Zondag 20 januari: Business & Babes & 't Hooft

20 Jan

Quotebusiness

Ik kocht de Quote om een Business Babe – ik zeg niet wie, maar wie het allemaal heel goed doorleest kan het zelf bedenken. Blijkt dat er twee andere stukken (artikelen) in staan die ook zeer de moeite waard zijn.

Het ene gaat over de nieuwe zakenpartner van Micky Hoogendijk, miljardairszoon Jan-Pieter Melchior. Hij stak geld in een filmproject met Micky, maar dat was niet gebaseerd op zakelijke overwegingen, hij was verliefd op haar. Toen bleek dat ze zijn gevoelens niet beantwoordde, was het feest over, draaide hij de geldkraan dicht en Micky zit met de strop. Ze noemt hem ‘een idioot, een enge obsessed sicko’ en wie het verhaal leest kan weinig anders dan haar gelijk geven. Geld maakt sukkels.

                                                   *

Victorhooft3Het andere verhaal gaat over de nog altijd onopgeloste moord op vastgoedman Victor ‘t Hooft, de buurman van Beatrix (Huis ten Bosch). Uit het zeer gedegen verhaal (van Robert Kosters) rijst het beeld op van een man die absoluut niets met criminaliteit te maken heeft gehad. Hij had eigenlijk ook geen echte vijanden, het lijkt erop dat een op het oog vrij onbeduidende persoonlijke vete hem fataal is geworden, maar uit het verhaal is in de verste verte niet te halen wie dat zou moeten zijn en uit welke hoek de wind waait.

Kortom: dit is nog lang niet opgelost. Een reportage van mij hierover staat hier

Op de foto links een compositietekening van de schutter, een luchtfoto en een portret van het slachtoffer (van Opsporing Verzocht)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: