Dinsdag 22 januari: Lady in Porsche

22 Jan

Ninabrink_1"Ik heb over de hele wereld gewoond, ik weet heel goed hoe dit gaat, niemand doet dit zo, u bent onbeschoft!" Zei een keurig nette dame van een jaar of vijfenveertig tegen mij. Ze liet haar Porsche staan zodat ik er niet langs kon, er vormde zich een heel rijtje wachtenden achter ons. Aanvaring met een dure dame, bij de wat ingewikkelde parkeergarage Noordeinde in Den Haag. Had ik. Schrijf ik iets over op www.bepster.com (wekelijkse column). Daar kom ik uit bij Nina Brink. Waarom moet ik nu ineens ook aan haar denken als ik de berichten lees over Palm Invest? Jongens die op de Miljonairsfair nog mooi weer speelden en zich lieten fotograferen met dure auto’s en fraaie dames, of omgekeerd, worden verdacht van oplichting. Gelukkig staat Oscar Hammerstein hen bij (net als destijds Nina). Geld maakt sukkels.

                                                                           *

Meth1475In een paar kranten staat aangekondigd dat National Geographic vanavond (half tien) een documentaire uitzendt over (crystal) meth, een goedkope en zeer verslavende gevaarlijke drug. Toevallig had ik het gisteren net met iemand over een ‘gewone’ cokejunk. Als die in een tamelijk ver stadium zijn vertonen ze dezelfde verschijnselen als de meth-verslaafden: ze zien beestjes onder hun huid en proberen die eruit te krabben, haar- en tanduitval, dat soort dingen.

Ik schreef er eerder iets over in maart 2006. Staat hier En ik heb er nog een keer iets aan gedaan in het kader van Rufus Wainwright, die er ook enige ervaring mee had.

                                                                      *

Joskagosensweb_2Er is een man van zeventig jaar aangehouden voor de dood van Joska Gosens, de vrouw die aan de rand van Breda met haar honden aan het wandelen was en op klaarlichte dag werd doodgeschoten. Henk Strootman wist het gisteren al bijtijds, maar ik was de hele dag weg (ruim zes uur lang gexc3xafnterviewd), het kwam er even niet van een link te maken.

Ben benieuwd: was het een ongeluk, zoals Henk denkt, of iets anders? Als het een ongeluk was, had de schutter zich toch meteen kunnen melden? Maar ik ga geen weddenschap met Henk meer aan, de vorige heeft hij ook gewonnen (over de parachutemoord).   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: