die behoorlijk slecht bekend staat. De wijk is ooit opgezet als nette wijk voor starters. Maar zoals wel vaker gebeurt bij dat soort wijken, trok de lage prijs vooral mensen uit de iets lagere klasse aan. Als je meer wilt weten Hendrik Jan, hoor ik het wel.

  Gegroet.

 3. Mookie January 24, 2008 at 8:45 am #

  Wat een onzin!
  Ik denk dat Dolf zich vergist. De gehele andere kant van de wijk mag dan wel als bijzonder slecht te boek staan, de kant van de wijk waar dit heeft plaatsgevonden, staat daarentegen juist enorm goed te boek en kan ook niet bepaald als goedkoop gezien worden. Ik woon overigens niet in de wijk, maar er vlakbij.

 4. Mookie January 24, 2008 at 9:06 am #

  HJ, ik heb je een mail gestuurd, zag je reactie pas nadat ik hier gereageerd had.

 5. Dolf January 24, 2008 at 9:11 am #

  Beste Mookie,

  ik heb er persoonlijk ook nooit last van gehad hoor. Het is alleen wel de naam die het tegen heeft. Ben mijn jeugd er redelijk ongeschonden doorgekomen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: